Ravintola Dong Bei Hu, China Tiger

Heipsistäkukkuu!

Lauantaina vein Herra C:n treffeille, yhteen suosikkiravintoloistani kiinalaiseen Dong Bei Hu’hun. Aina silloin tällöin siellä käydään, ja aina syödään sama ruoka. Kerran olin lounasaikaan, enkä saanut tilattua suosikkiani. Silloin jouduin syömään sen ainoan vegeversion lounaslistalta, ja se oli ihan peruskiinalaista. Ei siis mitenkään erikoista. Ja nyt viimeisimmällä kerralla C kokeili jotain uutta tofuruokaa, mutta molemmat oltiin sitä mieltä, että mun annos oli parempi.

No, mitä mä sitten aina syön siellä? Tirisevää tofua pannulla! Se on just täydellisen maukasta. Just sopivan tulista, just loistavaa.

Listalta löytyy ihan kiitettävästi vegaanisia ruokia, tai niin mä ainakin kuvittelisin. Kannattaa  kuitenkin varmistaa. Mä aina tosta mun annoksestakin varmistan, mut kyl se tuntuu olevan ihan automaattisesti vegaaninen. Kevätrullissa on kananmunaa. Tämä tiedoksi. Muuten, vaikka matkustellessa tai muutoin vaan vieraalla paikkakunnalla usein on todella turhauttavaa etsiä ruokapaikkaa, josta sais vegaanisia annoksia, tai siis muutakin kuin lisukkeista koottua höttöä. Mutta melkein aina pelastus löytyy etnisistä ruokapaikoista, kiinalaisista, intialaisista ja nepalilaisista ravintoloista löytyy lähes poikkeuksetta eläinystävällisiä annoksia.

Tosta tirisevästä tofusta vielä. kuva

Tofu itsessään on kiinalaiseen tyyliin (anteeksi, että yleistän!) melko mauton, mutta se kastike!! Koostumukseltaan aavistuksen verran hyytelömäistä, kirkasta täynnä sipulia ja chiliä, ja niin maukasta! Hintaa annoksella on alle 15 euroa, peruskiinalaiseen verrattuna ehkä hivenen tyyris, mutta täysin hintansa arvoinen! Pikainen katsahdus muihinkin annoksiin kertoo, ettei kyse mistään “pikkukuppilasta”, vaan ihan kelvollisesta illallisravintolasta. Joo, ravintola itsessäänkin on viihtyisä, sopivan valoisa ja tilava.

Mulla ei ole yhtä isompaa seuruetta lukuunottamatta koskaan ollut tänne pöytävarausta, ja aina on päässyt syömään. Vaikkakin siellä on aina myös porukkaa. Viime kerralla kun lopeteltiin olikin paikka jo melkein täysi, eli suosittelen perjantai- ja lauantai-iltana varaamaan pöydän, jos haluaa varmistaa, että saa mahansa täyteen maukasta tofua.

Ai niin, kunnon arvosteluun kuuluu tietenkin vielä annoksen koon arviointi. Minä söin lautaseni tyhjäksi, riisiä on reilusti ja sitä ehkä saisi lisää pyydettäessä. En muista, että C:kään olisi lähtenyt sieltä muuta kuin kylläisenä. Mutta ei annos kuitenkaan ole niin suuri, että sieltä pitäisi pyöriä ulos. Sanoisin, että keskivetoiselle vatsalle hyvä annos. Annos, jonka jälkeen jaksaa vielä hakea Arnoldsilta jälkkärin.

Siinä kaikki, nyt syömään! Ai niin, ei kannata juoda täällä kokista. Se tulee hanasta ja maistuu sokerivedelle. Ei hyvää!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s