Ihanaakin ihanampi Amsterdam!

Vihdoinkin Amsterdam näytti kauniit kasvonsa minulle! Aiemmilta reissuilta jäänyt enimmäkseen mieleen se turistikrääsä, pissan haju ja surkeat(?) pilvituristit.

Meidän asumus oli sen verran kaukana keskustasta, että kaikki yllä mainitsemani epäkohdat olivat meille vieraita. Sen sijaan saimme nauttia kauniista pienistä puutarhoista, haikaroista, bambuista(!), ihmisten ystävällisyydestä, kasveista, papukaijoista(!!), omasta rauhasta ja halvasta (0,58 cent) vaniljakokiksesta! Todella ihanaa.
Ekana päivänä, todella turhauttavan ja epäympäristöystävällisen lentorikkaan aamun-aamupäivän-iltapäivän jälkeen, oltiin vaan siellä meidän asunnolla. Airbnb:n kautta vuokrattu hipahtava kolmio. Haettiin herkkuja läheisestä ruokakaupasta ja syötiin asunnolla. Myöhemmin mentiin vielä kävelylle. Oli ihanaa._MG_7397

_MG_7398

_MG_7402

Meidän kämppä!

Meidän kämppä!

Perjantaina etsittiin vegaanisia mestoja, ensimmäinen ravintola, joka löydettiin oli kiinni. Vaikka ovessa olevien aukioloaikojen mukaan olis pitänyt olla auki. Tässä kohtaa meillä oli jo kova nälkä. Onneksi olin ratikkamatkan ollut hereillä, ja bongannut näyteikkunan, joka saattoi kuulua vegeystävälliselle ravintolalle. Takaisinpäin siis! Matkalla poikettiin parissa mielenkiintoisen oloisessa kaupassa. Yksi näistä oli Roppongi (Roppongihan on kaupunginosa Tokiossa, joten tämän oli oltava Japanilainen kauppa. Olihan se 🙂 ). Ostin kaksi kirjaa ja origamisuikaleita. Nyt osaan tehdä onnentähtiä! 😀

Bongaamani ravintola oli kasvisravintola! Jee! _MG_7419

Syötiin seitan-avocado-salaatti voileivät, sipsejä, hummusta ja baba ganoushia. Nomnomnom. Vieressä olikin luomukauppa, josta siippani sai ilmaisen kupin kahvia…Siis ne teki sitä työkseen, mutta silti niillä oli varaa antaa kahvia myös ilmaiseksi. Yritä samaa Suomessa. Muutenkin, muistatteko kun viime kesänä marmatin siitä Porvoosta. Kuinka Vanhassa Kaupungissa kyylättiin koko ajan ja oltiin muutenkin epäkohteliaita. Vaikka koko se niiden touhu perustuu turismiin. Täällä oli niin erilaista. Niin ystävällistä ja kohteliasta, muttei silti yli-imelää jenkkitouhua. Mä itse testasin tätä siellä nukketapahtumassa – ja ihan oikeesti, se tepsi! Ihmiset hidasti heti, kun niitä tervehti. Siis vaikka ne näytti olevan kävelemässä ohi, pysähtymättä, jos tiukasti haki katsekontaktia ja sitten moikkas, niin vauhti hidastui, ja aika moni myös pysähtyi katsomaan tarkemmin. Mua vastapäätä oli X:n pöytä (en oikeastikaan tiedä kenen se oli, ja vaikka tietäisinkin, niin en kertois). Pöytäliina oli rypyssä, ja pahasti vinossa. Tytöt pöydän takana olivat happaman näköisiä, tekivät omia asioitaan, eivät tervehtineet tai muutoinkaan hakeutuneet niiden ihmisten juttusille, jotka heidän pöytäänsä lähestyivät. Ja toisella oli vielä todella likainen tukka. Ei ihme, ettei kauppa käynyt. Kun myydään jotain niinkin “turhaa” kuin nukkekrääsä, niin myyjän omalla asenteella on ihan pirun iso merkitys. Sama koskee tietenkin melkeinpä mitä vaan, ruoka taitaa olla ainoita, joita voi myydä millaisella ruttunaamalla tahansa. Kaikki tarvitsevat ruokaa.

