Herkullista ruokaa, nopeasti ja vähällä vaivalla

Mulla ei sinäänsä ole eineksiä vastaan kovinkaan suuria vasta-argumentteja (tuliko hieno sana väärin käytettyä?), mutta ihan kuin vaikka jossain huoltamoruoassakin, vegaanilla on aika köyhät eväät, jos ne niihin perustuu. Yleensä siis einekset ohitan, ja on siinä kyllä ehkä vähän muitakin syitä, mutta siis eilen kun C:kin oli kipeenä ja kokkausvastuu täten minulla ja minä myöhässä tulossa Animalian toimistolta, niin kävin sitten kaupan kautta, ostamassa eineksiä. Ostin pakastealtaasta pussin jotain wok-vihanneksia (olisko ollut Malesialainen sekoitus, jossa sieniä ja ananasta – joka tapauksessa Findus merkkinen), lisäksi ostin täysjyvänuudeleita. Kotona vedenkeittimellä vesi kiehumaan, samaan aikaan kattila ja wokpannu liedelle. Wokkiin iso kourallinen soijasuikaleita, soijasuikalemaustetta ja päälle sitten iso loraus kiehuvaa vettä. Loput vedet nuudeleiden keittoon. Soijasuikaleiden turvottua lisäsin pannulle pussin kasviksia, purkin kookosmaitoa ja lopuksi vielä nuudelit. Hyvää oli! Ja tosi nopeasti valmista 🙂 Tästälähin meillä syödään eineksiä joka päivä! Ja ei siinä, kyllä Chrisin tekemä pizzakin on hyvin pitkälti tehty valmiista osasista: pakastepohjista ja valmiista tomaattikastikkeesta. Ite kyllä tykkään tehdä pizzan “juustosta” lähtien itse 🙂
Eilinen kokous oli oikein mukava, tutnu että saatiin asioita aikaiseksi. Ehdotettiinpa vielä suunnittelemamme esitteen tyyliksi Puputyttömäistä ulkoasua, mutta se kyllä toiminnanjohtajan (?) suunnalta tyrmättiin – ei saa olla tyttömäinen, pitää sopia Animalian linjaan.

Eilen ilmottauduin Avoimen Kesäyliopiston järjestämälle japaninkurssille. Siellä käsitellään kulttuuria ja kielen alkeita. Koska olen tälläinen puupää ajattelin kertauksesta olevan hyötyä. Eikä se tietenkään pelkkää kertausta ole, opetellaan siellä kanjejakin. Hui.

Muuten kaikki edelleen päin persuksia. Kaikki taistelutahto kaikonnut. Olkoonkin tuleva irtisanomiseni laiton, tokkopa jaksan lähteä sitä riitauttamaan. Täältä on kevään aikana lähtenyt/irtisanoutunut niin paljon porukkaa (10% henkilökunnasta parin kuukauden sisällä), että sekin kertoo jo jotain paikasta, jolle aikaani myyn. Viimeksi kuluneen vuoden aikana kuulemani mukaan 33% lähtenyt.

Että sellasta.

r

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s