Hassu Sohvatyyny

Taas aloitan pahoitteluilla! Taisin jo aiemmin mainita, että postaisin tänään siitä Smash Bookista – mutta toisin käy! Ens viikkoon menee se, sillä tänään pitää saada ilmoille hassuista hauskin sohvatyyny. Sisustusaskartelu ei ole yhtään mun juttu, tai siis ei ole ollut. Nyt yritän vaikka väkisin tehdä asioita myös itselle, eikä vaan “myyntiin”. Toi myynti on niin tehokas tappamaan kaiken hauskuuden ja hulluttelun. Musta on ihanaa vapauttaa itseni vaikka tekemään muovailumassasta kökköjä, ja sit vaan heittämään ne pois. Ok, en tee sellaista, mut eilen kävi mielessä kun yritin miettiä mitä tekisin Japanista ostamillani ihmeellisillä massoilla.

Niin, sisustuskaan ei ole mun juttu. Se on aivan liian suuritöistä. Mulla jää noin isot projektit kesken. En tiedä mikä siinä on, mutta pidän pienistä, helposti hallittavista ja nopeasti (siis ennen kuin kyllästyn) loppuunsaatettavista asioista. Mutta yksittäiset sisustusasiat kyllä (näemmä) onnistuu. 🙂

Kohta esittelemäni työn iso juttu on tietenkin käyttämäni kangas, ja se nyt on sinänsä vähän pöljää, kun ei teillä varmaankaan sitä samaa kangasta ole, mutta toivoisin ettette anna sen häiritä, vaan ottaisitte tämän ikään kuin rohkaisuna käyttää niitä kankaita joita teillä jo on, tai joita kenties kangaskaupassa käytte ihailemassa. Otatte idean ja teette siitä oman näköisenne. Sitä askartelu on.

15976903949_158023f001_k

Hassu Sohvatyyny

Mitä tarvitset:

valmiin sohvatyynyn (vaikka Ikeasta), taikka sitten voit tehdä oman (sullot vaan täytettä ompelemaasi puuvillaneliöön).

kankaan, joka toimii pohjana. Tätä täytyy olla sen verran reippaasti, että menee hyvin tyynysi ympärille, ja jää vielä saumavaratkin.

kankaan, jossa hauska kuvio. Jos käytät kangasta, jossa ei ole hauskaa kuviota vaihda silloin työn nimeä.

liimaharsoa.

ompelulankaa, kahta väriä (toinen pohjakankaan värinen ja toinen korostamaan hassukuvioista kangasta).

ompelukoneen (ei siinä, onnistuu käsinkin mutta kuka hitto jaksaa?

silitysraudan ja -laudan.

sakset, harkkosakset (ei pakollinen).

taikatussi (ei välttämätön).

Ihan ensiksi leikkaa pohjakankaastasi tyynynkokoinen pala. Tämä onnistuu parhaiten siten, että asetat tyynyn kankaalle ja leikkaat reilusti siitä ympäriltä, silleen että jää saumavarat. Mieluummin liian iso kuin liian pieni, sillä kaventaa pystyy aina, mutta lisäämään ei. Pohjakankaaksi en suosittele, varsinkaan koira- ja lapsiperheisiin, vaaleaa flanellia. Kaikki muut varmaan parempia vaihtoehtoja.

Leikkaa hauska kuvasi harkkosaksilla (näin reuna ei mikäsesananyton? fray? liesty? ja lisäksi siitä tulee hauskemman näköinen. Jos sulla ei ole harkkosaksia niin niitä saa ainakin Sinellistä. Kannattaa ostaa Fiskarsit.) ja silitä nurjalle puolelle liimaharso, jonka olet leikannut hassun kuvan kokoiseksi. (Liimaharsoa on [ainakin] kahdenlaista: sellaista, jossa ei ole leivinpaperinomaista kalvoa mukana ja sellaista jossa on. Sinellistä saa kalvolla, Eurokankaasta kalvotonta.)

Sommittele hauska kuvasi tyynynpääliselle siihen kohtaan, johon ajattelet sen ikuistavasi. Kiinnitä kuva nuppineuloilla ja silitä liimaharso kiinni (tämä siis mikäli käytit kalvollista harsoa. Jos käytit kalvotonta silloinhan kiinnität liimaharson sekä pohjakankaaseen, että hassuun kuvaan yhtäaikaisesti.).

Ompele vielä korostavalla värillä hassun kuvan ympäri. Voit käyttää siksak -ommelta, tai ihan mitä haluat. Nyt saa kikkailla. Tai voit tietenkin jättää korostuksen muille, ja ommella ympäriltä neutraalilla värillä.

