Maailmanpelastus Operaatio, 4. viikko, 24. päivä

Kukkuluuruu! Täällä taas! Tällä kertaa vuorossa vaatteiden uudelleen käyttö! Eli siis just ne kirppikset ja huuto.netit ja kavereiden kesken vaihdot. Juurikin tällä hetkellä omasta vaatetuksestani isoin osa on kirppikseltä ostettu, sukat ja pikkarit kaupasta uutena, t-paita lahja kaverilta, mutta farkut ja huppari kirppikseltä, sekä päässäni oleva pyyhe jonkun toisen vanha. Farkut ehkä yhdet parhaista pöksyistä joita mulla koskaan ollut. Eikä maksanut kuin 5 euroa. joka oli kyllä liikaa, sillä olivat haaroista kuluneet niin, että jouduin paikkaamaan. Mutta ehkä ne eivät olleet huomanneet niitä reikiä. Ja muutenkin Fida on ylihinnoiteltu.

Erityisesti lastenvaatteita hankkiessa kannattaa hyödyntää kirppiksien valtavia valikoimia! Ihan pikkuvauvat, jotka ei vielä edes osaa liikkua ei vaatteita juuri kulutakaan (ikävät tahrat on toinen juttu, mutta nekin ainoastaan kosmeettinen haitta, harva tahraisia vaatteita haluaa kirppikseltäkään ostaa, mutta oman perheen sisällä voi tahraisenkin vaatteen laittaa pienemmille sisaruksille kotikäyttöön) kasvavat kauhiata vauhtia, niille ihan turha ostaa kaupasta uusia vaatteita parin kuukauden välein. Pienellä vaivannäöllä saa lähes kaikki vauvanvaatteet murto-osalla siitä hinnasta, kuin ne oliisvat uutena maksaneet, ympäristösäästöistä puhumattakaan.

Myönnettäköön, etten tiedä minkä verran aikuiset ns. normaalikokoiset ja siitä suuremma löytävät käytettyjä vaatteita, mutta tälläiset kitukasvuiset löytävät niitä ainakin todella hyvin. Kun tämä koko missä minä olen, on monelle vielä “kasvun paikka”, välietappi matkalla omaan kokoon. Mutta tokihan paljon liikkuu niitäkin vaatteita, mihin ihmiset ovat yksinkertaisesti vain kyllästyneet.

Lastenvaatteita liikkuu myös paljon tuttujen keskuudessa. Loistavaa! Minunkin molemmat lapseni ovat hyvin pitkälti puettuja muiden vanhoihin vaatteisiin. Tässäkin on hyötyä pienikokoisuudesta 🙂

Kirpputoreilta löytyy myös todella paljon myös muita hyväkuntoisia, usein jopa käyttämättömiä, tekstiileitä. Esim. pyyhkeitä, pöytäliinoja, petivaatteita, lautasliinoja. Mm. Pinkkiksen kaikki vuorikankaat ovat uusiokäyttöön otettua materiaalia, useimmiten vanhoja lasten petivaatteita. Ja osa suosituimmista pussukoista on tehty kokonaan uusiokäyttöön otetusta kankaasta, mm. My Little Pony ja Myyrä -pussukat. Tälläkin hetkellä Pinkkiksellä on myynnissä MLP, Maailman Vahvin Nalle (Bamse nykyään?) ja Peppi -pussukoita. Jää ympäristökuormitus aikas minimaaliseksi, kun jopa osa langoista on kirppiksiltä ostettu! Niin, tokihan kirppiksiltä löytyy ihan kangastakin niille, jotka siitä osaavat jotain loihtia.

Toki käytetyn tavaran ostaja joutuu tekemään kompromisseja, välillä melkoisestikin. Kirppikseltä on aika turhaa lähteä etsimään sitä yhtä tiettyä, mainoksesta tuttua, Luhdan pyyhesettiä. (tekeekö Luhta pyyhkeitä?) Taikka just tietynlaisia farkkuja. Usein käy niin, ettei omaa kokoa juuri sillä hetkellä satu olemaan lainkaan, saati sitten että olis mieluisa malli ja vielä värikin. Mutta kun kiertelee paljon, väkisinkin tömää itselle mieluisiin ja tarpeellisiin asioihin aika ajoin. Ja jos tuli virheostos, ei se paljoa kirpaise, kun siitä on maksanut esim. 50 senttiä, kuten minä viimeisimmistä farkuistani. Takaisin kiertoon vaan!

Tässäpä postauksessa ei taaskaan ollut mitään järkeä.

Taidanpa tästä kaivautua kiven alle.

Sitä ennen kuitenkin pieni hehkutus! Löysin pakastehyllystä tämän!

