Maailmanpelastus Operaatio, 2. viikko, 9. päivä (liiku fiksusti, osa 2)

Voi kauhistus! Kaksi menetettyä rekisteröityä lukijaa, ja ainakin 20 päivittäistä kävijää 😦 Johtuuko se Maailmanpelastus Haasteesta? No, koittakaa te jäljelle jääneet kestää, enää kaksi kokonaista viikkoa ja 6 päivää : /

Kevennykseksi: Meidän koirilla on kummallisia istumistapoja. Risto ensinnäkään ei istu käskystä. Ei vaikka mikä olisi. Eikä se johdu kielimuurista. Minä sain C:n amerikkalaiset koirat istumaan suomeksi käyttäen tiettyä äänenpainoa ja elekieltä. Ja makupaloja. Mutta Risto ei istu. Ensimmäiseen puoleen vuoteen Risto ei istunut ollenkaan. Mutta sillä tais olla jotain kipuja. Nykyään kyllä istuu. Eilen mun olkapään päällä! Istuin sohvalla ja Risto tapansa mukaan halusi oman paikkansa mun vierestä. Nyt siinä oli vähän tilaa kun Kenaikin halus hengata meidän kanssa. Joten Risto istui mun olkapään päälle…(Risto on iso ajokoira, painaa n. 35 kg)
Kenai taas istuu aina välillä kenkätelineessä. Ikään kuin tuolilla.

No, mennään nyt siihen kamalan uuvuttavaan ja tylsään maailman pelastamiseen…Auton sijaan menkää töihin junalla. Junassa voi saada aikaan vaikka tappelun, kuten Pete Mad Menin viidennen kauden viimeisessä (vai oliko tokaks vikassa?) jaksossa. Junassa voi myös lukea, askarrella, nukkua, virkata, kutoa, pelata korttia, ryypiskellä (vai onko tämä kiellettyä?) tai letittää hiuksia. Yritäpä näitä autoillessa tai pyöräillessä. (no, ryypiskely tietnkin onnistuu pyöräillessä ja antaa siihen ihan uusia ulottuvuuksia, mutta kyllä se vähän vaarallista on). Suomessa junat on aina myöhässä aikataulusta, joko on liian kylmää, kuumaa, sateista tai kuivaa eikä junat pysty kulkemaan. Lippuja ei pysty ostamaan kun ne koneet on sekaisin. Mutta on se silti vaivan arvoista. Suomen sisällä ei lentokoneella matkustamisessa ole mitään järkeä, kun junalla pääsee (usein kylläkin kalliimalla?) yhtä hyvin ja huomattavasti pienemmin päästöin kuin lentokoneellakin. Kotimaan lennot pitäisi lailla kieltää. Junassa on tunnelmaa. Ja paljon enemmän tilaa kuin autossa tai lentokoneessa. Menkää siis junalla!
Junamaisia kuvia! (yllättäen kaikki Japanista. Japanilaiset ovat kovia junailemaan!) (yksi metro kuvakin taitaa olla, yrittäkää päästä sen yli)
100_0065
100_0043 (junassa kuvattuja)
121_2130
more-silly-fingers-yay
train1

Teille jotka jatkoitte loppuun asti on luvassa pieni yllätys! Olen nimittäin saanut ensimmäisen taideprojektini valmiiksi ja minulla on siitä kuvia!! Hip hei!

Toinen, paljon isompi ja hienompi on työn alla. Sain eilen totaalisen sormisäryn kun saksilla leikkelin 2 mm vaijeria…todella ärsyttävää. Madeby:hin ollaan myös laitettu paljon koruja, ja kohta tulossa myös uusia pussukoita. Kunhan saadaan valaistus ongelma ratkottua. (ehkä vika sittenkin meidän kameran käytön haasteissa). Tästä Madebyhin!
Muistuttaisin (kosiskelisin) myös tykkäämään Pinkkiksestä Täällä!

Olenko jo kertonut, että tein ruusukaalista ruokaa, jonka lapsetkin söi?! Se todellakin päätyy kirjaan. Olen tätä ennen ollut sitä mieltä, ettei ruusukaalista ole muuhun kuin nukkeleikkeihin. Mutta itse todistin väitteeni vääräksi. Kyllä siitä syötävääkin saa.

Eilen illalla poljin sateessa koulusta kotiin ja muistin miten mukavaa autoilu onkaan…

Tälle päivälle luvassa jotain erikoista! Nimittäin Annantalolla järjestetään luento Japanilaisesta perinnepukeutumisesta popkulttuurissa, mm. katumuodissa ja cosplayssa. Sen lisäksi on hiuskoristetyöpaja, josta olen erityisen kiinnostunut. Olen pitkään halunnut tehdä tekemieni pienten kimonoiden (enemmänkin kyllä yukatoja kuin kimonoja) seuraksi tytöille hiuskoristeita. Ja nyt sitten järjestetään työpaja aiheesta. Loistavaa!
Ja kun kerta keskustassa ollaan, niin aion käydä Ruohiksesta hakemassa seuraaville treffeille aineksia. Tämän lisäksi haluan testata jotain aivan uutta, josta kuulin vasta viime perjantaina Animalian toimistolla. Liittyy pikkareihin. Mutta siitä lisää huomenna!

