Viikko raakaa ruoka takana

Toinen viikko potkastiin käyntiin tänään, ja meillä lasketaan päiviä tän koitoksen päättymiseen. Iltaisin makuuhuoneesta kuuluu vaimeaa voihketta, ja kyseessä ei ole mitkään “aikuisten iloittelut”, vaan luetellaan toinen toisillemme mitä tekee eniten mieli, ja voihke perään. Ei siinä, uskon, että ne jotka raakaruokavaliolla elävät ovat siihen tyytyväisiä, ja tän pystyis varmasti toteuttamaan myös täysin tyydyttävästi, mutta meillä varmaan väärä kirja käytössä. Voitaishan toki kirjaa vaihtaa, tai reseptejä vaihdella, mutta tällä nyt kuitenkin mennään. Oikeesti on todella helppoa ottaa kaikki päivän ateriat jostain kirjasta, ei tarvii yhtään miettiä, että mitähän sitä tänään syötäis. Sen takia tällä jatketaan. Ja muutenkin haluan viedä tämän loppuun. 

Perjantaina oltiin Silvopleessä. Ja kaupungilla. Silvopleessä oli ihanaa ruokaa. Ne osaa kyllä tehdä kypsentämättömästä ruasta herkullista. Kaikki ne salaatit ja kastikkeet – nomnomnom. Otin mä kyllä vähän kypsennettyä ruokaakin, kun halusin tempehiä. C otti sitten vähän enemmänkin. Harmikseni huomasin, että lähes kaikissa “Smoothie barissa” myynnissä olleissa jälkkäriherkuissa oli hunajaa. En ymmärrä miksi ne nyt yhtäkkiä on sitä ruvenneet noin käyttämään. C osti halvaa, vaikka väitin ettei se voi olla hyvää. Mäkin maistoin, ja se olikin ihan älyttömän hyvää. En ilmeisesti ole sitä koskaan aiemmin syönyt? C osti sitten mullekin sellaisen. Ei se kyllä taida mitään raakaravintoa olla. Mutta jos mulla jotain paheita pitää olla, niin halva on varmaan sieltä kepeimmästä päästä. 

En muista kerroinko, että paino on pudonnut kilon. Tai oli, Silvopleen jälkeen se oli noussut puoli kiloa, josta on nyt 200 g lähtenyt pois. C on ihan harmeissaan kun ei paino suorastaan valahda vessanpöntöstä alas, niin onnetonta on syöminen. Eilen illalla syötiin raakalasagnea, joka oli yllättäen melkoisen hyvää. Ja löysin ihan älyttömän hyvän salaatinkastikkeen, jota kyllä fiksailin vähän, että siitä tosiaan tuli ihan älyttömän hyvää. Jälkkäriksi oli, taaskin sen kirjan mukaan, mansikoita ja sesaminsiemen kermaa. Sairaan pahaa. Ja annoskoko ihan vituralleen. Mä saan nyt yksinäni tuhota sen sesamkerman, sitä jäi niin kauheesti yli. Ja lisäsin vielä ohjeeseen agavea, että tulis helpommin alasmenevää. Ei auttanut juurikaan. 

Nyt aamupalaksi syön soseutettua kesäkurpitsaa (omasta maasta!!), päärynää ja omenaa. Ja sitä hiivatin kermaa. jee.

Oon viime päivinä ollut kamalan levoton, harmittaa olla Suomessa kun täällä on kaikki niin jäyhää. Pyöräily/autoilukulttuuri, katutaide(tai sen puute), kaikki säännöt ja ohjeistukset, suositukset. Oon liimaillut ympärilleni pikkueläimiä ja muovisotilaita, ilahduttaakseni/hämmentääkseni muita, mutta ne täytyy repiä pois. Yritän kuvitella mielessäni millainen ihminen haluaa ottaa ne pois. Varmaan sellainen, joka heittelee roskia maahan ja rikkoo kaiken minkä pystyy. No, en niitä miksikään pitkäaikaisteoksiksi aikonutkaan, mut silti. Portlandissa muistan nähneeni maahan ketjuilla kiinnitettyjä hirmuliskoja. Ne oli ihania. Ja niiden annettiin olla. Ja muutenkin se, miten ihmiset uskalsivat kaduille johtaville pihoilleen laittaa koristeita ja kasvimaita ja vaikka mitä, ei nuorisolla ollut pakottavaa tarvetta tuhota kaikkea. Täällä kyllä on. En voi ymmärtää millaisia idiootteja täällä päin asuu, öisin ne raahaa jonkun onnettoman autokaupan tai kuntokeskuksen lukittujen aitojen ulkopuolelle unohtamia mainoskylttejä pitkin ja poikin, hakkaa niillä roskiksia ja ties mitä. Minkä ihmeen takia? Ja se roskien heittely auton ikkunasta!!?! Ei voi ymmärtää. 

