Mac & Cheese

Terveisiä Arboretumista! Käveltiin sinne eilen iltapäivällä. Olis pitänyt mennä aiemmin, niin olis ehkä nähnyt vähän paremmin, mutta ihanaa oli nytkin. Ja mikä ihan kaikista parasta: näin kolme peuraa!! Olin ihan oikeasti pikkasen harmitellut sitä lähtiessämme, ettei meillä päin tapaa noin suuria taikka muutoin “eksoottisia” eläimiä, pupuja ja oravia enimmäkseen. Ja tietty lintuja (ei tullut muuten viime vuonna tilhiä! 😦 ) ja muutama näköhavainto ketusta. Ja sit reilu tunti sen jälkeen näin kolme peuraa! Ihan huippua!

Arboretum ei ole mulle kovinkaan tuttu paikka. Tämä oli itseasiassa vasta toinen kerta kun siellä kävin, edellisestä kerrastakin on jo vuosia. Ja se oli kesällä, valoisassa. Nyt tuli kuitenkin sellainen tunne, että haluan käydä siellä useamminkin. Kyseessä siis Vantaalla oleva pieni metsäinen puisto, jossa n. 40 erilaista puuta. Ihan vieressä on lammasaitaus, nyt siellä ei kyllä ollut lampaita. Mua aina niin pelottaa kaikki tollaiset vartioimattomat eläintenpitopaikat. Mitä kun sinne eksyy joku känninen tai muuten vaan tärähtänyt idiootti?

No, joka tapauksessa. Jos olette Koivuhaassa käymässä suosittelemaan käväisemään myös täällä!

IMG_0868

Mutta mutta, päivän aiheeseen. Elikkä makarooniin ja juustoon. Tiiättekö mitä, mulla ei ole tästä yhtäkään edustavaa kuvaa. Eikö olekin vähän pöllöä? Meillä syödään tätä keskimäärin kahdesti kuussa. C tekee sitä (liiankin?) usein kun ei muutakaan keksi. Lapset tykkää tästä todella paljon. Mä en tiedä kuinka tämä on rantautunut Suomeen, kun en mistään muustakaan tunnu tietävän. Soisin kyllä rantautuvan/rantautuneen, on sen verran hyvää. Resepti on kirjasta: The New Farm Vegetarian Cookbook (L. Hagler ja D. Bates). Löytyy myös Puputytön Juhlakirjasta. C on onnistuneesti lisännyt tähän sekä soijarouhetta, että tomaattimurskaa, ja täytyy sanoa, että on onnistunut parantamaan alkuperäistä, lähes täydellistä reseptiä. Eli, alkuperäisestä reseptistä tätä nyt sitten vähän muokattu.

Makaroni-“juusto”vuoka, 6:lle

500 g kypsentämätöntä makaronia

kastike:

100 g sinistä Keijua

1 dl jauhoja

8 dl kiehuvaa vettä

1,5 tl suolaa

1,5 tl valkosipulijauhetta

ripaus kurkumaa

0,5 dl rypsiöljyä

2 dl oluthiivahiutaleita

pinnalle:

paprikajauhetta

lisäksi, voi jättää poiskin

n. puoli purkkia tomaattimurskaa

n. 1 dl turvotettua ja miedosti maustettua soijarouhetta

Keitä makaronit kypsäksi. Valuta ja kumoa uunivuokaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Sulata margariini kattilassa keskilämmöllä. Vispilöi sekaaan jauhot ja jatka sekoittelua, kunnes seos kuplii.

Kaada kattilaan kuuma vesi, suola, valkosipuli ja kurkuma. Sekoita huolella. Keitä kastiketta, kunnes se sakenee, lisää sitten öljy ja oluthiivahiutaleet.

Kaada noin puolet kastikkeesta, tomaatimurska ja turvotettu soijarouhe makaronien päälle ja sekoita. Kaada loput kastikkeesta vuoan pinnalle. Ripottele päälle paprikajauhetta.

Paista esilämmitetyssä uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile tomaatin taikka muutoin jonkun raikkaan ja mehukkaan kera.

Meillä oli tätä muuten meidän hääjuhlassa tarjolla. Sen verran hyvää siis.

4907694123_bf82ac30d5_b

Mä niin tykkään jakaa näitä kuvia kun ne vaan nyt on niin ihania!

Eipä mulla sitten muuta tällä kertaa. Taidanpa mennä Tehtaalle vähän touhuamaan. Viimeinen viikko työttömänä lähti muuten juuri käyntiin! Viikon päästä taas mukana nostamassa Suomen taloustilannetta pystyyn!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Mac & Cheese

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s