 Olen syönyt niitä saman merkin perusriisipiirakoita niin, että napa paukkuu! Ja nyt löysin nämä! Ostin (vaikka olivatkin kalliimpia kuin isommat versionsa) ihan vaan tuon ” Sopii vegaaneille” maininnan takia. Ihanaa, kiitos Myllärin Luomu!!! Tokihan ne Myllärin Luomu Riisipiirakatkin sopivat vegaaneille, mutta näissä se erikseen mainitaan. Ovat ehkä huomanneet, kuinka paljon vegaanit niitä hehkuttavat. Meille kun ei niin kauhiasti noita riisipiirakoita tehdä. Eikä ainakaan näin hyviä! Sulhaspiirakoita en ole vielä ennättänyt maistamaan, mahdollisesti tänään lounaaksi niitä paahtimessa paahdan. Illalla vetäsin koulun jälkeen sipsipussin tosta noin vaan, hups sinne meni! Ja tölkki limua perään. Ja päivällä puoli pakettia lakuja.

Nyt myyjäisjuttuja tekemään! Kaikki paikalle kykenevät tulevat tietenkin Tikkurilan Maalaismarkkinoille minua moikkaamaan!

Huomiseen!

xoxo,

Puputyttö

5 thoughts on “Maailmanpelastus Operaatio, 4. viikko, 24. päivä

 1. Minulla on pahasti kasvuikäinen, vajaa kahden vanha muksu. Yritän hänen vaatehankintoja minimoida (samalla ekologisoida ja taloudellistaa) hankkimalla hänelle etupäässä kirppikseltä pari/kolme kokoa isompia vaatteita, mitä juuri sillä hetkellä tarvitsisi. Vaatteet säilyvät käytössä pidempään. Hihoja ja lahkeita voi aina kääriä, ja jos lasta itseään ei haittaa väljät vaatteet, niin ei ne voi haitata puiston ämmiäkään. Vaikka mulkoilevatkin pahasti.
  Tiedätkös, meillä ei ole netti toiminut miltei kolmeen viikkoon, joten minulta on jäänyt kokonaan huomaamatta mielestäni aivan loistava ideasi tsempata muitakin tepsuttelemaan ympäristön hyväksi. Ihanaa Puputyttö!
  Syötäviä kankaita tuossa piirua aikaisemmassa postauksessa. Mistä tuollaisia aarteita löydät? Ja hei, paljasta nakkikastikkeesi ohje, jospa meilläkin muksu tykkäisi.
  t.Hölinä-keiju

 2. Mä kans huomaan välillä et jahas, mulla on tänään päällä tällänen 7 euroa maksanut “vintage”-asukokonaisuus.
  En mä oo huomannut ettei löytyis “aikusten” kokoja, mulla on pituutta reippaasti yli 170 cm ja aina on löytyny ;). 70-luvun farkuissa on ehkä paras (ylipitkä) lahje 😉

 3. Mun mielestä toi on aika nerokasta, ja antaa niiden puistotätien mulkoilla! Sinä sentään pelastat maailman, hittolainen! Mulla oli jossain vaiheessa (ja ehkä ihan vähän vieläkin) paha taipumus pukea lapsia liian pieniin vaatteisiin. Usein niin, etten vaan huomannut ottaa pieneksi käynyttä vaatetta pois käytöstä, tai sitten niin, että joku vaate vaan sattui olemaan niin ihana, etten raaskinut pistää sitä ihan vielä pois. On käynyt joskus niinkin, että joku vaate vaan on unohtunut ja jäänyt käyttämättä ja sitten sitä on ikään kuin pakko käyttää edes vähän, vaikka oliskin jäänyt pieneksi.
  Toivottavasti teillä on kaikki hyvin nyt! Muistan viestisi, kun sait arvontapalkinnon ja vähän siitä huolestuin, varsinkaan kun ei sitten kuulunut pitkään aikaan mitään. Tietenkin tuo netittömyys selittää paljon.
  Suurin osa kankaista, myös ne mitä kuvissa oli on Jenkeistä ja Japanista. Kuvissa oli paljon molempia. Japaninkankaat oli viime vuotiselta matkalta (kuvat siis vanhoja) ja jenkkikankaat netin kautta tilattuja. Tänä vuonna en ole ostanut yhden ainuttakaan uutta kangasta. Anoppi niitä kyllä toi aivan liikaa, kun kesällä täällä vierailivat. En kyllä pyytänyt!
  Mä koitan muistaa laittaa nakkikastikken ohjeen huomenna! Jos meinaa unohtua niin saa muistuttaa!

  xoxo,

  Raisa

 4. Musta on hassua, miten pystyy niin halvalla pukeutumaan! Tyyliin, et sun alusvaatteet on kalliimmat kuin päälivaatteet. Tokihan jotkut osaavat pyytää myös ihan reiluja hintoja vanhoista vaatteistaan, mutta onneks iso osa on just niitä 50 sentin t-paitoja ja parin euron farkkuja -osastoa.

  Hyvä, että pitkillekin löytyy käytettyjä vaatteita! Mä jotenkin vaan oletein, että koska löydän niitä itse niin helposti, niin muut ei voi enää löytääkään 🙂

  Kiitos kommentista!

  xoxo,

  Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s