Hauskat ja helpot kuvioidut puukiekot

Hitto! Ette usko kuinka hyvä meno täällä on päällä! Eilen siivosin/karsin meidän musiikki ja elokuvahyllyt! Puolet levyistä kirppikselle! Jee! Elokuvistakin aika paljon, vaikkakin puolet jäljelle jääneistä oli C:n, enkä saanut niitä karsia, vaikka olisinkin niistä ainoastaan muutaman jättänyt ja loput heivannut hus pois! Elokuvia on kuitenkin vielä liikaa, mutten voi mitään kun jäljelle jääneet (siis se mun osuus) oli niin tärkeitä, ja sellaisia joita suurella todennäköisyydellä katson vielä uudestaan. Vaihdoin kaikkien näiden paikkaa, ja vapautuneeseen tilaan toin astioita. Nyt kun haluaa kattaa kauniisti se onnistuu helposti maantasolta, ei tarvitse nousta jakkaran avulla katonrajaan! Eli ehkä meillä syödään täst edespäin useammin kauniisti katetulta pöydältä.

Astioista olen puhunut aiemminkin, miten niitä on niin paljon, kaksi täyttä settiä, japanilaiset astiat, käyttöastiat, yksi pieni setti. Eli siis liikaa? Mutta kuulkaa! Kaikki noi astiastot, siis just ne jotka saattais olla liikaa on niiiiiin ihania, ettei tulis kuuloonkaan pistää niitä pois. Ehkä sitten kun on astioiden vuoro olla karsittavana laitan käyttöastioita pois ja otan aktiivikäyttöön jotain noista hienommista. Mene ja tiedä, vielä ei onneksi ole astioiden vuoro. Eikä nyt muutenkaan ole minkään muun kuin askartelun vuoro!

Olen jo kertonut kuinka minusta on tullut aikuinen. Olen siis ihan oikeasti siirtynyt sieltä n.5-8 vuotiaan tasolta ainakin parikymppiseksi! Ei enää Hello Kittyä, My Melodyä, ponejakin olen pistänyt pois. Okei, onhan niitä vielä jossain ilahduttamassa, mutta todella paljon olen laittanut pois. Suurimman osan kyllä vielä toistaiseksi säilöön, mutta aika paljon myös ihan pois pois. Ja tilalle pitää tietenkin saada jotain asiallisempaa. Ja koska kaikki nykyiset rahani menevät kosmetiikkaan ei juurikaan jää varoja sisustamiseen. Ja kuten kaikkia kaksikymppisiä, niin myös minua kiinnostaa sisustaminen! Toki jo pelkästään tuolla karsimisella ja ihan perussiivoamisella saa paljon aikaiseksi, mutta kyllä tarvitaan uusia sisustusjuttujakin. Joten, idea täältä, tarvikkeet täältä ja eikun hommiin!

16306318212_07074aef2f_k

Liikaa tekstiä pieneen tilaan: Mä yritin tehdä mun pienestä kauhuvessastani aikuisten naisellisen vessan. Otin kaikki pääkallot sun muut sieltä pois ja vein ne nukkien tilalle olohuoneeseen. Putsasin kaiken tiptop. Ja vessa näytti ihan kamalalle. Se on niin kulahtanut ja remontin tarpeessa, ettei sinne yhtään sopinut mikään tyttömäinen (siis naisellinen!) tyyli. Ei auttanut muu, kuin tehdä siitä taas kauhuvessa, mutta tällä kertaa tyylillä. Äh! Tää ansaitsee oman postauksen tms.

Tarvitset: puukiekkoja, jäljennyspaperia, kynän, decoupage-lakkaa (tai laimennettua erikeepperiä + lakkaa pintaan, ei välttämätön), sakset, siveltimen ja sit vaikka kaksipuoleista voimateippiä kiinnitykseen. Taikka poran, nauloja ja vasaran. Hahah! Ja tietty kuvan, minkä aiot puukiekkoon liimata! Vanhasta kirjasta, julisteesta, mistä vaan käy!

16121020419_0a33a8668d_k

Laita jäljennyspaperi (tracing paper, mikä sille olis virallinen nimi suomeksi? Ai niin, ja tuolta mistä otin tän idea tää tehtiin vähän erilailla. En ymmärrä miksi niin vaikeasti kun tälleen mun tyylillä pääsee paljon helpommalla.) puukiekon päälle. Jäljennä kiekon vaalean osuuden mukaisesti, ja leikkaa sitten kiekon kuvio irti. Tee sama kaikille kiekoille.

Sommittele sitten jäljennyspaperikiekkkojen avulla haluamasi kuvat, kun olet tyytyväinen piirrä kiekkojen reunojen myötäisesti ja lopulta leikkaa irti. Koska jäljennyspaperi on läpikuultavaa näet hyvin mikä osa leikkautuu irti ja mikä ei. Ompas hankala selittää!

Leikkaa kaikki kiekot irti. Sovita vielä paperikiekot puukiekkojen päälle, varmista että kuva on oikean kokoinen, ja puukiekko varmasti oikein päin ennen kuin alat liimaamaan. Kannattaa se varmistus tehdä itse asiassa ennen kuin piirrät ja leikkaat paperikuvat irti, vaikkei sillä kamalasti olekaan väliä. Ellet halua ehdottomasti että se kiekon viisto-osuus on kaikissa samansuuntainen. (Todella vaikea selittää. Ymmärrättekö?)

Laita lakkaa/liimaa siveltimellä (Sinellistä saa hyviä synteettisiä siveltimiä) yhteen kiekkoon, melko lailla reippaasti, muttei kuitenkaan uittaa tarvitse. Sopivasti siis. Paina oikean kokoinen kuva puukiekkoon. Tässä kohtaa pystyy vielä vähän sitä kuvaa siirtelemään, jos on tarve, mutta koita saada kerralla mahd. oikeaan kohtaan. Napakasti sormella painaen käy koko kuvio läpi, poistaen ilmakuplat ja kiinnittäen kuvio tukevasti puuhun kiinni. Toista sama kaikille kiekoille.

Halutessasi voit vielä lakata pinnan. Vähän kuvion tyylistä riippuen käytä kiiltävää taikka mattaa lakkaa. Omani tulivat siis vessaan, ja vielä lähelle vesipistettä, joten lakkaus oli tarpeen. Lakkasin mattapintaisella lakalla, joka hyvin sopii kuvien vanhahtavaan tyyliin.

16119807000_720f1f4eaa_k

Itseäni ihan pikkasen epäilytti, että miten hyvin kuvion pinta ja värit kestävät lakkauksen. Tämä kannattaa ehkä kokeilla etukäteen, siis ihan siellä työn alkuvaiheilla. Minun julisteeni hyvin sen kesti, mutta joku toinen saattaisi ehkä irrottaa väri tms. kamalaa.

Olen näihin todella tyytyväinen! Helppo ja nopea tehdä, eikä tarvikkeet todellakaan maksaneet maltaita! Vois toimia isoilla valokuvillakin, ehkä? Lastenhuoneeseen, olohuoneeseen, makkariin, eteiseen – mihin vaan! Tietenkin ko. huoneen tyyliin sopivilla kuvilla.

Askartelun iloa!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s