Haaste ja polkupyörä

Yay! Pinkkis on saanut ensimmäisen haasteensa! Blogimaailmassa ne on varmaan yleisiä, mutta kun minä nyt olen tälläinen, joka ei millään eminaa ymmärtää oikein mistään mitään, niin olen näistäkin vähän ulalla. Mutta tässä siis ensimmäinen saamani haaste! Sain sen suloiselta Jasminelta, johon törmäsin kirpputorilla 🙂

1. Käsityö, josta olet ylpein ja jota arvostat eniten. Liitä mukaan kuva.

Huiiii…yksikö vaan? Olen askarrellut ja väkertänyt niin paljon kaikenlaista, että yhden poimiminen ja “jalustalle kohottaminen” tuntuu ihan mahdottomalta. Vaikkei haaste olekaan minun, blogi kuitenkin on, joten vähän venytän sääntöjä, vaikkei niitä ehkä edes ollutkaan.
a) Skräppitöistä :  “Metrossa” 105_0586
b) Ompeluksista: Pinkkis pussukat 🙂 3a
c) Kaikesta muusta: Pöydän tuunaus coffee table, finished

2. Mikä on kaunein rakennus, jonka olet nähnyt. Liitä mukaan kuva.

Voi apua! En mä tiedä! Sanotaan nyt vaikka se vaaleanpunainen Linnunlaulun Huvila, missä Minna Haapkyläkin asuu. Vaikka on varmasti kauniimpiakin ja silleen. Mut tää on ainakin hieno.

3. Mikä laulu koskettaa sinua syvästi. Liitä linkki tai sanoitus.
Hargs! Kamalia kysymyksiä, eihän näihin ole yhtä absoluuttista vastausta! Ööh…nyt nolottaa…Lady Gagan Born this way 🙂

Whether life’s disabilities

Left you outcast, bullied or teased

Rejoice and love yourself today

‘Cause baby, you were born this way

No matter gay, straight or bi

Lesbian, transgendered life

I’m on the right track, baby

I was born to survive

No matter black, white or beige

Chola or orient made

I’m on the right track, baby

I was born to be brave

4. Minkä asian koet arjessasi raskaaksi?
Arvatkaa! Epätyydyttävän työpaikkani, siis siellä käynnin.

5. Mistä asioista nautit erityisesti arjessasi?

Nyt tulee lässyn lässyn vastauksia, mutta minkäs teet… perheen kanssa hengailu, elokuvissa käynti (eikä vähiten niiden popcornien takia), kavereiden tapaaminen, koirien silkkikorvien silittely, Pinkkiksen pyörittäminen, uusien projektien työstö ja siitä aiheutunut innostus, puput, syöminen, lukeminen.

Mä laitan nyt haasteen eteenpäin! Maijalle! ja Nupulle!

Sitten vielä polkupyörästä. Mä varmaan täälläkin kertonut siitä, kun on ollut jarrut rikki 😦 Viikonloppuna ja alkuviikosta ollut korjattavana, eilen C haki sen, korjaus ja osat makso yli satasen!!! Hittolainen! Yhtä kallista kuin joku tosi kallis! Ärsyttää kun nykyajan pyöriä saa koko ajan olla hoivaamassa! C jatkuvasti öljyää ja rasvailee ja kiristelee jotain mun pyörässä, kun se narisee tai krohisee. Nykyajan pyöriä ei sais pitää sateella ulkona, kurat pitäis poistaa, jarruja käyttää molempia yhtäaikaisesti, vaihteita vaihtaa tietyllä tapaa, sääntöjä sääntöjä SÄÄNTÖJÄ! Ennen vanhaan ei tarvinnut tollasista murehtia, pyörät kesti mitä vaan ja ennen kuin se ennätti hajoomaan, joku olikin jo vienyt sen parempaan talteen (siis pöllinyt). Toi mun nykyinen pyöräni makso enemmän kuin aikasemmat pyöräni yhteensä (ei nyt ihan mutta melkein) ja silti se on ihan romu. Vaikka C koko ajan väittääkin, että vika on minussa. Pöh ja pöh.

