Smash book!

Kaikille ei ehkä ihan selvää että mikä on smash book, joten ihan pieni ja kepeä smash bookin alkeet -kurssi tähän alkuun.

Ihan ensinnäkin, se taitaa olla tuotemerkki, joka on sitten levinnyt tarkoittamaan koko touhua. Saa korjata jos olen väärässä. Tämä tieto kuitenkin toistaiseksi epäoleellinen. Jos skräppäys ja art journal on teille mitenkään tuttuja, niin tämä jää ikäänkuin niiden kahden väliin. Mun mielestä kaikista lähimpänä, tälläisistä tutuista asioista olis teinari. Tai siis Teinikalenteria toi smash book mun mielestä muistuttaa. Ja arvatkaa vaan oliko mulle teinari tärkeä! Kyllä oli!

Skräppäykseen verrattuna smash book on enemmän päiväkirjamaisempaa, ja vapaampaa. Nopeampaa ja ei niin sellaista väkertämistä. Smash bookia ei välttämättä näytetä muille, skräppialbumit usein tehdään myös muiden katsottaviksi. Kukin tyylillään, tietty.

Ja art journaliin verrattuna smash book ei ole niin taiteellinen ja vaikeasti ymmärrettävä, ja useimmiten smash booking on nopeampaa ja tapahtuu valmiisiin kirjoihin, joissa jo valmiiksi kuvioidut sivut. Tässäkin tietenkin pätee, että kukin tyylillään.

Minulla itsellä on neljä smash bookia. Näistä kaksi on omistettu viimeisimmälle Japanin reissulle, itse asiassa toisen näistä täytin paikan päällä! Liimasin kaiken mikä irti lähti kirjan sivuille, ja kirjoitin vähän viereen, että mihin mikäkin lippulappunen liittyi. Valokuvia tässä kirjassa ei ole yhtään. Kaksi isompaa kirjaa on sitten muihin projekteihin, toinen juuri aloittamaani vuoden kestävään 2015 smash bookiin.

16057743299_6d89b7f69a_k

Japani kirja, jonka tein reissussa ollessa. Keräsin tähän kaikki kuitit, kortit, esitteet sun muut.16056335398_11538d53f7_k Tässä vähän sisältöä toisesta Japani kirjastani. Toi albumi on aivan mahtava! Ostin sen Japanista, mut se on oikeasti amerikkalaisen merkin tuote. (En muista merkkiä.) Siinä sivut on kaikki erilaisia. Sellaisen vois ehkä suht helposti tehdä itsekin?15621451934_5e785ffbd5_k

Smash bookiin voi ostaa hauskoja taskuja ja kaikkea muuta tilpehööriä, jotka ovat juurikin smash bookia varten tehtyjä. Tietenkin niitä voi käyttää myös perinteisemmässä skräppäämisessäkin, ja myöskin kaikki skräppikama käy myös smash bookiin. Sääntöjä ei ole, ja jos onkin niin ne on luotu rikottaviksi.

Japanin lippulappukirjan takakanteen kiinnitin tämän hauskan seepra -taskun, jossa on kaikki reissusta kerääntyneet kuitit. En tiedä kuinka hyvin se näkyy, mutta tasku on TODELLA täynnä. 😀

16217977516_ad2b164502_k

Tässä ensimmäistä smash bookiani, enemmän tuollaista päiväkirjamaista listaamista. Tykkään hirveesti listoista, se ehkä aika ajoin minusta paistaakin. Mulla on joku parikyt vuotta vanha lista asioista joista tykkään ja sit asioista, joita inhoan. Ja ne on kuulkaa aarteita ne listat! Olin ihana jo silloin! 🙂16243042322_b398c74465_k

Ja tässä vielä muutama “tyhjä” sivu muistaakseni uudesta, tämän vuoden kirjasta malliksi. Siis tähän tyyliin ne voi olla jo valmiiksi koristeltuja.

16058036547_6a8b089f0c_k

Tää on kyllä ainakin siitä ensimmäisestä kirjasta. Mut mitä väliä.

16243042872_2df662b7f8_k 16217979036_84f78ce494_k

Smash book albumeita voi siis tehdä itsekin ihan tavallisista muistikirjoista, mutta tälläiset pölhöt kuten minä haluaa tietenkin ostaa!ostaa! ja ostaa! Minä olen ostanut näitä Jenkeistä, mutta myös Suomesta saa, ainakin Askartelu Amaliasta ja  Decorettesta. Jälkimmäisessä oli myös ihan kiva kuvaus, että mistä oikein on kyse. Mikäli tosta mun selostuksesta ei vielä selkiytynyt.

Sinellissä on myös myynnissä ainakin yksi albumi/kirja, joka tähän tarkoitukseen soveltuisi hyvin. Mutta värimaailma on toistaiseksi minulle ihan väärä. Mä en niiden tuotteista sitä löytänyt, mutta ainakin Jumbon Sinellissä sellainen on ollut jo jonkin aikaa.

Joo, eipä minulla tällä kertaa sitten muuta. Askartelun iloa!

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Smash book!

 1. Ai saakeli, on vähän kalliita! Eikä ole kuvia sisältä, kun tuossa toisessa nettikaupassa oli erinäköinen kansi kuin noissa sun, onkohan yhtä kiva sisältä.. Mut tosi kiva idea. Mulla saattais olla kesällä tulossa sellanen unelmareissu josta haluaisin tehdä just tollasen kirjan. Ja periaatteessa mistä vaan, vaikka mun työstä. NOT. Mut kiitos tosi kivasta postauksesta! 🙂

  • Joo, kyllä raha otetaan mistä vaan voidaan. Eli kallista on, mutta hauskaa. Ja näissä smash bookeissa voi kyllä käyttää pohjana melkeinpä mitä vaan kansioo/albumia/muistikirjaa. Mutta kyllä tuollainen valmiiksi koristeltu on aikas kiva. Niin, tosiaan sisällöltään ovat hyvinkin erilaisia. Ehkä kannattais ensin googlettaa joku tietty albumi, josko siitä löytyis kuvia sisäsivuiltakin. Yleensä niissä on joku teema. Toistaiseksi kyllä kaikki mitä olen silmäilly on olleet ihania.
   Mikäs se sallainen unelmareissu on!??!! Kerro lisää! Heti!
   Kiitos kommentistasi!
   xoxo,
   Raisa

   • No siis ehkä mahdollisesti lähdetään kesälomalla Memphisiin. Se on niin käsittämättömän uskomaton ajatus, etten kestä, mutta Tommi on jo sanonut että voitais mennä. Vaihtoehtona oli Lontoo mutta se on jotenkin niin.. en tiedä. Mutta Memphis!! Ja Graceland! Sekoam jos pääsen sinne. Terveisin True Elvisfan since 1989.

   • Ensiks oline t mitä hittoo, mut sit muistin: ELVIS! No kuulostaa kyllä aika unelmalomalle!! Ihanaa!! Joo, ehdottomasti oman smash bookin arvoinen! Ja kirjan täyttäminen kannattaa aloittaa jo lomasta suunnitelmia tehdessä, niin saat kaiken taltioitua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s