Nyt maistuu jäätelö

_MG_8282

Kuva ei liity otsikkoon, mutta kuva on kaunis ja otsikko tuli eilisestä Hesarista, jossa oli ruokaosiossa jäätelöreseptejä. Ja ensimmäinen ohje oli “Vegaaninen kookosjäätelö”! Vitsi, niin ihanaa että vegaanius ollaan “nostamassa päivänvaloon”! (mut ihan pakko myöntää, että vahän on myös semmonen olo, että mitäs mä nyt keksisin…)

Ihan ekaks. Ava! Onnettaren suosikki! Laita mulla s.postilla sun osoittees!! mun s.postiosoite on pinkkisfun(at)gmail.com, saan sulle paketin tulemaan!

Sit toiseks, nyt Planet Idalla on niitä kaveripussukoita myynnissä! Mä yritin yhden jo ostaa, mutta totesin, etten osaa käyttää Madebyn ostotoimintoa…Osaan vaan myydä 😉 Se on kuitenkin varattuna mulle, ehkä vielä joskus saan ostotapahtuman vietyä loppuun. Idan blogissa on aivan ihania kuvia hänen tuleviin flyereihin!! Ollappa vielä itsekin nuori ja kaunis…

Sit päivitystä…

Keskiviikkona oltiin kaupungilla, mä olin pyörällä ja mulla oli siitä tosi reipas ja “vihreä” olo (hiilijalanjälki tosi kevyt). Ekaks kävin hakemassa sen maalin, ja lisäksi ostin Vickylle (tai ehkä Bambille, kun Pinja vähän hermostu, kun kaksosilla on niin paljon harrastuksia, ja Bambilla ja Mimillä ei mitään) akustisen kitaran. (aika vaatimattomat ostokset, ja vielä pienestä? perheyrityksestä)

Hobby Pointista Kotoon, jossa Satu jo odottikin. Kotossa hiilijalanjäkikasvoi…riisiä ja avocadoa! Mutta oih! vai voih! – Niin hyvää!! Söin itseni oikein pulleaksi, mutten ähkyyn. Kotosta vielä pikapiipahdus Stockalle, tukikangasta hakemaan, mutta ei niillä ollut sopivaa 😦
Sieltä Ruohonjuureen, jossa ei ollut mitään vegenakkeja tms. mitä olisin kovasti halunnut.  Ostin tofua, jauhoja(luomu, pieni tuottaja) , kaakaota (luomu, muttei reilun kaupan?), puhdistamatonta merisuolaa, tahinia (luomu) ja Lassilan Tilan ohraryynejä (luomu, lähellä tuotettu, pieni tila).

Leffa oli vähän semmonen hömppä. Alkuun se vaikutti oikeesti todella huonolta, ja tuli vähän jopa semmonen paniikin poikanen, että tähänkö mä nyt aikaani haaskaan. Mutta se parani sitten ja oli toisaalta ihan piristävää katsoa jotain muuta kuin amerikkalaisia elokuvia.

Poljin sitte keskustasta kotiin, ohjeen mukaan 16.6 km, mutta mä kyllä jossain kohdin eksyin, ja menin sitte loppumatkan sellasta reittiä minkä osasin, eli tuli vähän lisää kilsoja, koko päivän aikana yhteensä n. 35-40! Hyvä hyvä! Kotona väsytti.

Eilen töistä tultuani vein Pinkkiksen uudelle jälleenmyyjälle ♥ Joutomaalle♥ paketin postiin, jonka sijaintia en tiennyt, yksi neuvoja neuvoi väärin, menetin kallisarvoisia minuutteja, postissa olin 3 min yli viisi, enkä saanut pakettia enää sen päivän kuljetukseen 😦 Mutta ostin kolme litraa herneitä, omiin pusseihin 🙂

Kotimatkalla kävin sitten myös Eurokankaassa (melko lähellä meitä on uusi? Eurokangas, ja sieltä ainakin saa sopivaa vuorikangasta. Ostin kaiken mitä niillä oli, siis siitä tietystä mitä käytän. Ja lisäksi ostin, vaikkei pitänyt, 10 cm x 2 joustofroteeta tehdäkseni niistä pieniä pyyhkeitä tytöille, reikästä kangasta 25 cm trikoisiin (kysyin myyjältä, että saako siitä alennusta, kun siinä on reikiä – ei saanut), karkkipinkkiä lankaa ja pitsiä.

