Keskiviikon Kootut: Viehkeä Vegaani

On jotenkin niin hurjaa, kun oikeesti voi vaan shoppailla. Mä en tiedä miten tai miksi, mutta jotenkin just vaikka jossain Jumbossa, kun siellä kävelen kohti työpaikkaa niin ne tavarat näyteikkunoissa ei ole (olleet) mua varten. Harvemmin olen ajatellut niiden ostamista. Tosi vähän ostan kaupoista muuta kuin ruokaa, enimmäkseen kaikki mun jutut tulee netistä postin välityksellä. Mut nyt sen viimeisimmän vaateostoskerran jälkeen (kun ostin sukkahousuja, MLP-paidan, yöpuvunhousut) havahduin siihen, että tää on mahdollista. Mä voisin muiden tavoin alkaa oikein etsimällä etsimään jotain “kivaa” päällepantavaa.

No, onneksi kuitenkin suurin osa näkemistäni vaatteista (siis juurikin noissa ketjukaupoissa) on sellaisia rytkyjä, ettei ne juurikaan meikäläistä sytytä. Kamalia riepuja suorastaan. Kirppiksellä on paljon paremman laatuisia. Mikä on hassua, mut sit loppujen lopuksi ihan ymmärrettävää. Vaikka ovatkin iso osa samojen “rytkykauppojen” vaatteita. Kirpputorille siis päätyy käytettyjä vaatteita, eli ne jotka ovat selviytyneet jo jonkinmoisesta kulutuksesta. Useinhan just ne rievut ei kestä kirppikselle asti. Ainakin toivon, että niistä luopuvat eivät laita ongelmiaan eteenpäin vaan keksivät niille uusiokäyttöä ihan itse. Ja viimeistään sitten kirppiksen työntekijöiden soisin karsivan ne nöyhtäpaidat pois.

Ah! Niin, tämä ei siis suinkaan ollut tämän päivän aiheeni! Sorgen!

Kokosin tälle päivälle kaikkia maailmaa parantavia asioita. Kaikki asiathan, joita täällä hehkutan ovat vegaanisia, mutta näissä on vielä jotain erityisen vegaanista: ovat vegaanien tekemiä, toitottavat veganismia tai jotain muuta sellaista. Katsotaanpa mitä onkaan luvassa!

En tiedä uskaltaisinko laittaa näin provosoivaa tarraa autooni, ehkä? Mut hieno se on. Ja nyt tuli sellainen tunne, et täytyis laittaa. Mulla odottaa säyseä Go vegan -puskuritarra liimaamista, mut eihän se ole yhtä hauska kuin tämä.

https://www.etsy.com/listing/220719920/be-nice-to-animals-or-ill-kill-you-dog?ref=sr_gallery_23&ga_search_query=animal+rights&ga_page=2&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery

Täältä!

Suklaata? Kyllä kiitos! Ja paljon! (sain kyllä ihanan rasian ystävänpäivälahjaksi. *onnekas*)

16-piece_vegan_dark_chocolate_gift_box_034A_-oversize

Pangeasta, vai Pangealta?

Kangasmerkit on mulle vähän vieraita, en ihan ole vielä tajunnut että mihin niitä käytetään. Yhden kukkaron olen kyllä kangasmerkistä tehnyt, ja tulen tekemään lisääkin. Tälle löytyis kyllä varmasti käyttöä!

il_fullxfull.240694598

Etsystä tämäkin!

Vaikka tämä on vaate ei se siltikään rikkoisi jo rikkomaani sitoumusta olla ostamatta vaatteita vuoteen. Sillä alusvaatteet olivat sallittuja. 🙂

il_fullxfull.695155383_911l

Ja mistäs muualta kuin Etsystä?!

Nämä kuukausittaiset boxit nyt vaan on niin ihania! Rakastan postissa tulevia yllätyksiä! Tältä firmalta olen tilannut yhden boxin, Ystävänpäivä -teemalla Ystävänpäivälahjaksi omalle siipalle. Paketti tuli ajallaan, reippaasti, kotiin asti kannettuna (vai tuliko? En muista varmaksi.), ei mitään tullisekoiluja, eikä muutakaan ikävää. Paketin sisältö oli mahtava, ei todellakaan mitään ylijäämätäytteitä, kuten oli selkeästi Vegan Cutsin Winter Beauty Essentials beauty boxissani. Ja mies oli enemmän kuin tyytyväinen! (eikä antanut minulle mitään boxistaan! Hävytön!)

