Ihan kiva ilma.

Aamulla poljin taas melkoisessa vastatuulessa töihin. Päässä tuntu silta ja jaloissa tuntu siltä. Tuli ylämäki ja edelleen vatstuuli, mikä vois olla sen pahempaa? No just se, että sen mäen laella on n. 100 metriä lähempänä työpaikkaa. Ei olis kyllä yhtään huvittanut tulla töihin tänään. Itseasiassa itse työ, sen kuormittavuus ja määrä on tällä hetkellä aika hyvällä mallilla. Mutta muuten ei kaikki ole ihan kohdillaan. Mutta ei siitä sen enempää.

Eilen tuli meidän joulukalenterit! Ta eilen hain ne postista, ekaa kertaa sellasesta pakettiautomaatista. Mihin enää ihmisiä tarvitaan? Vahtimaan koneita?

Olenkohan jo kirjoittanut joulukalenterista? Anopille niistä ainakin kirjoitin, ehkä se muistikuva liittyy sitte siihen. En tiedä koska mulla olis viimeks ollut suklaakalenteri, en muista että niitä olisin vegetaristiaikoinanikaan ostanut, muuten kuin lapsille. Nyt löysin Chocochilin Elinan avulla vegaanisen Fair Trade suklaakalenterin! Wohoo! Täältä! Kuusi kpl niitä näkyi vielä olevan, vielä ennättää nopeimmat!

Tilasin omat koko perheelle! Lapset oli kieltämättä vähän plääh, kun näytin noi. Ne tietenkin odottaa yli 20 euroa maksavia lego ja MLP ♥ kalentereita…Pinja kyllä toivo tavarakalenteria, mikä tarkoittaa sitä, että mä aina piilotan niille jotain pientä ja ne saa annettujen vihjeiden avulla niitä aamuisin ettiä. Mutta siinä on melkoinen homma ja kun niilla kuitenkin sitä pientä sälää on nurkat täynnä.

Sitte tuli Sick for cute paketti, jossa oli Chrisille joululahja. En kerro siitä sen enempää, kun tiedän sen välillä lukevan mun blogia google kääntäjän avulla. Mutta samalla mä ostin itselleni uuden t-paidan, kun mun 75 t-paitaa eivät olleet tarpeeksi söpöjä…

Mut nyt mä tein päätöksen, että ens kuussa (ja ihan tästä hetkestä alkaen) en tilaa mitään netistä. Kaupoissa mä en muutenkaan ravaa, niin se ei ole ongelma. Mutta ne nettikaupat… Lähteekö joku muu mukaan haasteeseen? En tarkoita, että kaikki tekee nettikauppalakon (varsinkaan, kun Pinkkis on just nettikauppa ;), vaan että tarttuu omaan “ongelmakohteeseensa” ja on kuukauden erossa siitä. Tai jotain. Tammikuu on kai yleisesti se “tiukan kurin kuukausi”, mutta me ollaan sen verran tiukkaa porukkaa, että tehdään se jo joulukuussa, kun muut lötköilee 😀 Eli haastaako joku itsensä johonkin hyvään, mutta vaikeaan mun seuraksi?

Niin, semmonen kans, jonka osa varmasti jo tietääkin: Huomenna perjantaina on “Fur Free Friday” Turkiton Perjantai”.

Tässä Animalian Vesan viesti:
Tänä perjantaina, 25.11., vietetään turkitonta perjantaita (Fur Free Friday; http://www.furfreefriday.com/). Turkittoman perjantain tarkoituksena on ottaa kantaa eläinten hyvinvointiin, turkistuotantoon ja turkissomisteisiin vaatteisiin muistuttamalla, että turkiksia me ihmiset emme tarvitse. 

Eläinsuojeluliitto Animalia haluaa turkittomana perjantaina muistuttaa, että myös pukeutumisvalinnoilla voi vaikuttaa eläinten hyvinvointiin. Turkisten ja turkissomisteisten tuotteiden jättäminen hankkimatta on hyvä viesti vaatevalmistajille siitä, että turkistuotteet eivät ole tarpeen.
Vinkkejä eläineettisiin pukeutumisvalintoihin löytyy Animalian Vapauta valinnoilla -kampanjan verkkosivuilta, osoitteesta http://www.vapautavalinnoilla.fi/ ja turkittomien vaateliikkeiden lista osoitteesta http://www.turkittomatliikkeet.fi/

