Mitä sä juot? Puputytön Suosikkituote

Tässä Tokyokanin kuvassa suosikkini näky ylärivissä, kolmas  vas.

No, en mitään. Kun ei teillä kuitenkaan ole mitään mistä mä tykkäisin. Vaikka tykkäänkin miljoonista asioista. Ihmiset, jotka ei juo kahvia, (mustaa) teetä tai viinejä on aika pulassa jossain perus keskitien syömäpaikoissa. Tokihan jostain kahviloista nykyisin saa laajan valikoiman erilaisia teitä, mutta turhan usein niissäkin vihreä tee on sitä kiinalaista. Joka ei ole ellenkaan niin hyvää kuin japanilainen. Vaikkei kaikki “japanilainenkaan” tee ole oikeasti japanilaista, vaan kiinalaista. Mutta kiinalaiset ovat tehneet (kasvattaneet, poimineet, kuivanneet???) sen japanilaisittain. Kaikista japanilaisista teistä parhainta on genmaicha! Se ei suinkaan ole hienolaatuisinta teetä, vaan itse asiassa siihen käytettävä tee on keskinkertaista.  Mutta se on niin maukasta! Mä olen tästä kyllä puhunut jo aiemminkin. Perus teen lisäksi siinä on mukana vihreä tee jauhetta (matcha) ja ennen kaikkea paahdettua riisiä, josta osa saattaa olla paahtunut tolleen popcornimaisesti 🙂 Todella somaa!
Tokyokanissa, josta teeni pääsääntöisesti ostan (en ole jostain syystä vielä eksynyt oikeaan teekauppaan, muuta kuin japnaissa), ei valitettavasti ole genmaichaa luomuna, joten ostan sitä vain satunnaisesti. Arkiteeni on luomua. Ja oikein valmistettuna sekin ihan älyttömän hyvää. Tämän aamuinen teeni ei ollut oiekin valmistettu. Kuulostaa kamalalta snobbailulta, jota ei näillä täysin lapsellisilla makunystyröillä oikein edes psty harrastamaan, mutta teetä kyllä voidaan valmistaa hyvin, huonosti ja hyvin huonosti. Aika usein multa itseltänikin tulee ihan keskinkertiasta, välillä pahaakin teetä. Kun unohdan sen siivilän veteen liian pitkäksi ajaksi. Tänään se tais olla puoli tuntia liian pitkään…sen verran kitkerää tuli.

Vihreästä teestä sanotaan lisäksi, että sillä olis paljon terveysvaikutuksia. Niistä en tiedä,e ikä niitä tarvitse minulle todistella (niin, Lipton! jo oli aikakin lopettaa eläinkokeet sen asian tiimoilta!), sillä minä juon teeni ennen kaikkea sen ihastuttavan maun vuoksi! 

Eilen ostin kaupasta uutta levitettä. Kuulkaa, vaikka vegaanit on vähän sellaisia, tai ainakin niillä on sellainen maine, että ne on kamalia tiukkiksia ja ärsyttäviä kyttääjiä jne. (kyllä te tiedätte mitä itsekin vegaaneista ajattelette, minäkin!) niin yksi ihan mahdottoman ihana piirre niissä on. Kun markkinoille tulee uusi tuote, niin siitä rummutetaan kovaa ja kauas. Ennen kaikkea ehkä facebookissa. Varmaan muissakin medioissa, mutta mä en ole niin niissä mukana, en kyllä tuolla fesessäkään, ainakaan en myönnä olevani.

Pimpulan ottama kuva sen kauniista äidistä!

Katsoin äsken, kun piti hakea tuo linkki, yhden niin voimauttavan videon. Mulle kaikki tommonen teatraalisuus, tai siis miksikäs sitä kutsuis? Itsensä likoon laittaminen, ihmisiin luottaminen ja avun pyytäminen on niin hurjan pelottavia asioita. Haluaisin osata piirtää ja haluaisin osata noita asioita. Mä aika ajoin täällä blogissakin sitä pähkäilen, että mikä tän tarkoitus on. Kun tuntuu, että blogilla pitää olla joku tietty “juttu”, punainen lanka. Pitää olla kiinnostava, kaunis ja selkeä. Höpö höpö! Minä en ole mitään noista ja siltikin saan pitää blogiani! Tämä on blogi minusta! Mikäs sen mukavampi aihe! Elämä on epätäydellistä, joten miksi blogin pitäis olla jotain muuta? No onhan se totta, että on paljon kivempi katsoa kuvia kauniista huonekaluista kauniissa valaistuksessa, kuin minun huonosti valaistuja kuvia eilisistä nuudeleista. Mutta käykää hakemassa silmän ruokaa muualta ja tulkaa täältä sitten hakemaan ne säröt 😉

Tulin tuosta Palmerin tytöstä kyllä aikas hyvälle tuulelle!

Whew! Edes jotain mielekästä puuhaa!

Mutta nyt täyty mennä laittamaan asioita valmiiksi, kaverit tulevat kahden tunnin päästä ja mulla on sämpylät leipomatta, piirakka kokonaan tekemättä ja myslikin odottaa, että se tehtäis. Onneksi on sentään nukketalossa valmista 😀

Siitä levitteestä lisää. Unohdin sen! Hups! No, en kyllä edes vielä maistanut. Huomenna sit?

Jesus, Bunny! Älä aina mäkätä! Annan nyt toisen vähän edes rentoutua!

Menkäähän nyt tekin siitä rentoutumaan!

xoxo,

Raisa 

2 thoughts on “Mitä sä juot? Puputytön Suosikkituote

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s