Suunnitelmia ja Tavoitteita Vuodelle 2015

Ääk! Mä täytän tänä vuonna 40! Sehän on ihan pyöreä, aikuisen kuuloinen ikä! Mitä mun sillä pitäis tehdä? No, on tässä vielä muutama kuukausi aikaa sitä miettiä; ehkä keksin jonkun ratkaisun tähän mieltäni jäytävään ongelmaan. Kymmenen vuoden päästä jo nauran sille!

Uusi vuosi on täällä Suomessa jo melkein 12 tuntia vanha! Melkoisella paukkeella jätettiin vanha vuosi taakse ja otettiin uusi vastaan. Pahojen henkien pelottelua mukamas. Eikö siinä ne hyvät säiky samalla?

No, ainakin Järvenpäässä, jossa oltiin alkuillasta syömässä ja hengailemassa ja lopulta ilotulitustakin katsomassa osattiin hyviä henkiä houkutella oikeinkin viettelevästi. Kaupunki (vai joku muu taho?) järjesti 10 minuuttia (aivan liian lyhyt aika!!) kestävän erittäin kauniin ilotulituksen, josta minä sain ikuistettua muutaman posahduksen.

15975552248_84075aef9a_k 15975548198_a6888e00b1_k 15975547218_f7c6733d0e_k 15975544928_f46334ad31_k 15975543928_4b986ee89b_k 16161054261_bc29cd7299_k 16162234242_e2d1e28d2e_k

Ne oli oikeesti niin kauniita, että mua vähän itketti.

Kaunis oli myös pieni veljentyttöni, Emma, josta näkyy kuvassa viehättävä sivuprofiili. 😉

15543212243_329a457a59_kJa kauniita olivat tietty myös Kenai ja Kenain tyttöystävä Lumi. Niin, ja C ja tyttöystävänsä Lumi. (Risto jäi kotiin kaluamaan vegaanista luuta, kun ei se tule toimeen muiden koirien kanssa.)

16161065041_42630a90c8_k 15977200017_08face3dea_k

Jottei menisi ihan pelkäksi kuvien jakamiseksi, alla Suunnitelmia ja Tavoitteita Vuodelle 2015.

*Lue 12 kirjaa ja arvioi ne (otin tähän varaslähdön ja olen lukenut ja arvioinut jo kaksi kirjaa: Petomaista Rakkautta ja Teurastamo 5, jonka sain eilen illalla luettua/arvioitua.)

* Lue Powell’s 25 books to read before you die -listan kirjat (varaslähtö liittyy myös tähän. Yllämainitut kirjat ovat tältä listalta.).

* Pidä/Tee vuoden kestävä Smash Book albumi.

* Tee Viikko Elämästämme -albumi

* Kolme uutta kaupunkia (siis visiteeraa kolme kaupunkia jossa en ole aiemmin käynyt, tai muista käyneeni)

* Matkusta Japaniin, näe Mt. Fuji ❤

* Ota enemmän kuvia (= vanha kamera ja uuden kameran toinen linssi kuntoon)

* Enemmän oikeita kirjeitä

* Pyöräile enmmän

* Roskis yhtä kokoa pienemmäksi (tätä olen yrittänyt aiemminkin – onnistumatta siinä.)

* Värjää hiukset(!!!!! Siis muuksi kuin pinkiksi!!!)

* Pyöräretki min. 150 km.

Mä en ole järin innoissani uuden vuoden lupauksista, kaikista terveysjutuista ja muista, mutta tykkään siitä, että hetkeksi pysähtyy miettimään mitä haluaa, mihin tähtää uuden vuoden kynnyksellä. Asettaa tavoitteita, kohteita mihin pyrkiä. Se, että mieli muuttuu vuoden kuluessa ei tarkoita sitä, että on jotenkin epäonnistunut, sitä vaan on lähtenyt eri suuntaan, mihin on alkuvuodesta kulkenut.

Tavoitteet myös motivoi. Jos on jotain haastavaa, vaikka painonpudotus xx kiloa on se mielekkäämpää kun on asettanut itselleen tavoitteen, ja ehkä vielä jotain välitavoitteita, eikä vaan vaikka 50 kiloa pois vuoden aikana, ja sit joulukuussa havahtuu siihen, että pitäis tässä kuussa tiputtaa 52 kiloa, jotta pääsis tavoitteeseensa.

