Hauskat ja helpot kirjekuoret

Ohayo gazaimasu! Hyvää huomenta! Aurinko paistaa, mikä loistava päivä Ravintolapäiväilyyn! Tai Jumbossa työskentelyyn! No, ainakin pyöräilystä tulee kivaa.

Olen muuten päässyt töissä taas askartelemaan oikein toden teolla! Ihanaa! Ja sellaisia asioita, mitä en kyllä kotona oikein tee, eli vaikka just kortteja (en tykkää korteista, siis niiden tekemisestä. Nykyään kyllä tykkään vähäsen, ainakin työajalla 😉 ) ja simppeleitä koristejuttuja. Eilen tein ihan tosi hienon ja asiallisen pääsiäiskranssin. Otan siitä joskus kuvan ja postaan tänne.

Olen ihan vähän onnistunut Pinkkistelemäänkin, ja ajattelin ilahduttaa teitä pienellä makupalalla tulevasta mallistostani!

16311517048_43031d43ca_k Miltä näyttää? Melko hyvältä, eikö totta?

Mutta, ennen kuin täytyy tästä lähteä laittamaan tukka kuntoon ja töihin, on aika tämän päiväiseen aiheeseen, eli kirjekuoriin.

Rakastan kirjekuoria ja kirjepaperia. Niistä tulee niin lapsuus mieleen. Vaikka siis olenkin jo ihan oikea aikuinen tykkään näistä silti. Enimmäkseen ostan paperini kirpputoreilta, uutena ei ainakaan Suomesta tunnu löytyvän enää mitään kivoja. Ehkä kuitenkin enin osa papereista on Japanista, ne kyllä osaa edelleen tehdä todella hienoja kirjepaperisettejä. Siltikin, kaikista hienoimmat saa tekemällä itse! Ja nyt tehdäänkin kirjekuoria! Se on todella helppoa ja vieläkin hauskempaa!

Kirjekuoria voi tehdä monella tapaa: helpoin ja eniten käyttämäni on mennä Variston Sinelliin ja käyttää siellä olevaa leikkuria ja kirjekuoriteriä. Ja se on juurikin noin helppoa! Yleensä leikkaan kuoria siellä noin miljoona kerralla, ja sitten pitkin vuotta pistän niitä kasaan sitä mukaan kuin satun kuoria tarvitsemaan.

Kaikki ei ehkä kuitenkaan halua tehdä niitä miljoonaa, tai edes puolta miljoonaa kerralla. Taikka mennä sinne myymälään niitä leikkelemään. Melkein yhtä helppoa, ja vaan vähän aikaa vievempää on tehdä kuoret ihan käsityönä.

Tarvitset joko kirjekuorisabluunan, kuvassa vasemmalla tai haluamasi muotoisen käytetyn kirjekuoren, kynän ja sakset. Niin, ja tietenkin se tärkein: paperi. Kuorien kasaamiseen tarvitset lisäksi puikkoliimaa ja kaksipuolista teippiä. 16313313457_98fa0e994f_k

Paperien valkkaaminen on tässä ehkä se kaikista kivoin osuus! Itse käytän kirjastosta ja kirppiksiltä ostettuja vanhoja tietokirjoja, karttoja, lehtiä, julisteita, sarjakuvakirjoja ja taidekirjoja. Kaikki käy, kunhan se on postin käsittelyn kestävää materiaalia ja suht helposti taipuvaa ja leikattavissa olevaa.

Piirrä sabluunan avulla kirjekuoren muoto valitsemaasi paperiin, takapuolelle, leikkaa irti, taittele mallin mukaisesti, liimaa yhtä sivua lukuunottamatta kaikki sivut kiinni (vähän riippuen kuoren mallista – ylläolevan punaisen kirjekuoren läppä käsittää kaksi sivua, ne pitää molemmat jättää tietenkin liimaamatta.) ja laita kaksipuolista teippiä läppään. Jätä suojapaperi paikoilleen. Jos tarve vaatii liimaa etikettitarra kuoren etupuolella ja se oli siinä! Todella helppoa!

16313313077_596b0a6cd6_k

Kirjekuoria eri vaiheissa, eri muotoisina ja eri kuoseilla. Kolibri -kuori taittelemattomana, suoraan leikkurista. Double your fun -neliökuori. Manga -kuori takapuolelta. Perinteinen, suorakaiteen muotoinen kuori.

Tällä tavoin voit tehdä todella persoonallisia kierrätyskuoria. Itse olen antanut näitä lahjoiksi, saajansa mieltymysten mukaan paperit valiten.

Olen ostanut oman kuorisabluunani Etsystä, valitettavasti en muista enää mistä kaupasta. Siellä kuitenkin näkyy olevan montaa erilaista, katsokaa vaikka! Ja tosiaan, mallin voi tehdä mistä tahansa jo olemassa olevasta kirjekuoresta. Ja siellä Sinellissä on useampaa leikkurinterää kirjekuorille.

16473248326_14615fdd4e_kOlis hauskaa kuulla, mikäli innostutte näitä tekemään! 🙂 

Ihanaa aurinkoista sunnuntaita!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s