Maailmanpelastus Operaatio, 3. viikko, 16. päivä

Ihan tyhmää kun tässä uudessa bloggerissa ei otsikkoa kirjoittaessa vanhat otsikot tule enää näkyviin. En noista päivistäkään enää tiedä…koittakaa kestää, jos tulee virheitä.

Olen ollut jo tuskastuttavan pitkään koneella, joten yritän pitää tämän melko kompaktina tänään.

Vuorossa operaation yksi tehokkaimmista ja silti helpoimmista (ainakin teoriassa) haasteista!
Norsujen töräytyksiä! Rumpujen pärinää! Nokkahuilun ujellusta!

                     VÄHENNÄ!! 
Tietenkin näitte sen heti, kun se on noin isolla kirjoitettu : /

Varmaankin kaikki kuulleet Reduce, Reuse, Recycle mantraa hoettavan. Tämä on siis niistä se tärkein ja tehokkain Reduce. Olet ostamassa kolme lakupötköä (kaikki pakattu muoviin, tietenkin), entä jos ostaisitkin vain kaksi? Olet suihkussa joka päivä 7 minuuttia – vähennä puoleen! Kotisi lämpötila on talvipakkasilla säädetty 22 asteeseen – pudota 20 asteeseen! Osta ja kuluta vähän kaikkea vähemmän. Ruokaa (ei tietenkään nälkää tarvitse nähdä, mutta niin ettei poiskaan tarvitse heittää), vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, jopa hammastahnaa ihmiset truuttaa ihan liikaa hammasharjaansa ja puolet syljetään heti alkuunsa suusta pois.

Listaan tähän suoraan kirjasta “Keittiö ja kammari – Vanhat konstit kodinhoitoon” (Christina Strutt, Otava)  helppoja tapoja vähentää. Näistä pitäis poimia 12 asiaa, joita toteuttaa joka päivä, loppuelämämme ajan “saavuttaaksemme muutoksen”.
* sammuta kaikki tarpeettomasti palavat valot.
* Sammuta kaikki valmiustilassa olevat laitteet.
* Vietä joka päivä minuutin verran lyhyempi aika suihkussa.
* Käytä ns. harmaata vettä puutarhan kasteluun ja auton pesuun.
* Keitä vettä vain niin paljon kuin tarvitset.
* Kasvata kolmea eri yrttilajia.
* Kasvata kymmentä eri kukkalajia.
* Kävele tai pyöräile niin paljon kuin mahdollista auton käytön sijaan.
* Vietä yksi loma vuodesta kotona.
* Istuta nurmikko, älä päällystä pihamaatasi.
* Kierrätä kaikki paperit.
* Käytä kierrätyspaperista valmistettua wc-paperia.
* (Yritä käyttää tässä kirjassa esiteltyjä puhdistusaineita kokonaisen kuukauden ajan. Esim. etikkaa ja soodaa)
* Anna tänä vuonna lahjaksi jotain, josta joku muu on jo iloinnut aikaisemmin.
* Osta vedensuodatin äläkä osta pullotettua vettä muulloin kuin hätätapauksessa.
* Pane wc-istuimen vesialtaan sisään tiiliskivi tai litran vesipullo, tai hanki vettä säästävä wc-istuin.
* Kun ostat seuraavan autosi osta niin ymp.ystävällinen kuin voit.
* Tiedustele kaupoista miksi he lämmittävät jalkakäytävänsä.
* Tiedustele kaupoista miksi he pitävät valot päällä läpi yön.
* yksi ihan tyhmä, ja liian pitkä
* Osta 10 luomutuotetta viikossa
* tyhmä
* Osta kotim. tuoteita aina kun se on mahdollista.
* Laske lämpötilaa huoneistossasi ja pukeude lämpimämmin.
* Osta tavallinen, vanhanaikainen ja käsikäyttöinen (?) tuuletin, jonka voit halutessasi sammuttaa tunniksi tai pariksi
* Matkusta junalla lentokoneen sijaan.
* opeta lapsesi kunnioittamaan tätä planeettaa.
* Opeta itsesi kunnioittamaan tätä planeettaa,

Tämä on siis Brittiläinen kirja, ihan kaikki ei niin fiksun oloisia vinkkejä meille, mutta koska listat ovat niin kivoja niin kirjoitin (lähes) kaikki teidän iloksi 🙂

Eilen ei pitänyt ostaa mitään. Uh…minä ostin maailman pienimmän Postisetin : / (:D!!)

Osasinkohan ladata videon?
Sain eilen taas joitain työttömyyteen liittyviä asioita hoidettua. Olen niin huono niissä. Kaiken maailman lippulapuissa. Töihin meno oli niin paljon helpompaa. Harmi vaan, että se oli niin syvältä, etten meinannut enää maankamaralle päästä ollenkaan. Mutta jonain päivänä minä vielä teen sellaista työtä, josta pidän ja jonne pääsyä odotan innolla! Varmasti!

