Viipurin Koirat ja mitä Sinä voit tehdä niiden hyväksi :)

En aio pitää esitelmää Viipurin Koirista, mutta lyhyesti sanottuna, koiria on paljon, talvi on tulossa – apua tarvitaan! Itse olen siis juuri näiden koirien avustusjärjestön kanssa satunnaisesti tekemisissä, ennen kaikkea Animalian Koiraryhmän kautta. Ko. ryhmä auttaa siis muitakin järjestöjä, mutta itse en ole päässyt mukaan oikein muihin kun tähän VK toimintaan. Joten ne Karjalan koirat lähimpänä sydäntä, kun olen niitä tavannutkin. Mm. Kodittomien Koirien Ystävät tiedän erittäin hyväksi järjestöksi. Ja aivan varmasti moni muukin järjestö on, minä vaan en niiden toiminnasta niin tiedä. Joten keskitytään siihen mitä tiedän 🙂

Ennen kuin olin yhdessäkään kokouksessa ollut, ennen kuin olin niistä tietoinenkaan, keräsin kaveripiirissä, siis sen kummemmin kotoa poistumatta, puhelinta jä sähköpostia apuna käyttäen Viipuriin vietäväksi alla olevan kuvan mukaiset tavarat.

Ennen kaikkea keräsin rahaa, jota sainkin n. 250 euroa. Lisäksi koiralliset kaverit luovuttivat vanhoja lääkkeitä ja leluja. Rahalla ostin koiranruokaa ja herkkuja, sekä kirppikseltä lisää leluja, hihnoja ja ruokakuppeja. Todella pienellä vaivalla noin paljon hyvää.
Nyt jälkiviisaana voin sanoa, että parempi olis ollut antaa raha suoraan järjestölle, näin niillä ei tule ongelmia ruoan kuljetuksen kanssa, vaan voivat ostaa ruoan paikan päältä. Mutta silloin en tuntenut ketään kyseisestä järjestöstä, enkä ollut ihan varma, että voiko niihin luottaa. Nyt tiedän, että kyllä voi. Viipurin Koirat eivät anna rahaa koiratarhoja pyörittäville ihmisille, vaan auttavat konkreettisemmin, eli viemällä koiranruokaa, koppeja, rakentamalla ja korjaamalla aitoja. Näin rahat päätyvät sinne, minne oli tarkoituskin. Toki siinäkin on vielä monta mutkaa matkassa: Viipurissa on niin käsittämättömän köyhiä ihmisiä, jotka oikeasti kamppailevat eloonjäämisestään ja se tarkoittaa sitä, että kaikki mikä irtoaa lähtee mukaan, jos sillä on vähänkään arvoa. Joten järjestöt tuovat ja vievät työkalut mukanaan (ja siltikin meidän siellä olo aikana lapio lähti pihasta), lahjoitetusta koiranruoasta pidetään kirjaa ja jos kulutus yhtäkkiä kasvaa, syyt selvitetään ja eläinlääkärikin, joka steriloi narttuja järjestön piikkiin, saa maksun vain jokaisesta klinikalla käyneestä koirasta. Näistäkin on järjestön edustaja paikan päällä pitämässä kirjaa. Eli ihan kauheasti ei ole luottaminen paikan päällä toimiviin ihmisiin (eikä se johdu siitä, että ne olis huonoja ihmisiä, mutta olosuhteet vaan nyt ovat sellaiset), mutta onneksi heistä suurin osa on sen verran fiksuja, että tajuavat että menettäessään järjestön luottamuksen, menettävät myös järjestön tuoman suunnattoman avun.

Eli hyvillä mielin Viipurin Koiria auttamaan. Jos haluat järjestää vaikka työpaikallasi, koulussa taikka kaveripiirissä keräyksen täältä löydät lisää neuvoja!  Ja heräs jotain kysymyksiä, haluat lisää tietoa järjestön toiminnasta tms. voit ottaa yhteyttä tänne info(at)viipurinkoirat.fi.

Tässä vielä järjestön jäseneltä terveisiä teikäläisille :  Kaikki apu on tervetullutta. Erityinen hätätilanne Viipurissa on nyt
riittämättömien suojien vuoksi. Monet vanhoista kopeista ja katoksista
ovat purkukunnossa, eikä osalla koirista ole mitään suojaa säätä
vastaan, eikä myöskään kuivaa makuupaikkaa. Yhdistys aikoo ostaa
koppeja, kun niitä ei nyt tähän hätään voida talkoilla tehdä. Mutta
tähän tarvitaan varoja. Ruuasta on myös aina huutava pula. Lelut,
pannat, suuret ruoka-astiat (mallia vauvan muoviamme) ovat
tervetulleita, kuten myös matolääkkeet ja ulkoloishäädöt.
Makuualustojen ja patjojen kanssa on aina vähän hankalaa, kun meillä
on niin vähän säilytystilaa. Kylminä vuodenaikoina kopeissa käytetään
pääasiassa pehmusti/rutirex -kuivikkeita, jotka ovat tosi hyviä.
Näiden ostamiseen meillä onkin juuri keräys meneillään.

Kaikki apu on lämpimästi tervetullutta!

Ja tietenkin yksi hienoimmista keinoista auttaa, on muutenkin koiranhankintaa miettiville, koiran adoptoiminen tarhalta *iso sydän* kasvattajalta ostamisen sijaan.

Hitto! Nyt niitä oravia on kolme! Normaalisti täytin linnunruoka-automaatin viikon, kahden välein, nyt pitää täyttää kahdesti viikossa. Samperin samperi!

Liikuntaelimistö kutsuu!

xoxo,

Puputyttö

2 thoughts on “Viipurin Koirat ja mitä Sinä voit tehdä niiden hyväksi :)

  1. Pingback: Torstai Toivoa Täynnä: Viipurin Koirille suojaa. | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s