Web-slider-v1-winter-960x338

Tilaa omasi täältä: Vegan Tuck Box

Tämä kuva.

9c4b6RXdi

Eilen illalla katselin kuvia suomalaisesta Metsän tarina -kirjasta. (kirjotan siitä varmasti joskus enemmän.) Siellä oli yks kuva, jossa oli kaksi sammakkoa hyvin lähekkäin (postaan sen sitten kun kirjoitan siitä enemmän), jotenkin se vahvisti sitä, että joka ikisellä eläimellä täällä maapallolla on oma paikkansa, oma elämänsä, oma tarinansa elettävänä. Eikä vaan ihmisellä. Ei meillä ole oikeutta viedä muilta sitä oikeutta. Ei ole. Jos meitä uhkais, samalla tapaa kuin me uhataan aivan kaikkea elävää (ympäristö, eläimet), jokin laji niin johan me oltais pistetty se jo päiviltä, tapettu sukupuuttoon mokoma miljardipäinen hirviö. Mutta kun se hirviö ollaankin me itse? Mitä nyt?

Mut siis, millä oikeudella me erotetaan äiti lapsestaan? Jotta ihminen saa hitto soikoon lasillisen maitoa. Eläimet ei ole koneita. Lehmän maito on vasikan ruokaa, ei kenenkään muun. Juokoon ihminen ihmisen maitoa, jos soija- ja muut kasvismaidot ei kelpaa.

Kuva täältä.

Ääk. Pakko keksiä tähän nyt jotain kevyttä, mä oon siis -piip-ihan -piip-raivoissani täällä. -piip-

Lisää vaatteita!

SSOVCN003-2T

SSOVTS031-G-2T

Molemmat paidat täältä.

Ja loppuun tämä. Koska mä oon.

Sticker 14cm

Omasi voit hankkia täältä.

Jatkuisipa toi ihana auringonpaiste aina loppusyksyyn asti!

Ollaan vähän vähemmän ihmisiksi, siis jos se ihmisiksi oleminen tarkoittaa tätä, tai tätä tai vaikka tätä.

Ollaan enemmin sit vaikka eläimiksi! Niinkuin nämä ❤

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Keskiviikon Kootut: Viehkeä Vegaani

 1. Moi! Onko sulla laajemmin kokemusta noista postitse tilattavista vegaanipaketeista? Saattaako ne jäädä tulliin ja paljonko tullimaksut sitten on?

  • Joo, muutama paketti jo tullut. Ekalla kerralla jäi tulliin, mutta sain jotenkin sen venkslattua itselleni ilman mitään maksuja. Otin siitä yhteyttä Vegan Cutsiin, kun ne oli merkinnyt arvoksi paketin hinnan postikuluineen, eikä vaan sisältöä. Mut sen jälkeen se on aina ollut merkattuna sisällön hinnalla, eikä yhteissummalla. Tietenkin jos sieltä tilaa jonkun muun kuin peruspaketin, eli jotain jonka hinta ylittää n. 30 dollaria, niin se todennäköisesti jää tulliin (tässäkin aika lailla heittoa, välillä jää ja välillä ei), mut yleensä silloinkaan ei kerätä tullia. Mä en ihan varmana muista, et peritäänkö pelkkä alv (24%) vai tuleeko päälle jotain muutakain maksettavaa, mut kun summa on melko lailla pieni, niin silloin ei muistaakseni tarvii maksaa ns. tullimaksua, ainoastaan alvin joutuu maksamaan. Mut en ole varma. En muista, et olisin ikinä edes mistään nukesta joutunut maksamaan muuta kuin alvin. Ärsyttävintä tullissa on se, et se hidastaa paketin kulkua niin paljon, suurin piirtein viikolla. Jos siis jää tulliin jumiin. Vegan Cutsilla oli myös aika huono se kuitti, minkä ostoksestaan saa, mulla oli onglemia juuri sen kelpaavuuden kanssa. Joku suuntaa-antava arvio tullimaksun suuruudesta n. 50 euron tilaus (sisältää postikulut) kustantais n. 10 euroa. Jos tullimaksu jää alle 10 euron sitä ei peritä laisinkaan. Vai olikohan se summa 30 euroa? EI kai.
   Sitten on se englantilanen Vegan tuck box, mut ne ei toimita mun mielestä kosmetiikkaa ulkomaille, ainoastaan herkkuja. Mut on ne herkutkin kivoja. Niin, ja tietenkään jos EU:n sisältä tilaa niin ei tarvii tulliakaan jännittää. 🙂

   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s