Tampereen Käsityömessut 2014

Okrait, ny miull on ne kuvakkii, ni voin nääs tehrä postauksen niist messuist.

Tais tulla koko Suomen murteet siinä, eikä vaan Tampereen.

Messut.

Messuilla oli ihanaa, niin sähköinen ilmapiiri, niin paljon sellaista kärsimätöntä käsillätekemisen energiaa ilmassa, että vaikka iltaisin olikin ihan rättipoikkipuhkiväsynyt, oli silti tosi voimauttava kokemus. Tykkäsin täysillä!

Sekoilin ihan kauheasti, siis työssäni. Kiire tarttui minuun, ja hermostutti. Ja silloin sekoilen. Ja kun siihen yhdistää väsymyksen, voi saada kahden kympin setelistä 22,80 takaisin…Onneksi oli kuitenkin reiluja, ihania asiakkaita, jotka jaksoivat kohellustani. Yhdelle annoin kuitin takaisin niin kuin se olisi ollut vitonen. Siitä asiakas ei ollut kovin ilahtunut. Pahoitteluni!

Asiakkaat oli ihania, yhden tai kaksi kiukkuista asiakasta kohtasin, enkä niitäkään jäänyt jälkikäteen vatvomaan, tai niistä ei siis tullut millään tapaa harmistunut olo. Yksi kiukkuinen asiakas jäi kyllä mieleen, mutta hän ei ollut kiukkuinen meille, vaan lapselleen, jolle oli antanut rahaa jä lähettänyt ostamaan tulitikkutaloja. Lapsi oli palannut Fimo-massojen kanssa…kekseliästä! Asiakkaiden kirjo oli mieletön! Oli ihan pienen pieniä, suuren suuria, ikäloppuja, raakileita, viiksekkäitä naisia, kaljuja miehiä, pieniä tyttöjä, lävistettyjä poikia, rumasti tatuoituja, kauniisti koristeltuja – Kaikkea! Ja se oli ihanaa! Ehkä eniten myytiin silkkimassaa, siis meidän puolella. Meillä oli myös toinen osasto, jossa oli toisenlaista kamaa. Itse olisin odottanut helmimassan menevän paremmin kaupaksi. Mitä minäkään mistään tiedän!

15198325963_c5e5a13558_h

Koska elämän rytmi on niin kovasti kiihtynyt, en voi sanoa yhtä hittituotetta. Kaikkea on niin paljon. Muistatteko, kuinka joskus oli joku yksittäinen joulun “must have” tuote, nyt niitä on miljoona, ja kaikki on jotenkin niin tietylle kohderyhmälle suunnattua. Mitä mä höpisen? Nyt sanoisin, että alle kouluikäisille (ja myös vanhemmille, mutta siis myös pienille) voi hyvillä mielin ostaa silkki- taikka helmimassaa. 6-14 vuotiaille melko hyvillä mielin loom bandsejä, siis kumilenksuja.(!!) Ja siitä vanhemmille lahjakortin, tai tupankia ja viinaa, mut ne ehkä sit vähän vähemmin hyvillä mielin. 😀

Looms!

Looms!

Nämä oli mun ensimmäiset messut tiskin takana, vaikka oonhan mä tietty ollut Pinkkiksen kanssa myyjäisissä, ja Animalian kanssa Elmamessuilla, mutta kyllä näissä kuitenkin jotain ihan uutta oli. Meillä ei ollut aikaa kierrellä ja itse osallistumassa messuihin, ennen kuin sunnuntaina, kun oli päivän viimeinen tunti käynnistynyt. Mutta sehän ei tietenkään minua estänyt ostamasta, kunnes en enää uskaltanut siinä pelossa, että jää lainanlyhennys muutoin maksamatta. Ostin siihen päälle kuitenkin vielä niin, että jouduin jälleen siirtämään säästötililtäni lainanlyhennystilille pienen hätäapupaketin…Mutta se, että miten tämän tein, siis sen kaiken shoppailun, vaikkei ruokataukoja lukuunottamatta ennättänyt edes kunnolla vessassa käymään? Avainsana oli ruokatauko! Hah! Minulla oli eväät mukana, joita söin samalla kun siellä ihmisvilinässä kiertelin. Ja olin jo osastojen rakennuspäivänä ennättänyt ohikulkiessa noukkimaan sivuun viidestä osastosta itselleni mieluisia aarteita. Mitä shoppailuun tulee, sen minä osaan! 🙂 Ehkei niin hieno taito kuin vaikka kalligrafiasiveltimen käyttö, mutta taito kuitenkin!

15632558198_5da3413e61_k

15815881641_eebf8ff8d4_o

Ostin sitten vielä vikana päivänä vähän lisää teippejä, vähän massa-juttuja (kun kerta sain mielettömän ihanan ja mahtavan massailuidean!) ja vähän vielä skräppikamaa. Mutta niistä ei ole kuvaa. Toi aakkos -stanssi oli vähän kauhistus, tai siis se on niin tyyris, mut uskoisin, et tulen sitä käyttämään paljon! Niin se on siis ihan ok!

