Mitä tänään paistettaisiin? Pannukakkuja!

Huomenta ystäväiseni!

Mun on pitänytkin tehdä tämä postaus jo kuun alusta, mutta aina on tullut jotain (herkullisempaa?) tielle. Nytkin olisin enemmän halunnut kirjoittaa niistä kekseistä, joita viikolla tein. Mutta onhan teidän välillä saatava aamupalaakin, eikö totta?! Aamupalasta aasinsilta teehen: pitkästä aikaan sain teeni onnistumaan. Mulla on siis ajastin, lämpötilamittari ja vaakakin käytössä, takaamassa hyvän teen, ja siltikin joku mättää. Olenkin vähän luvuttanut, ja juonut joululahjaksi saamiani maustettuja teitä ja rooibos hauduketta, jotka kaikki kyllä olleet oikein maistuvia. Tänään päätin, viikonlopun kunniaksi, kokeilla vaihteeksi jotain laadukasta. Ainoo vaan, että unohdin juoda sen silloin kun se oli vielä kuumaa…

16344463951_23751b6c37_k

Mennään nyt niihin pannukakkuihin, jotta saadaan ne alta pois.

3240612161_d316a6d15f_b

Amerikkalaiset Pannukakut, 4-5:lle, perustaikina, johon on kätevä lisätä esim. mustikoita, vadelmia ja kookosta (ihana pari), suklaata jne. Tarvittaessa jätä kaneli pois, voit korvata sen jollain muulla, paremmin “lisukkeittesi” makuun sopivalla mausteella.

Resepti Isa Chandra Moskiwitzin kirjasta Vegan With Vengeance, ihan vähän muutettu

6 dl vehnäjauhoja (osa voi hyvinkin olla täysjyvää)

4 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

4 tl kanelia

4 rkl rypsiöljyä

2 dl vettä

5 dl soija- tai kauramaitoa

1 rkl vanilja-aromia

(pannukakkutaikinaan lähes aina laitetaan siirappia/vaahterasiirappia. Mä en laita. Se palaa niin herkästi, ja jos paistaa niin ettei pala jää mun mielestä raa’aksi.)

Tarjoiluun vaahterasiirappia ja sinistä Keijua, ja ehkä vielä marjojakin.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli. Sekoita toisessa kulhossa loput ainekset. Lisää kosteat ainekset kuiviin. Halutessasi lisää maitoa, millaisesta taikinasta nyt satut tykkäämään. Ohuella taikinalla tulee ohuempia pannareita kun se taikina leviää laajemmalle. Älä sekeita liikaa, mutta koita kuitenkin saada jauhopaakkuja rikki. Ne on ikäviä hajotessaan lautasella tai vielä kurjempia hajotessaan suussa.

Öljyä paistinpannu, jonka olet kuumentanut keskilämmöstä vähän kuumemmalla (nelonen tai vitonen). Kaada taikinaa pannuun ja paista kunnes pystyt kääntämään lastaa (lastaa, ei lasta!) apuna käyttäen, eli about viiden minuutin päästä. Muista tarkkailla pohjaa aika ajoin, eritoten kun pannu alkaa kuumenemaan paistamisen edetessä. Jossain kohden saattaa olla aiheellista kääntää lämpöä pienemmälle. Pannukakuista kannattaa halkaisijaltaan tehdä mieluummin pieniä kuin suuria, suuret on hankala kääntää. Ja pieni on muutenkin kaunista.

Pannukakut kannattaa tarjota kuumina, suoraan pannusta. Tai sitten pidät ne parhaan kykysi mukaan lämpiminä jollain keinoin. Silti parhaimmillaan suoraan pannulta, margariinin ja vaahterasiirapin kera. Uskaliaimmat saattavat ripotella pinnalle hivenen suolaa.

15654785024_b87930c954_k

Ihanaa, toivottavasti aurinkoista, viikonloppua!

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Mitä tänään paistettaisiin? Pannukakkuja!

  1. Voi paska kun näin tän vasta nyt! Oli kammottava viikonloppu, havaitsin että molemmilla lapsilla (myös sillä jonka korkkiruuvikiharat ulottuu takapuoleen asti) on täitä, ja pari oli hypännyt myös mun ja Tommin päähän. Siitä alkoi hirveä pesu- kampaus- pyykki- pakastusrumba. Tämmöset pannukakut olis ollu paikallaan tänään..

    • Ah!!! Mä niin tiedän mistä sä puhut! Me ollaan pariin kertaan kans käyty toi läpi! Yhtä helvettiä! No, kuuluu asiaan. Siis tohon lasten kanssa eloon. Ei voi oikein muuta kuin taistella taistelu kerrallaan, sitten kun siirtyvät yläasteelle pitäis olla kokonaan ohi. (toivottavasti!) Koita jaksaa!!

      xoxo,
      Raisa

      • Me tehtiin näitä tänään, itseasiassa paraikaa on vikat paistumassa. Tosi hyviä! Lapset rakasti. Kiitos ohjeesta!

      • Loistavaa! Oikeesti tosi kiva kuulla, että joku kokeileekin näitä reseptejä! Tohon perussettiin on hyvä alkaa sitten lisäilemään kaikkea, vaikka suklaata taikka just niitä marjoja, kookosta, mitä vaan.

        xoxo,
        Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s