Treffeillä ja muuta

Nyt vähän hävettää…luin eilen illalla ykköskurssin kemian kirjaa ja siellä tuli vastaan sana empiirininen…ei se tarkoittanutkaan sellaista pitkäaikaista ja/tai tosi tarkkaa, vaan kokeellista. Pahoittelen noloa mokaani! (Eilisessä postauksessa siis väitin tehneeni empiiristä tutkimusta, vaikken oikeasti siis ollutkaan tehnyt.)

Voi rähmä, en millään meinaa saada päähäni mitä tehtiin eilen. No hitsiläinen, oli niin iso juttu ettei meinannut mahtua päähäni. Eilenhän mentiin treffeille siipan kanssa! Mentiin ensiks Helunaan, C osti kengät (amerikkalaisilla on joku juttu kenkien kanssa! Siellä on ihan sikana kenkäkauppoja, kengät on halpoja ja ne tuntuu ostavan uusia tosi herkästi, enkä puhu mistään naisten korkokenkäkokoelmasta vaan käyttökengistä, lenkkareista jne. C:kin tuntuu ostelevan kenkiä koko ajan, vaikkei se ehkä niin teekään) ja vyön, mä ostin shampoota ja hoitoainetta, oluthiivahiutaleita ja jotain muuta ruokaan liittyvää. Helunasta saa muuten ihan älyttömän edullisia shampoita ja hoitoaineita, ja tietysti vegaanisina. Harvoin törmää niin moneen plussaan samassa paketissa:hinta, vegaanisuus, tehokkuus, hyvä tuoksu, kotimaisuus. Niiden ekologisuudesta en tiedä. Kaikkea ei voi saada.

Ai nii, ennen Helunaa poikettiin Punnitse & Säästä -liikkeeseen. Sieltä ei saa enää Animalian jäsenkortilla etuja 😦 Suuri pettymys. En ymmärrä miksi ne lähti siitä pois, sillä se etuyrittäjyys ei maksa mitään, ja muistaakseni se etu oli niin, että vilauttamalla korttia sai niiden omaan kanta-asiakaskorttiin leiman 10 e ostoksista, kun normaalisti saa leiman 15 e ostoksista. joku fiksu vois tosta pikaisesti laskea että se etu on muutaman prosentin luokkaa. Niin, siis täyden kortin (10 leimaa) arvo on 10 euroa, eli sillä saa mitä, 7-8 % alennusta, kun Animalialaiset saa 10%. En ymmärrä miksi jättäytyivät pois siitä. Ehkä Animalia on liian radikaali liike niille 😉

Helunasta käveltiin Silvopleehen, matkalla poikettiin Jamerassa, suosikkikirjakaupassani 🙂 Ostin jo aiemmin mainitsemani ekan kemian kurssin kirjan. Silloin aikanaan mulla oli se kirjastosta lainattuna, ja nyt on tullut vähän ikävä helpompia asioita, tarvitsin pikkuisen itsetuntobuustia. Vaikken kyllä edes kaikkiin sen kirjan kysymyksiin osannut vastata…Kertaus on paikallaan.

Silvopleessa ruoka oli ihanaa. Söin ihan hirveästi, kuten aina siellä. En vaan pysty hillitsemään itseäni kaiken sen ihanuuden keskellä. Loppuvaiheessa sinne tuli myös ihana Emmi 🙂

Sieltä mentiin vielä Ekoloon, ostettiin herkkuja. Matkalla bussille (joka vaihtuikin kyllä ratikkaan, kun pysäkillä ei ollutkaan merkittynä meidän dösää) pysähdyttiin vielä Fidan kirppiksellä. Ostin My Little Pony maton! Ok, kuulostaa hienommalta kuin mitä oikeasti on. Se on sitä toisiks uusinta (?) mallia, eikä siinä ole yhtään ponia, se on enemmänkin sellainen ponileikki -alusta, mutta ihan oikea matto kuitenkin. Otan siitä varmaan lähiaikoina kuvan, kun muutenkin kuvaan Tehtaalla tapahtuneita muutoksia. Niistä kohta lisää. Ratikalla mentiin vielä yhdelle kirppikselle, sieltä löyty jotain pientä krääsää, ei mitään mainitsemisen arvoista (voi vaan ihmetellä että miksi sitten ylipäätään ostin mitään…)

Kotona jatkoin opiskelua, onnistuin saamaan ainakin yhden laskun lisää oikein laskettujen listaan! Ja sitten tyssäs pahemman kerran. Nyt vahvasti uskon, että kirjassa on painovirhe. Sain vastaukseksi 9,09% ja kirjan mukaan se on 9,9%. En millään, vaikka miten väänsin jä käänsi laskua saanut siitä tota lopputulosta. Isällekin soitin, mutta aika hankala on mooleista ja muista alkaa puhelimitse kertomaan sellaiselle, joka ei niitä ehkä ole koskaan edes opiskellut. Vaikka käsittämätön laskupää sillä onkin.

Sitten vielä aika myöhään vaihdoin Tehtaalla järjestystä. Olen uudistuksesta aikas innoissani. Jäljellä on kyllä vielä se aik aärsyttävä osuus, kaiken sen kaaoksen purkaminen ja paikoilleen taltuttaminen. Olen kyllä onnistunut aika paljon (oikeasti ihan tosi vähän, mutta karsiminen ei ole ihan päässyt vauhtiin, niin siksi pienikin tuntuu suurelta) tavaroita karsimaankin, ja ehkä ennen kaikkea saamaan kymmenen pikkukasaa puretua omille paikoilleen. Mulle aina kertyy sellaisia rasioita ja purkkeja, joihin jostain kumman syystä aina kerääntyy tavaroita (tyyliin ruuveja, pieniä nauloja, korunosia, kumeja, helmiä jne.)  ja näitä siis sain purettua ja laitettua omille paikoilleen. Ihan kamala kaaos siellä on edelleen, mutta mulla on aika hyvä ote siihen nyt 😀

Ja taidankin tästä juuri sitä nyt lähteä työstämään. Ja pitäis Nanaakin vähän kuvata siihen Flickerissä olevaan Calendar Girls juttuun.

Kuulkaa, vielä yksi asia. Mä sain täältä blogin välityksellä itselleni apua niiden kamalan vaikeiksi kokemieni kenmian laskujen kanssa. Ja vielä sellaiselta ihmiseltä, joka ei varmaan menetä hermojaan ihan hetkessä (sillä on siis kaksi lasta) vaan kestää ehkä jopa minun puupäisyyttäni. Tuntuu hyvälle ja lohdulliselle. Kyllä tämä tästä. Ja ihan oikeasti, sitten kun olen tästä suosta noussut, minä selviän mistä tahansa!

Eipä sitten muuta tällä kertaa! Voikaa hyvin!

Loppuun vielä Pinpula aiheisia kuvia.

Osa Pinzan kuvaamaa Blythe -tarinaa

Tämäkin Pinpun ottama kuva. Aivan ihana.

xoxo,
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s