Okei, ei pitänyt tähän eksyä. Levoton ollut, tekee mieli jonnekin muualle. Ei se tietenkään mitään muuta pidemmällä aikavälillä, mutta jos muuttais aina vuoden välein vois pysyä mieli virkeänä? No, ei sit kuiteskaan. Mä en saa oikeen mitään aikaiseksi, kun on niin kuuma ja mikään ei jaksa kahta minuuttia kauemmin kiinnostaa. Oon silti ommellut. Ja haikaillut nukkejeni perään. Haluaisin leikkiä niillä, mutta yläkerrassa jos olen niin pitää tehdä “oikeita” asioita. Mulla olis kahden keittiön laitto meneillään, melkoinen sekamelska. Ihana sekamelska. Ja kaksi asuntoa myös pitäis remontoida, Kevinin asuntoa pitäis vihdoin ja viimein saada Kevinin näköiseksi, ja C:n tekemä kaksi kerroksinen mobiili talo pitäis saada asuttavaan kuntoon. Mutta kun pitää penaalit tehdä. Ehkä sen jälkeen?

Niin, levottomuus ja nukkekuume saivat sitten aikaiseksi sen, että menin tilaamaan uuden nuken. Että se niistä lupauksista ja säästöistä sitten. Mutta voi pojat, että olen innoissani!! Nyt vaan odotetaan, että uusin muovilapseni tulee kotiin! 

Lista herkullisimmista asioista juuri nyt: Samba sipsit, vanilja koka, voileipä wilmelsburgerin juustolla. Siinä ehkä tärkeimmät. Niitä mä nyt söisin, jos en olis tällänen. Mutta se tosta ruokahommelista kyllä sanottava, että ei ole kertaakaan ollut mitään häikkää mahan kanssa, eikä myöskään minkäännäköistä ruokailunjälkeistä uupumusta. Terveellistä se kyllä on. 

Ei muuta. Nyt saatava jotain aikaiseksi. Heipp-o! Ei pysty laittaan mitään kuvia, kun on albumi niin tukossa…

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Viikko raakaa ruoka takana

  1. Oho, kuinka pitkä raakakuuri teillä on meneillään? Raakailut on menneet toistaiseksi itsellä aika ohi tai ehkä se, miten muutenkin ollut vähän huonosti keittiössä keittiössä viime aikoina, niin vielä vähemmän jaksanut intoontua. Surullisen ihana poikamiestyttö elämä, jossa syödään makaronia ketsupilla ja niitä jotain tosi suolaisia kasvispullia pakastealtaasta.:D Tosin nyt viime viikkoina käynyt mielessä, että pitäisikö jotain yrittää kehittää, kun ei näin kuumalla oikein tee mieli mitään lämmintä (tai no oikein ruokaa muutenkaan, mutta pakko kai olisi jotain syödä) ja olisi suht helppoakin, kun kotimaista kasvista kaupat väärällään. Tätä tuli kerran testattua ja hyväksi totesin http://www.hs.fi/blogi/kiusauksessa/a1305829456582 Etenkin toi kesäkurpitsatahna on upeaa. Parasta viime aikoina on ollut, kun laittanut tuota ruisleivän päälle ja pari tomaattiviipaletta!

    Sesamkerma kuulostaa kyllä aika kyseenalaiselta, en olisi varmaan itse uskaltanut edes kokeilla! Sitä vastoin raakakakut polttelisi tai nyt kun on marjoja saatavilla, niin pitäisi kyllä varmaan jotain kokeilla. Niin ja tämä on kyllä listan ekalla sijalla!!! http://syotava.blogspot.fi/2013/09/lakritsitoffee-raakagluteenitonvegaanie.html Jos olisi hyvää niin voisin OIKEASTI harkita karkkilakkoa.:D

    • Me seurataan jonkun ruotsalaiskissan kolmen viikon raakaruokakuuria. Postaus tai pari sitten laitoin kirjan nimen, en jaksa enää sitä muistaa. Mä tykkään ajatuksesta paljon, mut toteutuksesta sit vähän vähemmän. Koska me kokataan usein koko perheelle on ruoat jotenkin automaattisesti olleet meillä näennäisen terveellisiä jo pitkään. Mut sit kun alkaa vähänkään enempää miettimään just tollasen kypsentämättömän ruoan osuutta, niin aika vähiin se jää. Ehkä jos kolme viikkoa syö pelkästään raakaruokaa, niin sitte voi 49 viikkoa syödä vähän “sinne päin”? Täytyy kokeilla kesäkurpitsatahnaa, varsinkin nyt kun useampi puska sitä kasvimaalla kasvaa! Kiitos! Oih! Ja lakritsitoffee on kokeiltava myös!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s