Maailmanpelastus Operaatio, 4. viikko, 25. päivä

Viikonlopulle tulossa (toivottavasti) isot myyjäiset ja mä olen tulossa kipeeksi 😦 No, toivottavasti saan sen supervoimillani kaikotettua pois.

Tänään vuorossa omien vaatteiden kiertoon laitto. Siis kirpputorien täyttö. Kaikkihan meistä joskus tekee virheostoja, tai sitten johonkin vaan kyllästyy, voi olla että laihdutaan/lihotaan oikeaan kokoomme, muoti muuttuu, kaikennäköistä. Kaappiin kertyy vaatteita, joita me ei enää käytetä. Harva sitä pystyy välttämään. Vaikka tietenkin suotavaa se olis 🙂 Mutta nyt siis kyseessä ne vaatteet, jotka on aika saada pois kaappia täyttämästä. Mitä niille tekis?

Onneksi Suomi on kirpputorien luvattu maa, ja meillä on paljon paikkoja, joissa myydä vaatteitamme. Tai sitten ne voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Tästäkin on tehty superhelppoa: vaatekeräyslaatikoita on usein siellä missä muutkin kierrätysastiat on. Mulla itellä on jokin “vamma” kirppismyymistä kohtaan, vaikka kirpputoreja rakastankin – asiakkaana, joten tykkään itse lahjoittaa vaatteeni muiden myytäväksi. Mutta paljon näkee vaateröykkiöiden takana nuoria, trendikkään oloisia ihmisiä, jotka myyvät vanhoja vaatteitaan. Ja niitä ostavat ihan samanmoiset ihmiset, eli siis muutkin kuin “risupartahipit”.
Yhteenveto (Puputytön pettämättömällä logiikalla): Myymällä (ja ostamalla) vaatteesi kirpputorilla (-toreilta), sinustakin tulee nuori, trendikkään oloinen ihminen! Kehoitan kokeilemaan!

Meinasin unohtaa kokonaan vaatteiden vaihdot ja pienemmille sukulaisille ja muille tutuille pieniksi käyneiden vaatteiden kiertoon laittamiset. Onneksi tämäkin tuntuu olevan aika suuressa suosiossa meillä täällä Pohjolan perukoilla! Turhan usein arastellaan ns. arkivaatteiden eteenpäin laittoa kaveri/tuttavapiirissä. Rohkeasti vaan kysymään kelpaisiko vaikka naapurin pienelle lapselle teidän muksujen vanhat vaatteet. Ei tarvitse lähteä raahaamaan omiaan minnekään, vaan saa ongelman näin helposti pois päiväjärjestyksestä. Tietenkin, jos naapuri ajelee ökyautolla ja jälkikasvukin näyttää olevan puettuna viimeisimpien muotivirtausten mukaan voi olla syytä välttää omien “perus merkkisten” vaateiden roudaamista heille. Anna ennemmin sellaiselle, jolla maanläheisemmät arvot 🙂

Vaatteidenvaihtoilloista olen ainoastaan kuullut, mutten koskaan osallistunut, enkä tiedä että kukaan tuttavapiirissäni olisi tälläisiä järjestänyt. Toimii ehkä nuoremmilla paremmin. En tiedä. Ajatuksena kuitenkin mukava: mä tuon mun turhaksi käyneet vaatteet ja kaverit tuovat omansa ja sitten sä saat valita kavereiden turhista itsellesi mieluisat. Kaikki voittavat!

Huomenna paneudutaan pesuaineisiin!

Eilen olen löysäillyt oikein toden teolla. En mennyt aamulla juoksulenkille, vaan jäin sänkyyn lukemaan. (Luen edelleen Pharmageddon -pamflettia, joka on kyllä aika avartava, vahvistaa mietteitäni sairausteollisuudesta). Muutenkin olen vaan lötköillyt. Katsonut elokuvia mm.  Penelope (yllättävän hauska; yllättävän siksi, että oletin sen olevan huono), 11. hetki (the 11th hour) (todella hyvä, suosittelen kaikille. Kamaluudestaan huolimatta voimaannuttava. Uskoakseni olen kyllä nähnyt tämän jo aiemmin, ehkä täälläkin siitä jo puhunut?) ja myöhään illalla sitten vielä Crash (todella hyvä).

Lisäksi olen myös tehnyt paljon koruja. Ja sotkua. Sotku on kyllä Tehtaalla hyvä asia. Se aina seuraa luovuuden puuskia 🙂

Ai niin, meillä on koulussa alkanut koeviikko, joten en ollut eilen koulussa, enkä mene sinne tänäänkään. Pääsen pitkästä aikaan Animalian PKS tapaamiseen tänään! Poikkeuksellisesti treffataan keskustassa, Kupolissa klo 18, ja sitä ennen Akkunan edessä klo 17 alkaen kerätään nimiä Suomen Suurimpaan ja Kauneimpaan Kansalaisaloitteeseen!

Mulla on myös muuta asiaa keskustaan, joten tämä sattui oikein sopivasti 🙂

Otin eilen myös muutaman kuvan nukketalosta. Olen vakaasti päättänyt, että kunhan näistä myyjäisistä ja koeviikosta on selvitty, on aika paneutua nukketalon remonttiin. Bambi, joka on ensimmäinen ja rakkain nukkeni, tarvitsee huomattavasti söpömmän kodin! Työn alla on puolipaneeli, ollut kyllä jo kuukausia. Ens viikolla alan sitä kuitenkin tosissani työstämään.  Siihenkin sain innotuksen siitä ihanasta Hello Sandwich kirjasta 🙂

Bambi ja Bunny Bambin huoneessa. Tätä huonetta pitäisi siis söpöstyttää 🙂 Aika söpöllehän se näyttää jo nyt, mutta haluan siitä vielä söpömmän. Niin, että se olisi söpö myös ilman supersöpöjä tyttöjä.
Mei syö hilpeänä banaania! Viirinauha on lähes suoraan Hello Sandwich kirjasta, pallonauha (jonka alunperin tein kaulakoruksi) on voimakkaasti em. kirjan innoittama. Tälläistä iloa ja riemua haluaisin enemmän nukketaloon. (ja kyllä, mulla on välillä isoja vaikeuksia muistaa kaikkien tyttöjen nimet…)
Kattoterassilla hengailee kaksi vanhusta: Skipper ja Daisy. Näillä ei ole nukketalossa ja -leikeissä mitään virkaa, mutta nostalgiasyistä ovat päässeet talon korkeimpaan kohtaan.

Olen yöllä uneksinut lento-onnettomuudesta (lentokone lens, tai siis lentokoneen lento loppui, H:gin Rautatieasemalle, kiskoille ja siitä lasiovien läpi Alepaan) ja siitä syystä niskat aivan jumissa. Tekis mieli ottaa siihen lääkettä, mutta ajatus siitä, että se päätyy vesistöihin ja sitä kautta kaloihin ja muutenkin koko lääketeollisuuden iljettävyys estää ottamasta. Entä jos vaikka vähän venyttelis? Ei kai sentään, ennemmin mömmöjä naamaan.

Tänään leivon omenapiirakan kun tulee vieraita kylään 🙂

Kamala väsy. Moikkaloikka nyt sitten vaan!

xoxo,

Puputyttö

One thought on “Maailmanpelastus Operaatio, 4. viikko, 25. päivä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s