Mitä tänään leivottaisiin? Mokkapaloja!

Heipsistä!

Eilen illalla vietiin kirjaston ota tai jätä -hyllyyn kolme kassillista kirjoja (ne parhaimmat, varmimmin nopeasti uuden kodin saavat kirjat) ja meidän pikkuauton täydeltä vaatteita ja ne vähän hitaammin uuden kodin saavat kirjat Kierrätyskeskukseen. Ja siis vitsi, että tuntu hyvälle. Kokeilin sitten vielä, et miten selviytyisin kierroksesta siellä myymälän puolella. Meni niin hyvin, ostin ainoastaan euron hintaisen kuppausimukupin. En harrasta kuppausta, mutta esine sopi hyvin kokoelmiini. Olen niin tyytyväinen! Siis ennen kaikkea siihen karsintaan. Tänään olis vuorossa elokuvat ja musiikki. Ja ehkä ruokakaappi.

Mutta ensin tietenkin leivotaan! Mokkapaloja, sillä kaikkihan niistä tykkää! Mun versio on todella maukas, ja melko kostea. Kannattaa kokeilla!

15654795204_5a8daa0e78_b

Pahoittelen kuvan laatua!

Mokkapalat, iso pellillinen.

Pohja, kuivat ainekset

4,5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 dl täysjyvävehnäjauhoja

1,5 dl kaakaojauhetta (Reilun Kaupan, tietty!)

2 rkl pikakahvijauhetta hienoksi jauhettuna (Reilun Kaupan, tietty!)

2 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

Nestemäiset ainekset

2,5 dl rypsiölyä

2,5 dl soijamaitoa

2 dl vettä

1 rkl vanilja-aromia

Erikseen

4 rkl omenaviinietikkaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Paperoi iso uuninpelti huolella. Laita sivuun.

Sekoita kuivat ainekset huolella. Sekoita nestemäiset ainekset. Kaada neste kuivien aineiden sekaan. Sekoita huolella kaikki sekaisin. Lisää mukaan omenaviinietikka ja ihastele kuinka väri muuttuu. Sekoita nopeasti.

Kaada uuninpellille suht tasaisesti. Kypsennä keskitasolla n. 20 min.

Jäähdytä pohja.

Kuorrute

5 dl tomusokeria

3 rkl kaakaojauhetta (RK)

1 rkl pikakahvia jauhettuna (RK)

1 rkl vanilja-aromia

½ dl sulaa kookosöljyä (jos et halua käyttää tätä, käytä Keijua, ei tavall. öljyä)

3-6 rkl kuumaa vettä

Sekoita kuivat ainekset (sokeri, kaakao, pikakahvi) ja lisää niihin kosteat (vainilja, öljy ja vettä rkl kerrallaan). Sekoita. Lisää vettä tarvittaessa, että saat juoksevan, suht helposti levitettävän kuorrutteen. Mutta älä tee liian laihaa, ettei se imeydy pohjaan. Niin, levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa sitten paloiksi. Halutessasi voit ripotella pinnalle vegaanisia nonparelleja (en tiedä saako näitä vieläkään Suomesta, jos ei niin tarvittaessa tilatkaa jostain. Yritin etsiä sitä Saksalaista mestaa, mistä C näitä on mulle hankkinut. EN löytänyt. Sorry!), kookoshiutaleita tai olla ripottelematta. Mutta ripottelu kannattaa hoitaa ennen kuin kuorrute on jähmettynyt, muutoin ne jää vaan siihen piannalle pyörimään.

15657338343_9868b5de02_b

Opin tuossa juuri, että paljon käyttämämme Wiltonin sateenkaari nonparelli ei olekaan vegaaninen. Se ei sisällä liivatetta, mehiläisvahaa taikka E120 väriainetta, jotka useimmiten epävegaanistaa nonparellit. Mutta se sisältää Confectioner’s glazea, joka ei omaan silmääni iskenyt epävegaanisena, mutta onkin kuulemma yhtä ja samaa kuin sellakka! Ääk! Ja Kääk! ELi taas on vuosikaudet syöty kirvojen eritteitä ja varmaan niiden munia ja toukkiakin! No, enää ei sitten syödä. Onneksi mulla on vielä joitain varmasti vegaanisia, mutta vähän ankeen värisiä nonparelleja jäljellä.

Nyt leipomaan! 😀

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Mitä tänään leivottaisiin? Mokkapaloja!

  • Oh! That’s awesome! I think the hype over cupcakes and macaroons and whateverisonstyleatthemoment has made these classics even more special, at least in my eyes. I think I’m baking some old fashioned chocolate chip cookies next! 🙂
   Thanks for your comment!
   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s