Torstai toivoa täynnä: Viipurin Koirat ry

Jälleen torstai toivoa täynnä! Tällä kertaa vuorossa toinen suosikkiavustuskohteeni: Viipurin Koirat ry. (hah! joiden jäsenmaksun taisin nyt vasta maksaa ensimmäistä kertaa. En ole ikinä aiemmin älynnyt ajatella sitä järjestönä. Aika ajoin olen tehnyt lahjoituksia, joskus jopa keräsin kaveripiiristä kolehdin ja ostin koiranruokaa ja kirppikseltä kaikki mahdolliset koiriin liittyvät tavarat mitä löysin ja lahjoitin ne. 🙂 Se oli hauskaa. Mutta siis tosiaan jäsenmaksua en muista maksaneeni aiemmin. Hups! No, nyt maksoin. Ja samalla maksoin kummikoiramaksun, joka sekin hieno tapa auttaa!)

Aivan mahtavan energinen tehopakkaus, joka syystä taikka toisesta joutui olemaan sisätiloissa.

Aivan mahtavan energinen tehopakkaus, joka syystä taikka toisesta joutui olemaan sisätiloissa.

Itse koen, että kuitenkin kaikista paras keino näiden hienojen, mutta syystä taikka toisesta, kodittomien koirien auttamiseksi, on antaa niille hyvä, pysyvä koti. Ei säälistä, vaan siis jos on muutoinkin harkitsemassa koirakaverin hankintaa. Kaikilla ei tietenkään ole mahdollisuutta, taikka edes halua ryhtyä koiran omistamaksi (huom. ei mikään kirjoitusvirhe), ja silloin yhdistyksen tarjoamat muut keinot auttamiseksi ovat aivan mainioita.

Tämän mainion hyppyhiiren olisin niin kovasti halunnut viedä kotiin!

Tämän mainion hyppyhiiren olisin niin kovasti halunnut viedä kotiin!

Itselläni on siis kokemusta rahalahjoitusten tekemisestä, kodin tarjoamisesta, kummikoirasta ja nyt ihan tuore “kokemus” jäsenenä olosta. 🙂 Muita keinoja on kannatustuotteiden osto ja tietenkin myös kannatustuotteiden käyttö julkisilla paikoilla! Yhdistyksen näkyvyyttä voi edistää myös jakamalla esitteitä ja vaikka kirjoittamalla Viipurin Koirista blogiinsa tai muualle someen. 🙂 Koirille ja tarhoille voi kerätä myös siellä tarvittavia tavaroita, esim. matolääkkeitä ja muita koirien lääkkeitä, ruokakippoja, pantoja, vanhoja jalkapalloja (Huomio! Huomio! Jalkapalloseurat!!) ja muita tukevia leluja. Viimeisimpänä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä on tilapäisen kodin tarjoaminen sellaiselle koiralle, jonka poispääseminen tarhalta on erityisen tärkeää. Pennut taikka muiden koirien kiusaamat koirat ovat juurikin tälläisiä tapauksia.

6189519381_6a35bfd195_b

Superarkojen ja -kauniiden koirien pieni hökkeli. Tuosta kameraan kauniisti katsovasta sulottaresta olisi saanut Ristolle oivan morsiamen. Vaan ei heltynyt isäntä.

6189522933_bef8ec9969_b

Pelottaa.

6189538855_0dd1839e39_b

Pentuja! Pentuja! Ihania, pörheitä ja leikkisiä pentuja!

Mahdoinkohan unohtaa jotain?

Yhdistyksestä itsestään hiukan, suoraan sieltä sivulta “lainattuna”:

“Viipurin Koirat ry:n on perustanut joukko suomalaisia eläinten ystäviä vuonna 2006. Yhdistyksemme toimii vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin Viipurin löytökoirien hyväksi. Viipurin Koirat ry avustaa kahta Viipurissa sijaitsevaa koiratarhaa parantamalla koirien elinoloja. Hankimme ja toimitamme koirille ruokaa, lääkkeitä ja autamme rakentamaan koirille suojia ja turvallisia aitauksia. Tärkeä osa avustustyöstä on myös etsiä Viipurin kodittomille koirille pysyviä koteja Suomesta.

Tuomme koirat Suomeen maa- ja metsätalousministeriön voimassaolevia maahantuontimääräyksiä noudattaen. Yhdistyksellä on voimassa oleva aluehallintoviraston myöntämä kuljetuslupa. Viipurin Koirat ry on rekisteröitynyt eläinten tuojaksi TRACES-järjestelmään.”

Itse olen ollut mukana kaksi kertaa Viipurissa, tarhoilla siivoamassa, madottamassa koiria, ruokkimassa niitä, ulkoiluttamassa ja ennen kaikkea leikkimässä pentujen kanssa. Ja kuulkaa, se oli hienoa se!

Minä ja pentu, jonka nimeksi tuli Raisa! <3

Minä ja pentu, jonka nimeksi tuli Raisa! ❤

6191279060_7dd9c751e0_b

Pikkuiset uuvahtaneita tuoreessa sahanpurussa riehumisen jälkeen.

6190755845_df49fdb853_b

Tarhoilla tarvitaan paljon mm. vauvan ammeita juomakipoiksi. Saa lahjoittaa vanhoja ammeita!

4679046937_acb9dd469a_b

Myös vanhoista tarhakoirista tulee mitä hienoimpia kotikoiria! Tämä on loistava uutinen kaikille niille, jotka haluaisivat koirakaverin, mutteivat halua kamalaa, riehuvaa pentua, vaan asiallisen aikuisen koiran. (minä siis rakastan koiranpentuja. Ettäs tiedätte.)

8505633467_58eed8580c_k

En tiedä missä minulla on Ristosta ja Kenaista otetut “edustuskuvat”, siis ne, jotka nähtyä tein päätöksen, että nämä ovat meidän tulevat omistajat. Mutta uskokaa pois, Risto ei ollut niissä kuvissa tämän näköinen. Risto oli vanha, laiha ja apea. Nyt Risto on vielä vähän vanhempi, juuri sopivan rakenteinen (viime aikoina taas kyllä vähän laihtunut) eikä suinkaan yhtään apea.

6203973901_a243e9284d_b

Sanaa kodittomista koirista voi jakaa myös näin. 🙂

6204495090_af79bdd9b7_b

Tuomalla kodittomat koirat mukaan “nukkeleikkeihin” ja jakamalla kuvaa somessa tavoitin aivan uudenlaisen, näistä asioista vähemmän tietoisen, ryhmän.

Seuraavalla kerralla koiran hankintaa miettiessäsi: Adoptoi! Älä osta! Sinä voit muuttaa jonkun koko loppuelämän!

Menkää nyt tekemään se lahjoitus ja täyttämään adoptiopaperit! Kuukauden koditon: Klaara odottaa jo!

xoxo,

Raisa, jolla tänään hääpäivä! 😀

1 thought on “Torstai toivoa täynnä: Viipurin Koirat ry

  1. Pingback: Torstai Toivoa Täynnä: Viipurin Koirille suojaa. | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s