Sokeri ja Hyrrä <3

Meille on siis kaksi kania asettunut asumaan. Eipä siinä, ei niillä ole mahdollisuuksia täältä lähteä poiskaan. Meillä on siis kaksi kania täällä vankina. Eivät sentään kaltereiden takana. Pupuilla on oma huone, ja huoneen ovi aina auki (paitsi jos pojat ovat yläkerrassa). Ovat vapaita kulkemaan ja menemään kuten parhaakseen kokevat. Sokeri, pupuista aroin ei juuri koskaan tule kyllä huoneestaan vapaaehtoisesti. Lapset on kertoneet, että ovat joskus yöllä Sokerinkin nähneet huoneessaan. Mutta ei koskaan päivällä. Kyllä me ollaan yritetty sitä kesyttää, ja ollaan siinä jonkin verran onnistuttukin, mutta melko laihoin tuloksin.

Kumpikin on rescue pupu, Sokeri on Turusta Dewi ry:stä ja Hyrrä Viikin Löytöeläintalosta. Sokeri on ollut meillä pian 6 vuotta(!!) ja Hyrrä reilut 4 vuotta. Näin se aika rientää. Ennen Hyrrää meillä oli Rhino, ensimmäinen kanimme, jonka keskuudestamme poistuttua Sokerin (ja meidän muidenkin, tietty) seuraksi tuli topakka Hyrrä-neito.

15550117974_b3ab938989_k

Sokeri kynsienleikkuun jälkeen minun huoneessa, juuri ennen kuin syöksyy omaan huoneeseensa.5053358941_b41509f22e_o Ihana, tomera Hyrrä. Kuva otettu n. 4 vuotta sitten. Minä niin rakastan noita pieniä jalkoja.

3511732071_827ea3e89b_b Pupujen huone useampi vuosi sitten. Nykyään koko tuo näkyvä osa on katettu oljilla. Puput olivat siitä niin innoissaan silloin kun se niille laitettiin. Ja kyllä ne siinä tuntuvat paljon paremmin vuuhtyvän kuin muilla lattiapinnoilla. Muu osa niiden huoneesta on katettu matoilla, ja lasten liukkaalle laminaattilattialle on laitettu matot niin että puputkin pystyvät siellä loikkimaan.5900279828_e2407b1fb1_bTää on niin Sokeria, tommonen vähän kauhistunut ja huolestunut ilme kasvoilla, perääntyneenä johonkin turvaan. 7455904368_11f4b349cf_k Pupuissa ihaninta on juuri tämä: loikkaava takapuoli.7455902194_8ffe4c337e_k Ja tää on taas niin Hyrrää: tommonen vähän äkäinen (ei se silti mitenkään kiukkuinen ole, mutta oman arvonsa tunteva ja ehkä pikkaisen vaativa kyllä), tiukka tuijotus. 7455900470_ced99d048f_k Hopla! Ja taas mennään!7455898246_9046e624a3_k Ääh! Älä huomaa! Pelottaa!

7821257220_4e05999c73_kAniharvoin saa Sokerista näin rentoja kuvia. Tokihan se rentoilee siinä missä Hyrräkin, mutta aina meidän lähestyessä se säpsähtää. Kuumimpina kesäpäivinä sekin kyllä on ihan lötköpötkö.

Molemmille pupuille kuuluu tällä hetkellä oikein hyvää, pahoin pelkään kyllä, että Hyrrältä on kuulo heikentynyt melkoisesti. No, täällä sen ei tarvitse niin hyvin kuullakaan, kun ei ole varaa saalistavista pedoista.

Nää on kyllä niin mahtavia ja persoonallisia eläimiä. Mutta kyllä ne vaatii paljon. Tarkoitan siis sitä, että ei niitä voi missään häkissä pitää. Niiden pitää päästä loikkimaan, kurkottelemaan, kaivelemaan, tutkimaan ja tarvittaessa piiloon. Ja niillä tulee olla seuraa, eikä pelkästään ihmiskaveria, vaan mieluiten oman lajin yksilö.

Boing! Huomiseen!

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Sokeri ja Hyrrä <3

 1. Onpa ne söpöjä! Ja kiva kun on paljon tekemistä. Meillehän muutti kans kesällä kaks pupua. ne on irti olohuoneessa, mut vaikea keksi niille mitään tekemistä. Jotain oksia on jatkuvasti mutta ei niissä paljon ole ihmeteltävää. Joku sisustuksellinen puunrunkojuttu vois olla, joku koivunpätkä. Tai onko vinkkejä?

  • Vinkkejä? Minulla? Aina! 😀 Pahviputket, joihin ne mahtuu sisään on ainakin loistavia. Mä tilasin jostain firmasta, joka niitä teki tai toimitti tai jotain, sain niiden jämäputkia postikulujen hinnalla, mutta ainakin Biltemassa myös sellaisia myydään, johonkin rakennushommeleihin?. Ne jäljittelee pupuilla tietenkin niiden maanalaisia tunneleita. 🙂 Jos ikinä vaan keksit niille jotain kaivelulaatikkoa (meillä oli jonkin aikaa mullalla täytetty iso kukkalaatikko, mutta siitä tuli niin järkyttävä sotku, ettei sitä voinut pitää enää. Mut entä jos se laatikko olis täytetty vaikka kankaanpaloilla? Innostuiskohan ne sitä kaivamaan? En tiedä. Meillä ne tonkii niitä olkiaan.
   Yks, mitä huomasin kesällä kun tossa pihalla oli niitä citykaneja, niillähän menee koko päivä siihen ruoan etsimiseen ja syömiseen. Tietenkin ne kuluttaa myös meidän lemmikkikaneihin verrattuna paljon enemmän energiaa kaikkeen, ettei noita lemmikeitä parane ihan samaan tahtiin ruokkia, mutta tästä viisastuneena niiden ruoka onkin ollut ripoteltuna just niihin olkiin. Jo aiemmin ruoka siirtyi ruokakiposta koirien aktivointipalloon, niin että saivat sitä pyörittää jos mieli syödä. Mut nykyään tosiaan ripottelen niiden kuivaruoan, ja aika usein myös tuoreruoan pitkin niiden huonetta. Ja tosiaan oksat sun muut luonnonmateriaalit on mukava lisä niiden ympäristössä. 🙂
   Toivottavasti näistä oli jotain iloa sulle ja teidän pupuille! 😀

   xoxo,
   Raisa

   • Joo! Ruokakipon ovat aika usein kaataneet ja mä olen lerännyt ne ruuat takas kippoon ku pelkään että syövät vahingossa papanoita. Mut ei ehkä kannattais. varmaan jostain vessapaperiputkiloistakin vois olla iloa, niitä siirrellä tai jotain. Kangaspaloilla ja ruuanpalasilla täytetty joku muropurkki vois olla? Tommi on tosi tyytyväinen varmaan kun alan toteuttaa näitä..

   • Niidenhän kuuluu syödä papanoita! Se on osa niiden ruoansulatusta, tai miten se nyt sanotaan. Mutta siis kuuluu asiaan, että syövät omia papanoitaan. 🙂 Et ei ne sitä vahingossa tee. Tietenkin se, että ne asustaa teidän olohuoneessa vaikuttaa asiaan, ei varmaan kauheen koristeellisia ole niiden ruokanappulat, pahviputket, risut sun muut siinä huoneessa missä ihmistenkin täytyy viihtyä. Jos ei muuta niin pistä mies vaihtoon. 😉
    xoxo,
    Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s