Skräppikamoista muuten; sen mitä siis ennätin kiertämään ja näkemään, niin aika vähän oli valmiita koristeita. Paljon joko nopeaa skräppäämistä (project life, snap?) tai sitten ultrahidasta, jossa pohjat ja kaikki tehdään itse, odotellaan niiden kuivumista, ja koristeet niin ikään on itse jostain kierrätysmatskusta tehtyä. Ei siellä siis mitään skräppidemoja ollut, mutta lehdistä noi itse tehdyt koristeet keksin. Kukkia oli paljon. Mutta kyllä mä onnistuin sieltä ne itseninäköiset tavarat haalimaan. Eli siis tämännäköiset.

Selfie.

Selfie.

Ruokailut muutoin menikin vähän miten sattuu. Söin aamupalat hotellilla, ja ne oli ihan kelvolliset (ekana aamuna jopa papuja!), varsinkin kun mukana oli mpvoita ja tofua, niin sain vähän tasapainoitettua muutoin kovin hiilaripitoista tarjontaa. Muutoin söin sipsejä, välipalakeksejä, omenoita,  porkkanoita, lakua, hedelmäsoseita. Olis voinut huonomminkin syödä, mut kyllä lämmin ruoka on aina lämmin ruoka. Muut meni illalla syömään, minä jäin nauttimaan hotelliin hiljaisuudesta. Teki hyvää. Eikä mulla olis ravintolaan ollut varaakaan, kun piti ostaa niin paljon kaikkea.

DSC05444Ei mulla siitä sitten varmaan muuta kerrottavaa ole, ja olen päättänyt tänään saada jotain hauskaa aikaiseksim joten parasta pistää hippulat vinkumaan, ennen kuin täytyy (saa) alkaa laittamaan ruokaa ja muuta kaikkea joutavaa.

Viime viikolla ostin töistä yhden kehyksen, maalasinkin sen melkein heti ja täytin mieluisilla asioilla. Taisinkin jo laittaa kuvan siistä edellisestä boksista, tässä sen uusi kaveri sitten. Tykkään oikeesti ihan tosi paljon, ja varmasti ostaisin, jos se olisi myynnissä, enkä olisi itse sellaista jo tehnyt.

15631945139_5a8ae0b274_h

Eilen ostin teelaatikon, ainakin luulisin, että se on nimeltään teelaatikko. Kuitenkin lokerikkoinen laatikko lasikannella. Siitä tulee keräilylaatikko! Ja varmasti todella hieno sellainen!

Mutta nyt tekemään! Käsillä tekemisen iloa!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Tampereen Käsityömessut 2014

 1. Siis mitä nää kaikki massat on, ja kumilenksujutut? Iha vieraita mulle kun en ole asiaan vihkiytynyt.. Mutta voi ETTÄ kun on kivoja selfieitä! ❤

  • Massat, eli siis erilaiset muovailumassat. Ns. vaativaan käyttöön on Fimot, Sculpeyt ja Cernitit. Niistä tehdään paljon koruja ja nukkekodin ruokia, siis enimmäkseen aikuiset (ja vanhemmat lapset) tekee, ne kovetetaan uunissa. Värivalikoima on huikea! Sitten on enemmän lapsille suunnattuja massoja, jotka kuivuu huoneenlämmössä. Niistä uusimpia on silkki- ja helmimassat. Silkkimassa on samettisen pehmeää, kuivuttuaan kauniin pehmeänsävyistä, siitä tehdyt “karkit” näyttää vaahtokarkeilta. Ja helmiäsmassassa on pienen pieniä rakeita sisällä, joten pinnasta jää röpelöinen. Värit voimakkaat, ja tällä voi myös päällystää asioita, vaikka voi silkkimassallakin, mutta vähän komplikkaampaa se on. Tällä siis helppoa.
   Kumilenksut, eli siis Loom Bandsit on tämän hetken kuumin villitys nuorten tyttöjen keskuudessa. Värikkäistä kumilangoista, niitä joita tän postauksen kansikuvassakin, virkataan rannekoruja. Ja nykyään paljon muutakin kuin rannekoruja, mutta niistä en tiedä sen enempää. Tää oli vuosi sitten Jenekeissä, ja nyt se on rantautunut Suomeen. Tai siis on siitä jo useampi kuukausi kun näitä on tännekin tullut.
   Toivottavasti tästä oli apua! Ihan oikeesti, mä koen tärkeimmäksi omassa työssäni “tavisten” (siis sellaisten, jotka ajattelee, ettei ne ole askartelijoita, tai ettei ne osaa tehdä mitään) rohkaisun käsitöiden pariin. Periaatteessa ei ole mitään “osattavaa”, sen kun kokeilee ja katsoo, että mitä tulee. Saksia voi käyttää muuhunkin kuin leikkaamiseen, kangasmaaleilla saa maalata muutakin kuin kangasta ja paperista voi tehdä muutakin kuin kortteja. Ei tarvitse olla suurta määrää erikoistuotteita, vaikka onhan niiden käyttö kyllä hauskaa!, eikä sille tarvitse omistaa viittä tuntia päivässä. Pienillä askelilla kun lähtee liikkeelle mikään ei tunnu ylivoimaiselta. Lasten kanssa erityisen helppo alkaa askartelemaan, kun ne on niin ennakkoluulottomia ja rohkeita kokeilemaan.

   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s