Keuhkot

Hip hei!

Taas olis kova vimma päästä kotiin askartelemaan ja tekemään kaikkea. Olen onnistunut purkamaan pyykkisumaa kuin huomaamatta, pesemällä yhden koneellisen illalla. Eilen kokeilin ekaa kertaa pesupähkinöitä. En osaa vielä sanoa miten tyytyväinen olen lopputulokseen, mutta mitä olen niistä netistä lukenut, voisin väittää olevani kovasti ihastunut. Osaan tai miten se sanotaan kun olen lukenut ohjeet, mutten kokeillut? Osaisin? Kuitenkin, tiedän kuinka tehdä niistä shampoota, tiskiainetta (myös sellaista mitä vois laittaa koneeseen! Mutta meillä on kyllä aika huonoja kokemuksia muista paitsi Ecoverin konetiskiaineesta. Katsotaan) ja käsisaippuaa. Myös suihketta kasveille, joita ötökät riivaa. On se niin hienoa! Mä olen joskus tehnyt saippuaa lipeästä ja öljyistä ja silloin innostuin kokeilemaan myös nestemäisen saippuan tekoa, ostin kaiken tarvittavan, mutta just kun olin pääsemässä kunnolla vauhtiin, mun sisäinen saippuakauppiaani kuoli, eikä mua enää huvittanutkaan. Pöh. Mutta aina on kiehtonut oman shampoon tekeminen. Nyt pääsen sitä kokeilemaan ja paljon helpommalla tavalla J

Eilen illalla kemian tunnin jälkeen (nukahdin siellä kahdesti! Mutta onneksi loppua kohden virkistyin kun alettiin tekemään tehtäviä ja mä ihan pikkasen tajusinkin siitä jotain. Kauhukseni kuitenkin tajusin, ettei niistä laiska oppija, olkoonkin kuinka viksu – niin kuin vaikka minä 😉 – mitään opi, ellei tosissaan opettele, eli siis lue ajatuksella. Eli täytyy mennä epämukavuusalueelle. Hmph.) meinas unohtua päälauseeni J Niin, kemian jälkeen kotona tein ensimmäisen suihkemaalini, senkin netistä tulostettujen ohjeiden avulla. Suihkin sitten kokeeksi yhden paperin liilaksi ja aamulla kävin kuivuneen työn katsomassa – ihan kelpo suihke oli J Mulla ei sellasta hohdepulveria ole, ainoastaan pigmenttijauheita saippua-ajoilta, mutta ehkä mä pärjään ilman hohdettakin. Eilen kokeilin siis liilalla maalilla ja liilalla jauheella, ehkä se olis ollut vähän sähäkämpi vaikka keltaisella jauheella tai maalilla, niin että olis ollut vähän kontrastia. Täytyy ens kerralla askartelukaupasta ostaa sellaisia pienen pieniä suihkepulloja, mistä neste tulee enemmänkin um…mistinä kuin suihkeena. Perinteisellä suihkepullolla tullee aika paljon pisaroita paperille. Ja ei mulla ole niitä niin paljoa, että voisin niihin tehdä suihkemaalini. Mulla on kyllä joskus ollut kaksi pientä täytettävää (haa! nyt muistan yhden minisuihkepullon! Ostin sen ekalta japaninreissulta ja mun on pitänyt se yhdelle tutulle viimeset 8 vuotta toimittaa! Empäs toimitakaan!) kosmetiikan matkasäilytykseen tarkoitettua suihkepulloa, jotka olis sopinut tähän tarkoitukseen loistavasti, mutta olen onnistunut kadottamaan ne L

Mä listaan aina välillä asioita, joita mun ei tarvitse tänä vuonna ostaa. Siis sellaisia normiasioita, joita voisin yleensä ostella. Tässä niistä osa:

Mitä EI tarvitse ostaa vuonna 2012

vaatteita

astioita (ainakaan käyttöastioita, turhuusastiat on asia erikseen)

säilytysrasioita

skräppipapereita (yksivärisiä tarpeen mukaan)

nauhoja

nappeja

kenkiä

laukkuja

kasseja

lahjapapereita

lahjanaruja

nukkeja

kangasta ?

liimaa

teippiä, ei koske maalarinteippiä tai jeesusteippiä

koiran harjaa

kynsisaksia

pyyhekumeja

lyijykyniä

kuulakärkikyniä

askartelukirjoja

yrttiteetä

grilli- ja soijasuikalemaustetta

saippuaa

pyyhkeitä

petivaatteita

puuvärejä

tarroja

huonekasveja

kosteusvoiteita (vartalo)

koirien ruokakuppeja

talouspaperia

multaa

lannoitetta

koruja

hammasharjoja

askartelumaaleja tai -siveltimiä

Onhan se vähän pöljää tollasia listailla, mutta hauskaa. Teippejä kyllä ostin oikein urakalla sieltä tapahtumasta. Hitto, mun oikeesti pitäis saada niitä kuvia otettua ja sit vielä koneellekin laitettua.

Mä oon ehkä tulossa kipeeksi. Keuhkoissa selkeesti jotain häikkää, ehkä yskä tulossa? Toissapäivänä just mietin sitä, ettei mulla ole ollut kertaakaan yskä sen jälkeen kun olen tupakoinnin lopettanut n. 5 (??) vuotta sitten. Tupakoitsijana mulla ei muuta ollutkaan, aina vaan yskä. Nyt kun tuun kipeeks mulla on kurkku aina kipee. Mutta nyt ei ole kurkku kipee, keuhkoissa epämiellyttävä tunne ja välillä vähän yskittää. Toivottavasti viikonlopun jaksan sinnitellä! Oikeesti kyllä pahoin pelkään, että olen viikonlopun kipee. PetExpoon menen kyllä vaikka keuhkot laastaroituna.

Ei sit varmaan muuta. Edelleen kauhee aikapula ja hirveitä kasoja tekemättömiä asioita, mutta olen väsyneenäkin yrittänyt aina jotain hoitaa kuntoon, tai pistää tavaroita paikoilleen. Ettei sitten kun aikaa on (viikonloppuna) kaikki aika mene vaan velvollisuuksiin ja ajan tasalle pääsemiseen.

Mutta joo, hei nyt. Hauskaa viikonloppua! Mein koirille ja pupuille kuuluu hyvää J

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s