Harrastuksena shoppailu

Niin, olette nyt jonkin aikaa lukeneet siitä, kuinka minä säästän ja olen säästäväinen ja kaikkea hienoa ja maltillista. No, sen aika on sitten ohi. Olen täysin villiintynyt, shoppailen koska se on niin pirun hauskaa! Juuri ostin uuden nuken, aivan liian kalliilla. Eilen ostin kolmet sukkahousut, askartelutarvikkeita, ja kotiin oli tullut kaksi pakettikorttia, yksi nukenvaate, tilaamani siemenet ja Japanin herkkuja. Toissapäivänä kävin kirppiksellä ja ostin ehkä kolme mekkoa, tyynyliinan, kirjepapereita (ja heti liityin johonkin kansainväliseen kirjekaveripalveluun saadakseni kirjekavereita. Yhteydenottoja on tullut, Afrikasta) ja kolme neuletta. Koko ajan pitäisi olla jotain saamassa. Uudet asiat kiehtovat, niissä on lupaus jostain paremmasta, hehkeämmästä ja raikkaammasta.

15231336829_61e4840b52_h

Työpaikkani sijaitsee suuressa ostoskeskuksessa. Näen päivittäin laumoittain ihmisiä vain lorvimassa, viettämässä aikaa – niin juuri, ostoskeskuksessa. Yhden kaupan ohittaessani näin jopa pariskunnan istuskelemassa (siis tietenkin räpläämässä älykkäitä puhelimiaan) ikkunan viereen asetetun pöydän ääressä. Ja se ei siis ollut kahvila tms. Siis ne vaan hengas siellä kaupassa. Ja työpisteelle päästäkseni kävelen käytävälle varta vasten luodun hengailumestan läpi. Enää ei pelkästään lapsille järjestetä omia alueitaan shoppailun lomaan, vaan niitä tehdään myös aikuisille. Ymmärrän sen, jos vaikka soijajäätelösi syömisen ajaksi haluat istahtaa, tai jos joudut odottamaan painavien ruokakassiesi kanssa, että kauppakeskuksessa on penkkejä. Mutta se, että sinne mennään hengailemaan shoppailun lomaan. Shoppailuun kuuluu hengailu? Shoppailu on hengailua? (anteeksi, OT, mä en pääse yli siitä, kuinka on muka normaalia/yleisesti hyväksyttävää ostaa kaupasta nakkeja/lihapullia [tällä en nyt tarkoita sitä, kuinka sairasta on kasvattaa eläviä, tuntevia olentoja järkyttävissä oloissa, ihan vaan tapettavaksi, syötäväksi] ja syödä niitä kylmiltään siinä kaupan edessä. Kylmänä!? Yök! Eikö siitä jää se rasvakin kitalakeen? Hei muuten, onko se eläinrasva mikä ainoastaan jää silleen? En muista, että olis enää koskaan aikuisiällä jäänyt. Eikä yhden kerran olen 24 vuotiaana syönyt Euroshopper tms. ranskalaisia, ja niistäkin jäi rasva kitalakeen. Vaan ehkä niissä oli eläinrasvaa? Voikohan pakasteranskalaisissa olla? Lapsena söin paljon paskoja lihapiirakoita, ja niistä jäi aina. Niin, en tiedä mikä tossa kaupan ulkopuolella syömisessä eniten ihmetyttää, mut se vaan on tosi outoa. Kyllä mäkin olen tietty shipsejä taikka karkkia, tai keksejä syönyt hetipaikallasiinäkassallajo, mut et ruokaa? Paitsi! Ehkä tää on sittenkin lihajuttu? Sillä syöhän veget yksittäispakattuja nakkejaan missäsattuu. Emmä tiiä!)

Niin, mutta siitä shoppailusta. Niin, mä en ymmärrä sitä. Ja siltikin olen kovaa vauhtia menossa kohti syvää päätä, missä varpaat ei enää edes hipaise pohjaa, vaikka kuinka yrittäis. Ja sinne mä en halua. Mua harmittaa (ja innostaa ihan älyttömästi!) uusin nukkeostoni. Se oli niin heräteostos kuin olla ja voi, ja aivan liian kallis! En tiedä mikä eniten harmittaa, ehkä se, etten pysty hillitsemään itseäni. Etten pysty olemaan keskitien säästäväinen, vaan heittelehdin laidasta laitaan. Harmittaa, etten ostanut silloin, kun vielä halvalla sai.

Mutta miksi ostin?

1) Pelkäsin, että jos en nyt osta, nousee hinta vielä korkeammaksi. (tää on ihan oikea pelko, tai siis niinko tämä melko todennäköisesti tapahtuu).

2) Nukke näyttää olevan todella ihana, ja hyvin suosittu. Hinta tulee nousemaan.

3) Oli vaan yksi myynnissä koko Ebayssä (tällä hetkellä).

4) Olen shoppailu -tilassa.

Ei mulla muuta, posti tais tulla!

Voikaa paksusti! Älkääkö tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä sanon!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Harrastuksena shoppailu

  • Nukke oli vasta pre-order, tulee ens kuussa. Vaiks olisin ehkä voinut laittaa jonku netistä lainatun kuvan.
   Kiitos, itsekin tyytyväinen mekkoon. Sain siihen kyllä tietty jo mustikkaa…niin tyypillistä. Ehkä se lähti pois, kun heti pesin. Saa nähdä kun on kuiva.
   xoxo,
   R

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s