Mausteinen mantelikrokantti

Sorry, että postaan näin myöhään! Koko aamupäivä mennyt ton enkkublogin kanssa. Reseptien kirjoittaminen vie aikaa! Joop, mutta samaa meinaan jatkaa täälläkin. Resepti teidän huomisaamun iloksi. Ajattelin, että sunnuntai olis hyvä päivä ei-ruoka -reseptin postaamiselle, mutta sitten ajattelinkin uudelleen, ja päätin, että lauantai olisi vielä parempi, näin ennätätte hakemaan tarvittavat ainekset kaupasta. 😀

Tänään vuorossa The Simple Things lehdestä (June/2014) nappaamani mainio resepti, joka varmasti taipuu moneksi!

16137170146_9de7394372_k

Tästä tulee aika pieni annos, mikä on alkuun hyvä, mutta kunhan saan maut kohdalleen ei se riitä. Mutta tästä hyvä alkaa siis.

150 g kuorittuja manteleita

1 dl vettä

120 g sokeria

100 g glukoosisiirappia

2 tl (tulee hurjan suolaista! Siis hyvää, mutta yllättävää!) merisuolaa

iso ripaus cayennepippuria

iso ripaus savupaprikaa

ripaus chilihiutaleita, murskattuna

20 g sinistä Keijua, kokkareina

Paahda manteleita n. 15 min 150 asteisessa uunissa, välillä sekoitellen. Laita sivuun.

Laita kaksi palaa leivinpaperia ja kaulin valmiiksi työskentelytasolle (kuumuutta kestävälle sellaiselle.

Kiehauta vesi, sokeri, siirappi ja suola isohkossa kattilassa, sekoittaen samalla. Keitä, samalla sekoittaen, kunnes lämpötila n. 165 astetta, tai kunnes muuttunut kauniin meripihkan väriseksi. Palaa nopeasti saavutettuaan tämän vaiheen! (itsellä paloi eka satsi kun unohdin hetkeksi tekeväni tätä…) Ohjeissa ei sanota, että nosta pois liedeltä, mut minä nostin. Sekoita mukaan mausteet ja Keiju, kokkare kerrallaan. Kaada lopuksi sekaan mantelit ja nopeasti sekoita kaikki kunnolla sekaisin. Itse laitoin tässä kohtaa takaisin liedelle, tai siis ennen manteleiden seḱoitusta.

Kaada seos toisen leivinpaperin päälle, laita toinen paperi seoksen päälle, ja pyri levittämään seos ohueksi levyksi. Varo polttamasta itseäsi.

Kun levy on jäähtynyt riko se. 😀

Ens kerralla kun teen tätä aion kokeilla paljon pienemmällä suolamäärällä, ilman mausteita mutta tilalle vaniljaa. Ja sen jälkeen aion kokeilla vaniljan lisäksi kookosta. Saksanpähkinöitä ja vaahterasiirappia! Ja sitten ehkä tulisempaa versiota tästä alkuperäisestä. Mä nimittäin laitoin mausteita sen verran varovasti, etten maistanut kipakkuutta ollenkaan, ainoastaan suolan. Joka sekin kyllä ihan älyttömän hyvää.

Todellakin suosittelen kokeilemaan!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s