Kotona kamalan myöhään, perhe jo odotti, että pääsisivät syömään. Sitte pari Madeby tilausta paketoimaan ♥ ja tein yhden pannan tytöille. Nii, ostin myös kumilankaa, just niihin pantoihin. Siitä pitäis ottaa kuva, oli sen verran kiva. Ja niitä pitää tehdä lisää. Ja sitten! – Mad Menin uusia jaksoja katsomaan! Chris tilas sen Jenkeistä, en tiedä pyöriikö se täällä vielä tv:ssä, ei kai kesällä pyöri mitään? Silitin samalla tukikankaita, ja jotain sain jo kaavoitettuakin, chris sitten leikkaa ne tänään, ja mä pääsen pian ompelemaan uusia kankaita! ♥

Siitä ♥ Joutomaasta♥ vielä, tuleva tilaus penaaleista lähemmäksi kesän parhaita päiviä (eli kun minulla lakaa loma), eli on taas intoa ommella, kun on joku mihin ne saa myyntiin 🙂 Sitten on kans animalialle mukavan kokoinen tilaus päällä. Eli pääsee Tehtaalle hikoilemaan. Paitsi, että taisivat luvata viileämpää viikonlopuksi?. Jee, kunhan ei liian kylmää, ettei mun kasvit kasva. Puutarhasta muuten sen verran, että lehtikaali alkaa olla versoilla!!! Jee! Ja sen saa jättää maahan pitkälle syksyyn, eli kaikki hyvin! Toivottavasti kurkutkin nyt innostuis uudesta kasvimaasta ja ponkasis ylös. Ja salaatit! Me syödään kauheesti salaattia, olis kiva saada se omasta pihasta.

Tänään kotiutuu ensimmäinen Huudoistani, se minkä ostin heti. Satu kävi eilen sen ystävällisesti hakemassa ja tänään matkalla Poikaystävälleen meille heittämässä. Toivottavasti siellä on paljon vaatteita mitkä sopii tytöille.

Ihanaa kun on viikonoppu! Suunnitelmia: Ompele Animalian 10+10 pussukkaa, reikäkankaasta yhdet trikoot, ainakin kaksi pantaa, nokkosta pakkaseen, piharatamoa kokeiltavaksi heinänuhaan(!).

Puutarhurointi on niin rauhoittavaa ja palkitsevaa, kunhan sieltä jotain satoa saisi. Tai sitten jos pystyis muistaan sadon mentyä mönkään, kuinka hauskaa tämä alkuvaihe on. Vaikka ehkä tämä alku on ainakin osittain hauskaa sen takia, kun on odotuksia sadon suhteen. En tiedä.

Ai nii, tänään aamulla polkiessani metsässä ilma osu mun melko paljaaseen kroppaan (shortsit ja semmonen narutoppi) se tuntu ihan mielettömän ihanalle. Yritin nauttia sitä varastoon, talvea varten, sitte kun polkee varmaat ja sormet jäässä samaa mäkeä alas. vaan ei semmonen taida onnistua. varastoon nauttiminen. Keräsin muuten myös ahomansikoita yhden heinän täyteen ja nautin ne aamupalamyslissäni 🙂 ♥ Kesä ♥

Tämmönen tässä vielä, kuva leimoista kuivumassa laivalla.
Picture-2540

Ihanaa, sopivan aurinkoista viikonloppua! (hassua, mulla ei ollut oikeen mitään asiaa ja silti taas tämmönen pitkä postaus, anteeks!)

♥ Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s