Vegaanina Japanissa

Japani ei ole kovinkaan vegaaniystäväälinen maa, sen olen todennut jo monta kertaa. Tilanne on hieman helpottunut siitä, kun siellä ekan kerran kävin, n. 7 vuotta sitten. Kasvisravintoloita, tai ainakin vege-ystävällisiä ravintoloita on tullut paljon lisää, luontaistuotekauppojakin on ilmaantunut. Mutta silti valtaosa väestöstä ei ymmärrä koko juttua, vaan jatkaa kalanjauhantaa ja lisääntyvässä määrin myös broilerin ja punaisen lihan kulutusta. Ei hyvä. Eikä englanninkielellä välttämättä kovin pitkälle pötki.
Ravintoloiden löytyminen oli kovin sattumanvaraista, sillä Tokiossa ei monellakaan kadulla ole nimeä. Enkä minä ollut tulostanut karttoja mielenkiintoiseksi katsomistani kohteista. Pöh!

Kolme ravintolaa, joista kaksi vegaanista, kokeiltiin. Brown Rice Cafe, meidän suosikki, Crayon House ja sitte Cafe 8, joka ei oikeesti ole Cafe 8, mutta kun en muista sen nimeä.

En kerro, mitä muuta me syötiin, kun se on niin noloa. Mutta työllistettiin lähikauppaa ja sen asiakakkaita kyselyillämme, ja sanottakoon, että sipsikiintiöni on melkein täynnä. Sushia söin, kaupan valmista inarizushia (muistaakseni sushi kirjoitetaan Z:lla, kun se on toisen sanan perässä). Sushibaariin ei uskaltauduttu, kun kuvastossa ei näkynyt muita kuin kalahommeleita. Että se siitä sitten.

Kasvisravintoloiden ruoka oli hyvää, mutta aika terveellistä. Tai se on siis tietty hyvä asia, mutta jos terveellisyys tulee tärkeysjärjestyksessä ennen makua, niin se ei ole niin hyvä juttu.

Reissussa teki sikana mieli suklaata, osittain siksi että tyttäreni söi sitä surutta. Japanilaisilla on kaikkia ihania suklaapäällysteisiä juttuja jotka tuoksuu hyvälle ja näyttää söpölle, mutta on tehty ällöttävästä maitosuklaasta. Yritin etsiä tummaa suklaata, jossa ei olis maitoa, mutta tuloksetta. Vähän jopa ammuin ja tein lypsyä imitoivia liikkeitä kaupassa, saadakseni asiaani ymmärretyksi – ei auttanut, mutta onneksi seuraava asiakas jonossa ymmärsi asiani ja kertoi, että haluamassani tuotteessa on maitoa. Pöh!

Tässä kuvia!
Pimpulan eka ateria

food1
Meikkiksen eka ateria

food2
Ekaa ravintolaa

restaurant1

food3

veg

Toka ravintola, Brown Rice Cafe (täältä sai myös jälkkäriä, sokeritonta kylläkin, mutta silti ihanaa)
food

pinja_eating
Pimps tykkäs omasta purilaisestaan kovasti!

Tän ravintolan yhteydessä oli pieni herkkukauppa myös, sieltä hain pahimpaan tuskaani herkkuja, mm. tämän kaunottaren snack2

Ja kolmas ravintola, Crayon House
rest4

rest2

rest1

Oishii! (Herkullista!)

♥ Raisa

j.k. En pärjännyt Animalian leivontakisassa, tästä sisuuntuneena aion tehdä loistavasta reseptistäni entistä paremman lisäämällä siihen maapähkinävoita!

Ai nii, mä kokeilin viikonloppuna sitä Kaislan (apua, tuliko nyt nimi oikein – joka tapauksessa viime kuisen arvonnan voittanutta vastausta) herkkua, eli vähän niinku vegaaninen rahkapiirakka. Mä pikkasen muunsin sitä, omaan makuuni (joka on siis makeaan kallellaan)sopivammaksi, ja käytin jogurtista puolet makeutettua vaniljaa ja puolet maustamatonta ja marjoina käytin vadelmaa. Ajattelin vielä, että siihen olisi lisäksi sopinut kookoksen maku. Ehkä kokeilen jotain vielä kookosjauhon tai rasvan kanssa. Oi vitsi, siinä hyvä idea, muutens! Hyvä hyvä!

Pinkkiksellä paljon uutuuksia MadeByssa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s