Mitä tänään leivottaisiin? Sateenkaaripikkareita!

Huomenta!

Olen pahoillani, en ole valmistellut tätä mitenkään etukäteen (täytyy muistaa kehittää tähän jokin varajärjestelmä!) ja mulla on oikeasti vähän kiire töihin, joten tästä tulee tynkä ja “sinne päin” postaus.

8622123600_80903e86c0_k

Äh! Näissä sprinklesit eivät olleetkaan vegaanisia. 😦

Sateenkaaripikkarit, eli pikkukakkuset, eli cupcakes, eli kuukupit eikä kun siis kuukuppikakut. Äh! Kyllä te tiedätte!

Vegaanista vaniljapikkukakkustaikinaa juuri niin moneen leivonnaiseen kun haluatte tehdä

vegaanisia karkkivärejä (yleensä ongelmana ainoastaan punainen, joka tehty hyönteisistä. Wilton merkiltä ainakin löytyy vegaanisia)

useita sekoituskulhoja

vegaanista kuorrutetta

hillittömän sotkun kestävä keittiö ja paljon malttia

Tee taikina kuten normaalisti, kun se on valmis kaadettavaksi paperivuokiin jaa se neljään, taikka niin moneen kuinka monta väriä haluat käyttää, kulhoon. Värjää kukin taikina erä eri väreillä.

8621023437_934ba8a49b_k

Voit tiputella taikinaa paperivuokiin kerroksittain tai summittaisesti. Siististi se ei tule kuitenkaan onnistumaan. Sorry!

Paista kuten paistaisit normaalistikin.

8621022817_f77e4ada29_k

Jäähdytä pikkarit.

Tee kuorrute kuten normaalistikin. Jaa kuorrute myöskin niin moneen kulhoon kuin haluat värejä käyttää. Ja sitten tulee se kinkkinen osuus: yritä saada kuorrute pursotinpussiin neljään (taikka niin moneen lohkoon kuin värejä on) lohkoon. Se, ettet tässä onnistu ei haittaa, kuorrutteesta tulee makee (kirjaimellisesti 😉 ) joka tapauksessa. Muta yritä! Sillä mitä siistimmin ja selkeämmin omissa lohkoissa värit ovat sitä siistimmin ja erottuvammin ne sieltä uloskin tulevat.

8622124170_86b57e9af2_k

Mä ite kikkailin jonkin vastaavan kanssa torstaina, laitan siitä joskus paremmalla ajalla sitten tarkemmin. Käytin kahta väriä ja makua, tein keskelle mansikkarenkaan johon laitoin mansikkahilloa. Kuorrute ei onnistunut, tai onnistu, mut oli pursottaessa aivan liian kylmää eikä mulla ollut aikaa odottaa. Ja kotona, jossa siis leivoin (pikkarit oli tarjolla Animalian toimistolla) oli ihan hillitön sotku. Mut tästä lisää toisten.

8621021467_c897fe1b0f_kTälläiset värikkäät leivonnaiset ovat tietysti kauhistus kaikille terveyspoliiseille, ihan kuin kaikki tuo sokeri ja rasva ja valkoiset vehnäjauhot olisivat vielä ihan ok, mutta karkkivärit ei…mutta lastenkutsuille ja hauskoille ihmisille ne sopivat loistavasti!

Kun etsin noita sateenkaarikuvia löysin myös tälläisen vanhan kuvan, jonka halusin jakaa. Ihan vaan, jotta voisitte ajatella minusta kaikkea kummaa.

4746143223_01295c0400_b

Minun sateenkaareni. niin kaunis.

Makeaa lauantaita! (tuli niin vauhdilla tämä, että vähän hirvittää. No, toivottavasti kirjoitin sen edes suht asiallisesti.)

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s