Ja se mistä tykkään kovasti, tavoitteet myös toimii jonkinlaisena runkona vuodelle. Ihan niinko mun (ja muiden, tietty!) to do -listatkin. Jottei menis koko päivä, tai kuukausi tai vuosi haahuiluun, on hyvä asettaa määränpäitä, tavoitteita, jotka saavutettua voi sitten hyvillä mielin haahuilla loppuajan. 😀

Eilen illalla ja tänään aikaisin aamulla päätin, etten tilaa Lucky Dip Clubin tammikuun pakettia. Mut sit kuitenkin tilasin sen. Menin sinne sivulle vähän kärkkymään, todistelemaan itselleni kuinka luja päätökseni olla tilaamatta on. Ja sit tajusin, et seuraavan paketin teema on yksisarviset!!! Waaaah! Ja niin tilasin elämäni ensimmäisen Lucky Dip Clubin paketin. Ihan hölmöä. Mut näin se menee. Tunti pari tilaamiseni jälkeen paketti olikin jo loppuunmyyty. Kyllä mä oon ihan tyytyväinen, että sen ennätin tilaamaan. Yksisarvisten missaaminen olis harmittanut vietävästi!

Huomenna vuorossa Kuvapäiväkirja! Olsiin halunnut lähteä tänään Nuuksioon, mutta pahoin pelkään, että siellä on ihan kamalan liukasta. Taidan pysyä sisällä koko päivän, verkkarit jalassa! Saatte siitäkin kuvan. 😉

Ihanaa alkanutta uutta vuotta!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Suunnitelmia ja Tavoitteita Vuodelle 2015

 1. Mun uuden vuoden lupaukset;
  1. Polje enemmän. Hankin itselleni oikeasti ja aidosti mukavan ja turvallisen pyörän jolla sotkea autottomana huvit ja hyödyt. Luisunu liiankin joukkoliikenne painotteiseksi, mukavuuden haluiseksi meneminen kun viime vuonna olin puoli vuotta paksuna ja puoli vuotta sylivauvan kanssa. Nyt lumien sulettua ipana varmasti istuu jo niin tukevasti että pääsen polkukuntoilemaan huviajeluja ja kaupparetkiä. Nautin niistä. Neljästi viikossa.
  2. Harjaa hiukset päivittäin. Ei enää rastatakkuja niskaan.
  3. Hanki pari kirjekaveria. Piti hankkiman jo viime vuonna, mutta projekti tyssäsi siihen, etten tiennyt mistä niitä etsiä. Pentuna riitti kun pisti ilmoituksen Karviseen. Rakastan kirjeiden kirjoittamista, yksi niistä asioista joita kaipaan lapsuudesta.
  4. Askartelen niin paljon kun ikinä huvittaa koska tykkään siitä.
  5. Haastan itseni lukemaan monitahoisempia romaaneja. En haali, käytän vielä enemmän kirjastoa. Kirjat on mun heikkous.
  6. Pesen koirat kolmen viikon välein. Muuten ne näyttävät aivan törkeiltä. Ja haisevat.
  7. Jaksan olla piirun parempi äiti. Temperamenttisena ja sanavalmiina sitä tulee monta tahatonta hutilaukausta. Kitapurje vikkuen sitä läyskyttää aivan liian usein asioista joista toinen ei vielä edes ymmärrä.

  • Tosi hyviä lupauksia/suunnitelmia! Ei mitään turhan ympäripyöreää, jonka toteutumista olis mahdoton seurata, vaan konkreettisia tavoitteita! Hyvä hyvä! Tykkään erityisesti tosta askartele niin paljon kun ikinä huvittaa -kohdasta! Kannatetaan!
   Meillä on onneksi niin isot koirat, ettei ne lenkeillä pääse pahemmin likaantumaan. Ellei sitten pyöri jossain epämääräisessä. Risto haisee vanhalle koiralle, ehkä se vois haista paremmalle jos sen pesis, mutta jo ajatus sen kylpyhuoneeseen raahaamisesta nostattaa hien pintaan. En taida tänäkään vuonna pestä niitä, ellei ole pakko. 😀
   Mä oon ihan varma, että sä oot just hyvä äiti. Kaikki ei ole (onneksi!) tasaisia ja pitkäpinnaisia viilipyttyjä. Eikä sellainen ole edes hyvän äitiyden merkki.
   Kiitos kommentista ja oikein mainiota alkanutta vuotta!
   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s