Hassu viikko!

Heipp-o.

Ihan hassua kun on jo perjantai! Ei yhtään tunnu viikon vikalta työpäivältä. Mutta hyvä niin. Mulla on ollut kaikin puolin ihan kumma viikko muutenkin. Tuntuu ihan hassulta mennä kotiin ja olla tekemättä mitään. Oikeesti en ole tehnyt yhtään mitään viikkoon! Tai siis tällä viikolla. Kun tarkemmin ajattelee, niin voisin vähän jopa ahdistua. Kyllä mun varmaan olis jotain tarvinnut tehdä? Yök. Pyykätä edes. Tai ainakin ommella jotain.
Tää laiskottelu vaikuttaa pyöräilyynkin – olen todennut matkan pidentyneen viidellä minuutilla, kun poljen niin laiskanletkeesti. Ällöä.
Eilen söin sipsejä silleen kun aikuiset syö, eli pussiin jäi jotain. Ihan kummaa touhua.

Nii, nyt kun muistan niin kirjotan siitä suuresta vääryydestä, johon tuotteiden hinnottelussa turhan usein törmää. Eli siihen, kun ostaa luomua, reilun kaupan, ympäristöä vähemmän kuormittavia, eläinystävällisiä tai muuten vaan “parempia” tuotteita, niin niistä saa melkein poikkeuksetta maksaa enemmän, kuin jostain “pahiksista”, eli siis riistotuotteista. Väärin!! Niiden pitäis olla halvempia kuin saastuttavat, ihmisten ja eläinten oikeuksia riistävät tuotteet. Vaikka kauramaito. Siitä tehdään maitoa suoraan, lisäämällä siihen vettä. Lehmän maitoon tarvitaan kaura (vai mitä ne lehmät syö? Olen kyllä koulutukselta maatalouslomittaja, mutta siitä on niin pitkä aika) lehmän ruoaksi ja vesi lehmän juomaksi ja sitten siitä tulee maitoa. Ja koska lehmä tarvii kauraa (siis ravintoa) muuhunkin kuin vaan siihen maidontuotantoon, niin sitä maitoakin saadaan vähemmän lehmästä kuin kaurasta. Eikä kauraa varten tarvita navettoja jne. Kauramaidon tulis olla ainkain puolet halvempaa kuin lehmän tisseistä tiristetyn!!

Eilen olin jälleen Animalian PKS tapaamisessa. Oli kivaa. Käytiin  läpi tulevia juttuja, joita olikin aikas paljon, kun on eläinten viikko tulossa (kerroinko jo siitä, kun Jumbossa tutkailin irtokarkkilaareja? Yleensä ohitan irtarit aika välinpitämättömänä, kun kaikessa on liivatetta tai hyönteisiä, mutta kesälomalla niitä tutkailin vähän tarkemmin ja löysin paljonkin täysyin vegaanisia herkkuja! Tiistaina vietin varmaan puoli tuntia tutkaillen löytyiskö uusia  syötäviä, ja löytyhän niitä! Ostin oman mittapuuni mukaan hillittömän säkin irtareita.) Ai nii, animaliaan, noi karkit tuli siitä mieleen, kun olin vähän tuhma ja nälkääni söin niitä.
Joo, siis eläinten viikolla, vai onko se eläinten päivän viikolla, lokakuun alussa jokatapauksessa on paljon kaikkee, jossa me ollaan mukana, tai meidän mukana olo olis suotavaa. Minä ilmottauduin sitten vapaaehtoiseksi siihen kohtaan kun Lucky Hell kaunotar on tekemässä iljettävyyksiä itselleen. Ihan vaan, kun se on niin kiehtova. Toivottavasti mä en nolaa itseäni ja oksenna tai ala muuten voimaan huonosti. Sitten mä ilmottauduin keräysavustajaksi, sillä ehdolla että saan olla eläinpuvussa. Eikä tartte olla omana ittenä siellä. Mua pelottaa, et jos joku tönäsee ja mä kaadun enkä pääse ylös. Mut ei ne asut kyllä niin kömpelöitä oikeesti ole, nehän pysty niissä tanssimaankin 🙂