Ei siinä, totta kai se vaikuttaa, että esim. pöytä on hämärässä, ja vielä vähän syrjässä, takana on pitkätyörupeama, uuvuttava stressi ja mahdollisesti vielä matkaväsymystä. Mut silti.

Joo, Pinkkiksellä meni hyvin! Oli niin ihanaa!! Sain niin paljon ihanaa palautetta, että sen avulla jaksaa taas pitkään! Yks, mistä mä ompelijana tykkään todella paljon on se, kun huomaan, että toinen ompelija tutkii mun työtä “tositarkoituksella”, siis vetelee niitä saumoja nähdäkseen työnjäljen. Ja se kun lopulta läpäisee tarkastuksen! 😀 No, kyllä mä tiedän itsekin, että mun tuotteet on hyvin ommeltuja. 🙂

Takaisin perjantaihin! Shoppailtiin, ja etsittiin yhtä vegaanista liikettä. Lopulta oli annettava periksi, sillä aika alkoi käymään vähiin, oli lähdettävä Vondelpark puistoon meidän Pre-Partyyn! Mut sit matkalla keskustaan käveltiinkin sen liikkeen ohi! C osti Happy Cown keittokirjan ja meille molemmille jäätelöt.

Päästiin lopulta puistoon, mutta ei millään meinattu löytää oikeaa paikkaa. Löydettiin kyllä muita yhtä eksyneitä, joiden kanssa aikamme siellä kierreltiin. Ja sitten bongasin aikuisia leikkimässä nukeilla! Wohoo! Hip hei!

Tapasin nettituttuja, siis nukkeharrastajia, joita tunsin entuudestaan netistä. Ihanaa! Sain myös lahjoja! 🙂 Vein niitä itsekin vähän. Tein myös vaihtokauppoja, omat vastineeni tulisin saamaan seuraavana päivänä – hyvä niin, sillä kahden keittiön raahaaminen ilman matkalaukkua saattaisi olla turhan työlästä.

IMG_7423

Bongaa Mr. C!

Oli ihanaa tavata samanlaisia hurahtaneita ihmisiä!! C odotti siinä ryhmämme ulkopuolella, koko sen kolme tuntia, jonka minä seurustelin nukkeystävieni kanssa.

Kahdeksan jälkeen lähettiin takaisin asunnolle, oli vielä paljon tehtävää ennen myyjäisiä!

Aamulla heräsin hyvissä ajoin, laitoin kaiken valmiiksi. Harmikseni en mistään löytänyt omalle mini me -nukelleni mätsäävää mekkoa. Omasta mielestä olin sen kuitenkin mukaan ottanut. Ei auttanut muu, kuin laittaa joku toinen kolttu. Nukelle siis.

Pinkkis Table

Bongaa Mrs. Pee!

Löydettiin suht sukkelaan se kulttuuritalo vai mikä se nyt olikaan, ja päästiin sisään kasaamaan Pinkkis pöytää.

Koko se paikka oli täynnä toinen toistaan hienompia nukkeja ja esillepanoja. Mä en tännä laita nyt niitä kuvia, mutta käykää ihmeessä katsomassa Flickr albumini! 

Koko päivä oli aivan ihana. Mun pöytä ei ollut millään maailman parhaalla paikalla, ja itse asiassa sainkin siitä hyvitykseksi 4 lisälippua arvontaan. Ja kyllä minua onni sitten potkaisikin. Voitin mekon 😀 Jotkut kyllä voitti nukkeja ja kustomointilahjakortteja…Niin, mun pöydän takana oli vielä kahvilan varaston ovi, ja siellä vähän väliä rampattiin, niin että mun täytyi koko ajan väistellä niitä. Oli siellä aika selkeästi laitettu myyjiä “nimen” mukaan hyville ja vähän vähemmän hyville paikoille, ja muutenkin järjestäjien toiminta ei ollut esim. Ofelia Marketin veroista millään tapaa, mutta tilaisuus itsessään niin ihana, ja aikuisten oikeesti minun tuotteeni niin hyvä, ettei vähän huonompi sijainti hallaa tehnyt. Ja joka vuosi on aina uudet järjestäjät, joten ehkä ensi kerralla sitten vähän valoisemmissa merkeissä 😉 Jokatapauksessa aivan ihana päivä, tulvillaan ihania ihmisiä, ystävällisiä kauniita ihmisiä.