15975650990_79e33e21f8_k

Jos haluat koristella tyynyn takapuolta on nyt hyvä aika tehdä se. Omassani lukee Meow! kaunokirjaimin koneella kirjottuna. Kohdistus meni ihan persuksilleen, sillä kun alunperin tyynynpäällistä tein ei ollut tiedossa minkä kokoiseen tyynyyn se tulee. Kunhan tein vaan. Ja se on nyt ihan hassussa kohtaa. Mutta koska minä olen täällä jälkiviisaana antamassa teille ohjeita niin te toki saatte omat kuviontinne paljon paremmin aseteltua. Kirjoitin sanan taikatussilla pohjakankaalle ja ompelin pariin kertaan siitä päältä. Hauskaa ja helppoa!

Nyt onkin aika laittaa tyynynpäällinen kasaan!

Ompele tyynynpäällisen 2,5 saumaa nurjalta puolelta, niin että oikeat puolet on vastakkain. Se jäljelle jäänyt puolikas sauma on se, mistä saat käännettyä tyynynpäällisen oikein päin ja tungettua valmiin tyynyn sisään.

Käännä päällinen oikein päin, tarvittaessa silitä, erityisesti reunat. Tunge tyyny aukosta sisään ja ompele aukko kiinni, joko koneella taikka käsin. Kumpi vaan helpompaa.

Toivottavasti saitte ohjeistani jotain tolkkua, tämä oikeasti on yksinkertainen ja nopea projekti. Ja lopputulos on, tietenkin kangasvalinnasta riippuen, todella hauska!

16161058481_44b6cb1334_k

J.k. Tätä vois käyttää vaikka sen älyttömän hienon, mutta aivan liian pienen/kuluneen/epämuodikkaan bändipaidan ikuistamiseen ja esille tuomiseen. Koristaa sillä tyyny leikkaamalla paidasta kuva ja käyttämällä sitä kuten minä käytin hassua kuvaani.

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Hassu Sohvatyyny

 1. Käytiin eilen Ikeassa hakemassa makkariin laatikosto toisen samanlaisen jatkeeksi. Siellä oli hirveää. Ikea on AINA TÄYNNÄ haahuilevia ihmisiä ( lapsiperheitä!) jotka pysähtelee alati hiplailemaan ja hokemaan; ” mageeta, mageeta”. Ei olisi mageeta jos hinnat olisivat piiruakaan kalliimmat. Kassajonot ovat idioottipitkät, ihmisillä järjettömät kasat “halpaa” rojua kärryissään ja kaikki on niin hidasta. Mulla keittää siellä välittömästi. Jos ei olisi taloudesta kiinni, en pieraisiskaan siihen suuntaan. Yleensä Kierrätyskeskus on tuossa tilanteessa loistava paikka, mutta puolisko halusi toisen samanlaisen, ettei kaikki olisi niin eriparia.
  Minullakin kasallinen tyynykankaiksi meneviä odottamassa parempaa päivää ja omaa aikaa. Pitäisi saada tehtyä kauratyyny selkäromulle koiralle, mutta aika valuu aina johonkin muuhun. Pitäisi saada tehtyä koirille, edes tuolle selkäromulle, kylmästä lattiasta korotetut paksut makuualustat. Etenkin kun olisi kankaatkin valmiina. Ja vetoketjut.
  Tuo koiratyyny on veikeä. Vanhuuttaan harmaantuvat koirat ovat niin kauniita. “Kulmat” pyöristyy ja ilme muuttuu lempeämmäksi.

  • Mä tykkään kyllä Ikeasta! Must aon ihanaa, miten siellä on niitä pieniä tai siis matalia kaiteita pienille lapsille, kun ne kipuaa portaita ylös tai alas. Tykkään paljon tollaisesta huomaivaisuudesta. Vaikkei mun muksut ole koskaan niistä varmaan edes tukea ottaneet, kun ovat niin pieninä viettäneet kaiken ajan aina siellä leikkipaikassa. Mut silti. Huomaavaista.
   Mut joo, kaikki kyllä tupeksii käytävillä ja on raivostuttavan hitaita. Eikä se mitään kovin korkealuokkaista laatua kyllä ole. Mutta ne hinnat!
   Mä yritän aika ajoin karsia niitä tulevia projekteja, siis just niitä kassillisia sitä sun tätä, koska mua ne kuluttaa aika lailla. Siis kaikki mitä “pitäisi” tehdä, mutten tee. Sit kun ne vaan laittaa eteenpäin niin ei niitä enää muistakaan. Toki välillä harmittaa joku pois laitettu asia, mut aika harvoin. Sit taas toisaalta se vapautunut tila ikään kuin antaa luvan ostaa jotain muuta täytettä Ei hyvä sekään.
   Kiitos jälleen kommentista!
   xoxo,
   Raisa

 2. Minä tein tuolle selkäromulle koiralle sen kauratyynyn. Istutin muksut ja puoliskon sohvalle kirjakasan kanssa ja suristelin saumurilla +huristelin ompelukoneella. Pihoo! Hyvä minä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s