Eilen koulussa jollain soi puhelin. (taitaa olla aika yleistä nykyaikana). Eikä siinä mitään, sattuuhan sitä. Mutta tämä pikkuniljake vastasi puhelimeen, ja puhui täysin tyhjänpäiväisen puhelunsa kesken tunnin. Ymmärrän, jos joku oikeasti odottaa jotain tärkeää puhelua, että silloin pahoitellaan (mielellään vielä etukäteen)
 ja puhelun tullessa mennään käytävään hoitamaan asia. Ei tunnilla jutella tyttökaverille tms. Mutta kyseessä olikin suoraan peruskoulusta tullut pipopäinen poika. Samainen tapaus juttelee kaverinsa kanssa koko ajan. En ymmärrä miksi ne edes lukioon tulevat, jos ei vois vähempää kiinnostaa. En usko, että huonoilla lukion papereilla tekee yhtään mitään. Ja kyllä, se on myös osoittain minun ongelmani, sillä se jatkuva pälätys häiritsee. Ei kyllä yhtä paljon kuin ärsyttää. Silti.

Tänään täytin hakulomakkeen Ofelia Markettiin!!! Toivottavasti pääsen! Pahoin pelkään, että viime kertainen viimehetken perumiseni vaikuttaa mahdollisuuksiini tällä kertaa 😦

Nyt täytyy mennä ompelemaan! Ai niin! En ole vieläkään löytänyt sitä rintakorua. Se oikeasti riivaa mua! Olen kolunnut vintin yhden nurkan, joka jäi kesällä siivoamatta, sain sieltä muuten jättikasan turhaa tavaraa.

Lisäksi olen läpikäynyt lukemattoman määrän hyllyjä ja tasoja, koloja ja kolhuja, samalla osittain siivoten ja karsien. Ja vaikka viikko sitten tyhjennettiin meidän yks pieni huone, johon kirppiskamat alkaa aina kerääntymään, niin nyt se on jo ihan täynnä. Ja pelkästään meidän roinaa, sillä äitiltä viime viikonloppuna tulleet ovat vielä autossa. Kyllä meillä Kettusilla on paha taipumus hamstraamiseen ja keräilyyn. Olen ihan aavistuksen verran miettinyt, että jos vähän kaventaisin “Hullu Tiedemies” kokoelmaani minivessassani. Jos vaikka yhden tason tyhjentäis, että sais lattialta aivan kaiken pois. Mä en siis hevillä kokoelmistani luovu. Paitsi sitten, kun kokoelma alkaa olemaan tarpeekis kattava, kuten esim. kävi Hello Kittyjen kanssa. Nyt olen niitäkin aarteita laittanut aika ronskisti pois. Kerään niitä kyllä pikkuveljen ostettavaksi puolisolleen. Mutta en olis saattanut vaikka 10 vuotta sitten ikimaailmassa uskoa, että joskus olisi tarpeekis, saatika liikaa Kittyjä. Näin se maailma muuttuu. Osan japanilaisista posliinihahmoistanikin olen laittanut pois, enkä uusia (käytettyjä) osta, ellei ne ole just, eikä melkein. Eilen kävin läpi Pinpulan barbielaatikoita. Sieltäkin sain paljon pois. (ja vähän omaan käyttöön) Eikä löytynyt rintakorua 😦

Ruokakaappejakin olen ihan hiukan silmäillyt siihen malliin, että voiskohan tätä touhua yhtään yksinkertaistaa? Olen aina ajatellut, että pitää olla monipuolista, paljon eri asioita, variety. Varsinkin, jos on muuten rajoittunut ruokavalio. Mutta tarviiko meillä oikeasti olla kymmentä erilaista papua (herneet ja linssit mukaan laskettuna) kaapissa? Eikö härkäpapu ja herne ole tarpeeksi?
Pitääkö olla xx (en jaksa edes laskea) määrä jauhoja ja hiutaleita? Mausteita äkkilaskemalta on n. 50 eri purkkia. Entä jos olis vaan ne, joita käyttää aktiivisesti? Entä jos lakkaiskin kikkailemasta ruoalla ja tekis niitä tuttuja, samoja juttuja aina vaan? Aika tylsän kuulosta. Mut olis ainakin siistiä. Tai siistimpää.

Hitto! siitä kun sanoin, että pitää mennä ompelemaan on mennyt melkein tunti. Eksyin vielä vaarallisille vesille Ebayhin, onneksi pääsin pois ostamatta mitään! (yritin etsiä koruani sieltä)

Moikka nyt!

xoxo,

Puputyttö (jonka tekee tuhottomasti mieli kaapissa lymyäviä sipsejä! Estrellalla Limited Edition Red Thai tms. jotka ihan hillittömän hyviä! Piti ostaa kaksi pussia, kun ovat niin Limited! Tulis jo mies asioilta, että voin ylipuhua sen, että syötäis jäljellä oleva pussi äkkiä pois.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s