Keksittiin kirjastosta sellainen sarja kuin Modern Family. Alkuun en millään jaksanut innostua siitä, kun ei siinä ollut sarjamurhaajia Dexterin tapaan tai kauheeta kieroilua ja ämpärikaupalla kyynisyyttä kuten Mad Menissä. Päinvastoin, sehän on ihan kepeä, harmiton pikku sarja. Mutta pikkuhiljaa siitä onkin kuoriutumassa oikeinkin viihteellinen katsottava. 

Älkää kadotko mihinkään! 😉

xoxo,

Puputyttö

9 thoughts on “Maailmanpelastus Operaatio, 2. viikko, 9. päivä (liiku fiksusti, osa 2)

 1. Vau, kuinka upee! (Eka ajatus oli myös, että jos miulla ikinä koskaan on ipanoita, niin tilaan sulta tollasen pandoilla, koska kuin hyvä mobiili!:D)

  Miulla ainakin vaan positiivista sanottavaa tästä maailmanpelastus operaatiosta, sillä saanut ite lisäkimmoketta petrata ja alkaa kiinnittää enemmän huomiota siihen voisiko kaikkea kotona ja muuallkin tehdä ekologisemmin. Huomannut, että oma kylppärin peilikaappi on varsinainen synninpesä, joka ei taida kestää edes päivänvaloa. Onko sinulla mitään hyviä vinkkejä vegaanisiin/ekologisiin/hyviin ja samalla kukkaroystävällisiin hiusmömmöihin esimerkiksi? Hiuslakka on varmaan itellä se, mitä menee eniten ja ainakaan äkkiseltään ei tule mieleen, kuin Paul Mitchellin tuotteet, jotka ainakin vegaanisia (tietääkseni). Sitten iskee taas työttömän arkirealiteetit, että kumpi kallis, hippihiuslakka vs. ruokaa pöytään. Vaikeita valintoja ja pitäis varmaan vaan hengitellä, kun ei kukaan ole heti täydellinen.

 2. Junassa ei saa ryypiskellä, jos ei osta kärrymynnistä tai ravintolavaunusta (ylihintaan).
  Japanissa puolestaan saa ryypiskellä junassa :D.

  Ihmisiä vissiin rasittaa sana “maailmanpelastushaaste” ;p.
  Se propagansa pitäisi kai niinq hienosti ujuttaa sinne sekaan 😉

 3. Kiitoksia!! Pandoihin aika harvoin törmää noissa pikkueläimissä. Mut ehkä sellaisen vois tehdä pienistä pehmopandoista?
  Kiva, että ainakin suhun kolahtaa maailmanpelastus!
  Oon yrittänyt etsiä edullista ja vegaanista hiuslakkaa…laihoin tuloksin. (mä laitan sulkuihin, kun en uskalla ääneen sanoa…oletko kokeillut olutta? Jotkut vannovat sen nimeen just hiuslakan sijaan. Itse en ole koskaan kokeillut, enkä kyllä kokeiliskaan.) Mutta ainakin http://www.helunanetti.com/rich-aroma-therapy-hoitoshampoot-p-884.html Helunalla on todella edullisia shampoita ja hoitoaineita tolta Bio Rich merkiltä. Ne on kotimaisia ja vegaanisia, ja ainkain meidän käytössä todettu hyviksi 🙂 Jos niitä käyttämällä pystyis säästämään rahat kaliimpiin lakkoihin? Tässä vielä animalian eläinkokeettoman kosmetiikan lista http://www.animalia.fi/kosmetiikkalista, osa merkeistä 100% vegaanisia, osalla osa tuotteista vegaanisia.
  Joo, ei meistä kukaan täydellinen ole, sehän vasta tylsää oliskin! Kukin tekee sen minkä pystyy ja mikä hyvälle tuntuu 🙂

 4. Olutta(!), voi hurja!:D En ole ikinä kuullutmaan moisesta! Laittaakohan ne sitä sitten suihkepulloon ja suihkuttelee, ja sehän on ihan märkää, niin miten ihmeessä! Melkein tekisi mieli kokeilla ihan silkasta uteliaisuudesta, mutta taidan kumminkin jättää muille, sillä ehkä eniten karmii se haju. Oluen haju on vaan jotain ällöä (ainakin vaatteille kaatuneena) ja jos pää haisisi vaan sellaiselle baareilun dagen efter:ille, niin hyh.:D

 5. Joo, sitä käyttivät naiset 60-luvulla. Pitää kuulemma hyvin, eikä haise. Hitto, olen lukenut tästä monesti, mutta nyt tietenkään en pikaisesti googlettamalla löytänyt mitään.
  Muistelisin, että kampa kastetaan olueeseen ja sitten kammataan tukka haluttuun muotoon tai jotain.

 6. ai niin, ainakin amerikkalaiset naiset ovat käyttäneet myös coca-colaa jälkiehkäisynä,luultavasti samoihin aikoihin kun suomessa käytettiin kaljaa hiuskiinteenä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s