Mitä tänään leivottaisiin?

Kesäkurpitsaleipää tietenkin!

Kesäkurpitsaleipä ei ehkä kaikille kuulosta älyttömön herkulliselta, mutta uskokaa pois! Todella hyvää on, ja varsinkin tällä reseptillä leivottuna!

16056337418_25f7056fb2_k

Lettu Kettutyön maukas kesäkurpitsaleipä, resepti Raisa Kettusen kirjasta: Kasvisseikkailu.

yksi vuoka (suosittelen ainakin tuplaamaan, ellei enemmänkin ja pakastamaan/lahjoittamaan loput)

2 rkl pellavansiemeniä rouhittuna

0,5 dl lämmintä vettä

1,5 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

0,5 dl rypsiöljyä

1 dl omenasosetta

1 tl vanilja-aromia

2,5 dl (n. yksi pieni kesäkurppa) raastettua kesäkurpitsaa

2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,25 tl ruokasoodaa

1,5 tl kanelia

0,5 tl muskottipähkinää

0,5 tl suolaa

0,5 dl saksanpähkinöitä rouhittuna isohkoiksi paloiksi

0,5 dl Reilun Kaupan tummaa suklaata rouhittuna kerrankin melko pieneksi (yleensä aina leivonnassa käytän suklaan isoina, maistuvina paloina, mutta tähän haluan sen ehdottomasti melko hienona rouheena.)

sinistä Keijua vuoan voiteluun, korppujauhoja vuoan jauhotukseen

Voitele leipävuoka ja jauhota se. Siirrä sivuun.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenet lämpimään veteen. Anna seistä pari minuuttia. Lisää sokerit, öljy, omenasose ja vanilja. Sekoita hyvin. Lisää kesäkurpitsa, sekoita.

Sekoita erikseen jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää jauhot kosteisiin aineksiin. Sekoita kevyesti. Lisää pähkinä- ja suklaarouhe. Sekoita kevyesti.

Kaada taikina vuokaan ja pistä vuoka uuniin alimmalle tasolle. Kypsennä 20 min., laske sitten lämpö 175 asteeseen. Kypsennä vielä 40 min., loppuvaiheessa tarkkaile leivän pintaa, ettei se pala. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, laita pala foliota päälle.

Anna jäähtyä ennen viipalointia.

Kesäkurpitsaleipä ei nimestään huolimatta ole leipä siinä perinteisessä merkityksessä, enemmänkin kostea ja mehevä kuivakakku. (ja mä en tykkää kuivakakuista, mutta tätä suorastaan himoitsen!)

Me tehdään tätä paljon, etenkin kesällä kun kesäkurpitsaa on vaikka muille jakaa. Viime viikolla tätä tein, kun tajusin että kellarissa oli vielä yksi kesäkurpitsa kesästä jäljellä! On mulla sitä pakkasessakin, mutta ajattelin käyttää sen yksinäisen reppanan pois.

Tajusin tossa just, et aika paljon reseptipostauksissa on kuvia ihan tekovaiheistakin. No, mulla ei ole. Olen niin sottaisa leipoja/kokki, ettei siitä tulis yhtään mitään, rikkoisin vaan kamerani.

Mutta niin, kommentoikaa ihmeessä mikäli reseptiä päätätte kokeilla ja kertokaa sit kans kuinka meni. Saa muutenkin kommentoida, vaikka just sitä, et miksi ette haluais tätä reseptiä kokeilla. 🙂

Leipomisen iloa!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s