Yksi huikeista hetkistä oli se, kun netistä tuntemani pariskunta toi minulle lahjoja. Pariskunnan naisosakas oli tehnyt Mollylle Hollantilaisen asusetin!! Settiin kuului vielä jalkapalloon liittyvä? hamsteri ja keraamiset puukengät. Ja mies oli tehnyt Mollylle jotain ihan käsittämätöntä, mutta sitä en voi vielä paljastaa. 😉 IMG_7572

Sain myös kaksi keittiötäni! Toinen kauan himoitsemani vintage keittiösetti, ja toinen valkoinen re-ment keittiö, jonka vaihdoin kustomoituun sleepsackiin. 🙂

Tapahtuman jälkeen käytiin Maozissa syömässä. Ei mikään malliesimerkki Damilaisesta asiakaspalvelusta, mutta ruoka hyvää. Ja oli mukavaa huomata miten paljon siellä oli asiakkaita! Tämän jälkeen takaisin asunnolle.

Sunnuntaina vietiin laukut ensiks lentokentälle säilöön, ja mentiin sitten vielä kiertelemään kaupungille. Löydettiin toinenkin vegaaninen kauppa/kahvila. Syötiin taaskin voileivät. JA pikkukakkuset. Kakkuset ei olleet kyllä kovinkaan hyviä, vähän kuivaa. Mut silti! IMG_7601

Mä olin kaiken kaikkiaan todella hyvä rahojeni kanssa! Vaikkakin reissu itsessään tuli aika kalliiksi, asumukset ja lennot, niin en lainkaan sortunut shoppailemaan. Myyjäisissä se olisi ollut todella helppoa. Ostin nukeille ainoastaan yhden asusetin, viistosti vastapäisestä pöydästä. Muutoin en pöytäni ääreltä oikeastaan poistunutkaan, mitä nyt vessassa kävin ja yhden kuvauskierroksen tein. Ja sama meno jatkui Damissa muutoinkin. Ostin yhden hauskan muistikirjan, yhden mangan, yhden hamsterikuvakirjan, yhden lastenkirjan, japanilaisen koristeen, karkkia ja limua, sekä pienestä askartelukaupasta jotain pientä. Alkuun en oikein löytänyt mitään mitä erityisemmin olisin halunnut, mutta koska myyjä oli niin mukava katsoin uudemman kerran, ja löysin sitten kuitenkin jotain ostettavaa. 🙂

Kotona sitten säntäsin pankkiin ja lyhensin velkaa äitille. Lisäksi hajautin taas rahoja eri tileille, etten pääse niitä ihan heti törsäämään. Vaikkei siitä lainanlyhennyksen jälkeen niin kovin paljoa törsättävää jäänytkään, silti. Olen todella tyytyväinen rahankäyttööni!

Ei muuta tällä kertaa!

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Ihanaakin ihanampi Amsterdam!

  1. Ihanaa, että sulla oli hauska reissu! 🙂 Oli tosi kiva lukea tämä päivitys, sai itsekin vähän sitä fiilistä conista.

    • Kiitos Sara! Joo, hienoa oli! Fb:ssä olen kuullut, kuinka amerikkalaisissa coneissä käyneet kehui tätä, ettei ollut ryysiksiä ja sitä “pakko, pakko, pakko” fiilistä, mikä noita jenkkiconeja kuulemma vaivaa. Ei tuntikausien jonottamista, eikä hysteriaa. Ehkä eurooppalaisilla harrastajilla ei ole niin paljoa rahaa käytössä, että kaikkien huippunimien (joita siellä oli kuitenkin aika paljon) kaikki tuotteet vietäisiin heti. En tiedä, mutta hauskaa oli. Aika paljon multa meni “ohi”, eli en tunnistanut suuruuksia, mut ehkä parempi näin. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s