No, nyt se on kuitenkin kotona ja ihan niinkuin autokorjaamolla, siihenkin täytyy tehtä nyt tosi paljon kaikkea sellaista, mistä minä en tiennyt yhtään mitään, siis kaikkea pitää vielä uusia, vaikka jarrut onkin nyt kunnossa. En tiedä viekö C sen uudestaan sinne korjaamolle nyt viikonloppuna vai koska, mut ärsyttää jokatapauksessa. Tänään pääsin taas pyörällä töihin. Ihanan syksyistä! Tuoksuukin niin hyvälle! Ja jarrut toimii moitteettomasti! Vaikka edestä jotain kolinaa kuuluukin.

Eilen käytiin Jumbossa, kun C tartti oleskelulupahakemukseensa passikuvan. Jäin jumittaa lelukauppoihin ja leluosastoille. Uudet Monsterit on vaan niin hienoja! Nii, eilen tuli koruosia (aivan ihania!), nukeille lipasto lampulla ja Pinjan joululahja. En avannut, vaan annoin C:lle piilotettavaksi! Ja tänään aamulla P sanoi, ettei ehkä vielä haluakkaan Blytheä joululahjaksi…että silleen.

Lasten kanssa edelleen toiminut tämä palkitsemisjuttu, eilen taas pelattiin ja oli oikein kivaa, huoneet siistinä ja lapset ojennuksessa 😉 Vaikka vähän kiire tulikin, kun me oltiin Jumbossa niin pitkään, eikä kotona lapsia hoputtamassa.

Silitin vielä lasten nukkumaan mentyä, muuta en oikein jaksanut. Mutta kyllä siltikin askarteluvirtaa vielä on!

Tänään pitäis leipoa! Ajattelin tehdä Hävyttömiä. Ja koska ainakaan ihan kaikki teistä ei varmaankaan pääse paikalle, niin voisin jakaa reseptin 🙂

Hävyttömät

Best Vegan Brownies Ever!!!

4,5 dl jauhoja

2,5 dl sokeria

2,5 dl fariinisokeria

1,5 dl kaakaojauhetta

1 dl kookoshiutale

150 g tummaa suklaata rouhittuna (saa jäädä melko isoiksi, n. 0,5 x 0,5 cm, paloiksi)

0,5 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2,5 dl kookosmaitoa

2 dl sinistä Keijua sulatettuna

1 tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, kookoshiutaleet, suklaarouhe, leivinjauhe ja suola keskenään isossa kulhossa. Kaada sekaan kookosmaito, sula margariini ja vanilja. Sekoita kunnes kaikki ainekset kunnolla sekaisin. Kaada seos suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 20 x 30 cm).

Kypsennä n. 30-40 min. Leivonnaisesta ei tule kiinteää, eikä kypsyyttä voi testata tulitikulla tms. Sen kuuluu olla sisältä ihanan pehmeää. Tai sitten kypsennä vähän pidempään, kiinteämmäksi. Kummasta nyt satut tykkäämään enemmän. Tee kaksi niin voit vertailla.

Jäähdytä ritilällä ennen paloittelua.

Nam!

Moikka!

♥ Raisa

2 thoughts on “Haaste ja polkupyörä

  1. Sää et oo vielä laittanut kuvaa sun pyörästäs (?) Sellaisen haluisin siis nähdä. Mä muuten korjaan ilmaiseksi kaikkien mun kavereiden (joita mulla ei oikeestaan oo) pyöriä.

  2. Ooh! En muuten olekkaan! Koitan tänään, tai viimeistään huomenna ottaa kuvan oivasta menopelistäni.
    Me voidaan leikkiä, että ollaan kavereita ja sit sä voit korjata ilmaseks munkin pyörän 🙂
    Oikeesti Chris on hyvä korjaamaan pyöriä, mutta mun hydrauliikka?jarruihin sillä ei riittänyt osaaminen, joten jouduttiin turvautumaan ulkopuolisen apuun.

    ♥ Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s