Päällystetyt laatikot

Huomenta!

En aio kertoa siitä, kuinka aurinko on väistynyt ja on alkanut satamaan, kaatamalla. Vaan kerron kuinka tehdä hauskoja sisustuselementtejä pahvilaatikoista, joita ainakin meille tulee postin mukana ihan liikaa…

16499244065_b977c3974d_k

Hahah! Täysin lavastettu kuva! Mutta ihana hamsteri, eikö?

Päällystettyjen laatikoiden tekemiseen et paljoa tarvitse, joko paperia ja liimalakkaa tai kontaktimuovia, sekä tietenkin sakset/veitsen ja päällystettävän laatikon. (Pahoittelen muuten, jos sana päällystää sana kirjoitetaankin yhdellä L -kirjaimella. Koittakaa päästä tälläisten asioiden yli, ihan oman hyvinvointinnekin vuoksi.)

16497500701_3efa0abdd4_k

Kuvassa art medium, joka ei kyllä hyvin sovellu tähän tarkoitukseen. Halusin kuitenkin kokeilla, ja otin kuvan ennen kuin totesin, että on liian paksua.

Leikkaa ensin paperista/kontaktimuovista sopivan kokoinen pala. Mieluummin liian iso kuin liian pieni.

16311515318_438b191d52_k

Ajattelin tällä valokuvalla osallistua vuoden blogikuvaaja kilpailuun!

Levitä liimalakkaa (decoupage-lakkaa tai erikeeper-vesi -seosta [50:50]) ensin laatikkoon, yksi kylki kerrallaan. Ennen seuraavan kyljen lakkausta paina paperi kosteaan lakkaan, oikealle kohdalle! Silitä sormella tms. ilmakuplat ja muut rytyt sileäksi. Lakkaa sitten seuraava kylki ja jatka näin kunnes koko laatikko on päällystetty.

Lakkaa vielä pinta, jotta saat siitä paremmin kulutusta kestävän.

Mikäli käytät kontaktimuovia jätät tietenkin kaiken lakkaamisen väliin, ja liimaat vaan suoraan käyttäen kontaktimuovin tarttuvaa pintaa hyväksesi. Ja koska pinta on valmiiksi kulutusta kestävä ei sinun tarvitse lakata sitä. Todella kätevää! Ja kontaktimuoveissa on kyllä todella paljon valinnanvaraa!

Seuraavaksi aion päällystää jotain vanhalla kartalla!

Askartelun iloa! Tää lähtee nyt valmistautumaan töihinmenoon. Ja kirpparilla käyntiin.

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Päällystetyt laatikot

 1. Mulla on jo kauan ollu mielessä et pitää tehdä noin, mulla on pari helkkkarin rumaa isoa boxia lattialla ja ne ei löydä muutakaan paikkaa 😀 kiitti ku muistutit, tarvii päällystää ne 😀

  • 🙂 Kiva, että saatoin olla hyödyksi! Ties vaikka niistä isoista rumista laatikoista tulis iso osa teidän sisustusta päällystettyinä jollain hienolla paperilla, taikka vaikka kankaalla!

   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s