Vastenmielistä shoppailua

Hei! Täällä taas!

Luin jostain säästäväisyyskirjasta, että hyvä tapa säästää rahaa on käydä ostoksilla paikoissa, joista ei pidä. Joten minä menin ensimmäistä kertaa elämässäni ruokaostoksille Lidliin. Tokihan olen käynyt siellä monet kerrat (onhan se meidän lähin kauppa), mutta ainoastaan hakemassa “jotain”. En koskaan ole käynyt siellä listan kanssa, tekemässä normiostoksia. Inhoan Lidliä, ja nyt inhoan sitä viellä enemmän. Eihän sieltä edes löydä mitään, se esillepano on niin sekava ja vastenmielinen. Mulla on hyvin hämärä muistikuva kaupasta lapsuudessani joka paloi. Palon jälkeen sieltä saattoi ostaa hyvin edullisia savu- ja muuvaurioisia tuotteita, ja ne oli esillä jotenkin “tilapäisesti”. Nostettuna joillekin telineille tms. Mun mielestä Lidlissä on juurikin tälläinen tilapäisyyden meininki. Ruokakaupassa pitää olla pysyvyyttä, sanon minä. Mutta siis ihan oikeesti, mulla ei ole mitään sitä vastaan, että muut siellä käy, tai siis mitään sellaista, et sitä täytyis muitten sitten jotenkin selitellä. Tykkään, että sieltä saa halpoja pähkinöitä ja halpaa reilun kaupan suklaata. Mut että kävisin siellä ruokaostoksilla…no en ainakaan kovin usein. Mutta kirjan neuvo oli tehokas, ostokseni maksoivat alle 15 euroa, ja mukana oli aika paljon tarpeita myös herkkuihin. Ostokset (koska tiedän, että Sannaa kiinnostaa): kotim. sipuli 500g 0,79 €, corn flakes 500g 0,89 €, ruokaöljy 1,69 €, kaurahiutale 0,85 €, oregano 1,19 €, (spontaaniostos) seesamöljy 1,99 €, maapähkinävoi 3,29 €, 2xreilun kaupan tumma suklaa yht. 3,58 €. Total 14,27 €. Ja se alkuviikon lista oli (ilman hintoja, kun en jaksa. Prismasta.) riisivermiselli, pun. chili, 2xlakupötkö, ciapatta, rusk. herkkusieni, savojinkaali, tuore inkivääri, 2xpakasteherne. Mitä noista yht. alle 30 euron ostoksista sitten tehtiin?

Maanantaina oli Jamie Oliverin paskan keittokirjan ohjeiden mukaan tehtyä uuniröstipeunaa ja -porkkanaa herne”salaatilla” (sekä peruna että porkkana kasvimaalta) ja patenttitofua (tofua oli entuudestaan), tiistaina samaisesta paskasta keittokirjasta kesäkurpitsakeitto, johon se ciapatta haaskattiin. Kesikset kasvimaalta. Aivan hirveä ruoka. Keskiviikkona C osti falafeliä ja sipsejä, kun tulin niin myöhään kotiin. Piti olla okonomiyaki. Torstaina piti olla sen kamalan keittokirjan mukaan tehty Singapore noodles, mut aikataulut kusi niin pahasti, että C teki xx ruoan ja minä söin Animalian toimistolla popcornia ja mutakakkua. Eilen tein sitä okonomiyakia, johon käytin savojinkaalin, toimi todella hyvin! Okonomiyakin päälle paistoin herkkusienet teriyakikastikkeessa. Lisäksi eilen tein puolikkaan satsin vihreä tee mysliä, kolme vuokaleipää, pellillisen sämpylöitä, juustoa ja maapähkinävoi-maissilastu-suklaa patukoita. Todella hyvää. 🙂 Hyvä reipas minä. Keskiviikkona kyllä ostin Punnitse & Säästästä linssejä ja lakua, sekä käytin yht. 8,5 € teehen, tai no tavallaan 13,5 €, koska ostin sitä sitten kotiinkin. Enää en aio peruskahviloissa ostaa mitää juotavaa, jos en tiedä varmaksi, että niiden tee on hyvää. Olen niin kurkkuani myöten kyllästynyt maksamaan 3-5 euroa paskasta kuravedestä. Ennemmin säästän hiluni ja juon sitte vaikka vettä.

On mulla tältä viikolta ihan mukavakin, vaikkakin äkkipikaisuudessaan vähän hämmentävä ja jollain tapaa hmmm…mitenkäs sen sanois…no, hämmentävä ostostapahtuma. Ostin huomaamattani, järkyssä kiireessä kalliin nukenvaatteen. Eikä edes pitänyt ostaa nukenvaatteita, oikeesti ei ollut edes sellaista kutinaa, et olisin halunnut ostaa, mut ostin, kun oli mahdollisuus. Ja oli toimittava harkintaa nopeammin, sillä samoilla apajilla oli varmasti muitakin “nälkäisiä”. Olin tarpeeksi nopea, ja sain haluamani. Maksoin sen, ja maksan tulevan tatuointinkin (tämä tiedoksi niille huolestuneille, jotka menettävät yöunensa miettiessä kuinka rahoitan näitä asioitani) nukkien myynnistä saamilla rahoillani. Näissä nukeissa on se hauska puoli, että toisin kuin vaikka ratsastustarvikkeiden tai taulutelevisioiden kanssa, niiden arvo ei käytössä laske. 😀

Heippa! Nyt mennään!

Lapsosten kanssa tehdään järkystä kukkapenkistä tuottavaa kasvimaata.

Lasten kanssa tehtiin ihan järkystä kukkapenkistä hieno kasvimaa! Jee! Ruokakasvit rules!!

Ilmainen meno! Siis mennyt meno, olin täällä Mollyn ja Dollyn kanssa. Oli pirun tylsää, mut silti tyytyväinen, et menin.

Ilmainen meno! Siis mennyt meno, olin täällä Mollyn ja Dollyn kanssa. Oli pirun tylsää, mut silti tyytyväinen, et menin.

Joko sulla on näitä?

Joko sulla on näitä?

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Vastenmielistä shoppailua

 1. Kiitos! Lidl onkin ihan hirveä paikka. Myös työpaikkana.. Mut jotain halpaa kai on, soijamaidotkin jotkut ostaa sieltä. Minä ostan junttina kaiken yleensä Prismasta ja saan bonuksia. Vaik juntimpaa olis kai käydä Lidlissä.

  • Kuulemma, tai siis näin sanoi kun kysyin, niillä ei enää ole soijamaitoa. Tai ei ainakaan “meidän” Lidlissä ole.
   Kukin säästää, tai on säästämättä, tyylillään, ja meille ei sitten näköjään toi Lidl toimi. 🙂 Mekin käydään enimmäkseen Prismassa, joskus harvoin K-kaupassa, ostamassa tattari.

   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s