Hei! Nyt ihan oikeeta asiaa! Oikeassa elämässä mä olen todella huono kauppaamaan mitään, mutta täällä blogissa se on paljon helpompaa, joten ajattelin et jos joku haluais liittyä Animalian jäseneks. Meillä on siitä kisa eri osastojen välillä, palkintona on ennen kaikkea mainetta ja kunniaa 🙂 Ja oikeestihan tämä kisa ei ole se tärkein asia, vaan se, että mahdollisimman moni liittyis jäseneksi ja olis meidän kanssa omalta osaltaan tekemässä tätä tärkeää työtä eläinten aseman parantamiseksi. Se, että liittyy jäseneksi, ei tarkoita sitä, että täytyy alkaa käymään aluejaostojen tapaamisissa, olla mukana tapahtumissa tms. mistä ei itse tykkää, vaan ihan “rivijäsenetkin” ovat kullan arvoisia! Itse olen ollut jäsenenä joitakin vuosia, osallistunut ainoastaan leipomalla kun aika ihmisarka olen, mutta nyt viime aikoina innostunut tosta samanhenkisestä seurasta ja aktiivisemmasta toiminnasta, että koen osallistumisen omaks jutuksi. Niin, liittykää ihmeessä jäseneksi täältä! Ja laittakaa mulle vaikka privaattina viestiä (eli kommentti -toiminnolla, en julkase niitä!), jossa ilmenee nimenne ja koska olette liittyneet, näin saadaan kaksi ikkunaa rikki yhdellä kivellä 🙂 Eli jäsen Animalialle ja  piste PKS:lle. Hihoo! Kaikki liittymään. Animalian jäsenkortilla saa useista paikoista alennusta, mm. Pinkkikseltä!! Pinkkis on muuten yksi anteliaimmista alennuksen antajista 🙂 Niin ja lehden saa myös. 4 kertaa vuodessa.

En voittanut sitä nukkea 😦 Vähän plääh, mut oikeesti helpotus. Kun ei mun pitänyt sitä hankkia! Siinä olis mennyt taas kaikki kotijutut ihan sekasin. Tänään kuitenkin ihan kuumeessa olen etsinyt uutta nukkea! Ihan pöljää. Nyt vaan kiltisti odotan palkkapäivään, että saan luottokorttiin taas paljon tyhjää tilaa, ja sit ostan Marabelle Melodyn. Joka tulee olemaan kallein tyttöni 🙂

Tapaamisen jälkeen mun oli tarkoitus kuvata Nuppua liikennepoliisin asussaan. Ja niin minä tein. Mulla on jo paljon uusia ideoita tämän suhteen, mutta tässä kuitenkin teille ensimmäinen osa: Little Miss Traffic Police Se ei ole ihan täydellinen, mutta oikein hauska. Siis minun mielestäni sitä oli oikein hauska tehdä 🙂 Seuraavassa jaksossa/osassa Nupulla ei varmaankaan ole enää asetta.

Moi nyt tältä erää. Mä oon kyllä tosi kova postailemaan! Miten mulla riittääkään asiaa näin paljoo, kun mä en kuitenkaan tee mitään, mistä kertoa??

♥ Raisa

5 thoughts on “Hassu viikko!

  1. Musta on niin kiva lukea sun kuulumisia, etenkin jos ne on jotenkin pirteitä ja hyväntuulisia! Ja muutenkin tykkään tosi paljon kun jos kirjoittelet tommosista asioista jotka sun mielestä on pieleen nyky-yhteiskunnassa (esim. nyt tässä juurikin toi kauramaidon hinta vs. lehmän maidon hinta), ja toi Animalian jäseneksi houkuttelukin oli hyvä! Mun mies on jo jäsen ja meille tulee lehti kotiin, mutta haluaisin kyllä itsekin liittyä… :I Tuliskohan meille sit kaksi lehteä, hmm.

  2. Piu! Ihanaa, kiitos kommentistasi! Varsinkin kun oli noin paljon “asiaa” Tai tykkään mä asiattomistakin kommenteista, mutta just se että kerroit mistä tykkäisit lukea.
    Mitähän kaikkea kivaa kahdella Anmalian lehdellä tekis 😉
    ♥ raisa

  3. Heippa! Animalialta voi varmaankin kysyä, voiko sen toisen lehden kääntää jonnekin muualle. (Vegaaniliiton Vegaia-lehden kanssa näin voi tehdä.) Esimerkiksi kirjastoissa, kunnanvaltuustoissa ja muissa vastaavissa paikoissa käy paljon sellaista porukkaa, joille varmasti tekisi hyvää lukea Animalian lehteä 🙂

  4. Kamomilla, kiitos vinkistä! Mä ite kiikutan aina Petan Animal Timesiä sen luettuani lääkärin odotushuoneeseen tms. paikkohin. Ehkä joku kirjasto vois olla kyllä vähän parempi, pitkäikäisempi paikka. Joo, ja ymmärsin ettei tää ollut se mistä sä puhuit, mutta sinne päin 🙂

    ♥ Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s