Suomen turkistarhoilla viruu vuosittain yli neljä miljoonaa turkiseläintä. Animalian tavoitteena on lakkauttaa turkistarhaus Suomessa vuoteen 2025 mennessä, sillä turkistarhaus on mielestämme epäeettistä. Turkistarhoissa eläimiä pidetään pienissä häkeissä vailla mahdollisuutta lajityypilliseen käyttäytymiseen.
    Lisätietoa turkistarhauksesta löydät osoitteesta http://www.animalia.fi/animalia-toimii/toimintakohteet/turkisel%C3%A4imet   Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjan löydät osoitteesta http://www.animalia.fi/turkistarhatonsuomi Lista turkittomista vaateliikkeistä osoitteessa http://www.turkittomatliikkeet.fi/ Animalian eläineettisten kulutusvalintojen kampanja on osoitteessa http://www.vapautavalinnoilla.fi/

Oikeesti mun olis pitänyt kait ite kirjottaa jotain, mut miks korjat jos se ei ole rikki…:) Mut siis oikeesti, kuka enää käyttää turkkia? Vanhat mummot. Iso ongelma on kuitenkin kaikki turkissomisteet, joita kuluttajat ei silleen miellä epäeettisiksi. Uskokaa pois! Kyllä ne on! Tehty ihan siitä samasta kuolemasta kuin turkiksetkin.
Turkki ei kuulu ihmisen ylle, alle eikä ympärille! Ainoastaan alkuperäiselle kantajalleen, jonka elinehto se on. No, poikkeuksena ehkä sitten tämän kaltaiset ihmiset.

Hei! Muistinpas! Sain kuulla, että liittymällä nyt Animalian jäseneksi saa loppuvuoden kaupan päälle! Eli jos nyt liityt jäseneksi vuodella 2012 saat tän loppuvuoden ilmaseksi! Kaikki loput nyt liittymään! Ja muistakaa tulla mulle kertomaan siitä, että mä saan teistä pisteen PKS -ryhmälle 🙂 Meillä on siis leikkihenkinen (oikeesti veren maku suussa) kilpailu eri jaostojen kesken siitä, kuka hankkii tiettynä ajanjaksona eniten uusia jäseniä. Voittajat saa sit ihan hillitöntä hehkutusta. Ja meidän piti jokaisen PKS- tyypyn hankkia vähintään yksi jäsen ja mä oon niin hyvä myyjä, et mun saldo on 0. En mä kuitenkaan teitä sen kilpailun takia houkuttele, vaan ihan oikeesti uusia jäseniä tarvitaan! Yksin on tosi hankala muuttaa maailmaa, mut yhdessä me varmasti pystyttäis siihen!

Mulla ei ole huomenna perinteinen työpäivä, voi olla etten postaa silloin laisinkaan. Tai ehkä yllätän ja postaan tuoreiden kuvien kera kotoota. Mä en ole vieläkään tehnyt sitä tatuointi postausta, muistan sen kyllä!

Moi nyt! Ihanaa kun on torstai!

♥ Raisa

4 thoughts on “Ihan kiva ilma.

 1. Juu shoppailu… Huokasin helpotuksesta kun joku korotti tarjousta Huuto.netissä enkä voittanutkaan laatikolista My Little Ponyja. 😉 Nyt riittää törsäys! Ihku ihanainen on kyllä tuo ponipaitasi. Ja EI turkeille!

 2. Hei, mä voin lähtee tuohon netistä tilaamislakkoon 🙂 Kaikki joululahjat on jo hommattu joten luulisin että onnistuu.. Kaupoissa en itsekään juuri kiertele, mutta tuo netistä ostelu on jotenkin riistäynyt viimeaikoina hallinnasta. Eli haaste vastaanotettu!

 3. Suurkiitos yllytyksestä! Olin pitkään jäsen, ja yritettiin Annen kanssa jopa saada Järvenpäähän toimintaryhmää. SE tosin lässähti, kun hurjan yrittämisen ja soittelun jäljeen vain yksi tuli paikalle. :-/ Sittemmin on pitänyt liittyä uudelleen, mutta aina se vaan on jäänyt. Mutta nyt, kun muistutit, kävin maksamassa jäsenmaksun! Ja saat msuta yhden pisteenkin. 🙂 Tänään teen vegaanista moussakaa. Slurps. 😉

  Mirri

 4. Liiolii, mä niin tiedän ton helpotuksen tunteen, kun ei voittanutkaan jotain! Ensin saattaa olla hetken pettynyt, mut sit tajuaa kuinka paljon parempi näin onkaan!
  Sanna, Jee!! Mulla meinas tulla iso paniikki, kun tajusin, että puuttuu paljon aiottuja lahjoja, mutta sainkin kaikki tilattua ennen joulukuun alkua 😀 Nyt sitten yhdessä kärvistellään tää kuukausi!

  Mirri, Hyvä hyvä! Olin niin innoissani lukiessani tämän! Laitoin saman tien Animalialle viestin, että piste PKS:lle! Toivottavasti moussaka oli hyvää!!

  Kiitos kaikille kommenteista!!
  ♥ Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s