Vegaaninen lounas

Välillä, varsinkin “aloittelijalle”, saattaa vegaanisen lounaan kokoamine aiheuttaa harmaita hiuksia: ei aina jaksaisi niiden kaupan pakastealtaan kahden vegaanisen mikroaterian välillä pallotella, välillä olis kiva syödä jotain muutakin. Mutta kaapissa ei ole mitään houkuttelevaa, eikä aikaakaan ole kun töihin pitäisi lähteä. Ja niin edespäin.

Mitä vegaanisia lounasvaihtoehtoja oikein on? No tietty vaikka mitä, tässä vain muutama idea mukaanotettavista eväistä, jotka kaikki sopivat myös retkieväiksi (pienillä erikoisvarusteilla varustettuna=termosastia keitolle), sillä näihin et tarvitse edes mikroa.

Wrapit

9731490252_45996cb8d3_k

Tortilla wrapin voit täyttää lähes millä tähansa, itse käytän usein salaattia, porkkanaraastetta, paistettua tofua, siemeniä, salaatinkastiketta, cashew pähkinöitä, salsakastiketta ja suikaloitua kaalia.

9728265125_549eaad771_k

Jälkiruokamaisemman wrapin saat todella helposti täyttämällä vehnätortillan maapähkinävoilla, banaanilla ja suklaarouheella. Todella herkullista!

9728265883_49a4b7e199_k

Täytetyt voileivät

8609800606_deba39c3be_k

Voileivän täytteeksi sopii hyvin erilaiset vegaaniset juustot (äläkä unohdan maailman ihaninta juustoa, Wilmersburgeria!), levitteet, paistettu tofu ja miksei ihan perus savutofukin sellaisenaan, suolakurkku ja muut kasvikset. Ja makeat leivät syntyy tietenkin hillosta ja maapähkinävoista. Nam.

Keitot

10014802166_ec71089110_k

Kasvissosekeittojen tekeminen on ehkä maailman helpointa puuhaa, heti lapselta tikkarin varastamisen jälkeen. Joka on muuten todella rumasti tehty. Joten keskitytäämpä niihin keittoihin. Sosekeitot sopii hyvin niillekin, joille kasvikset eivät kokonaisina tai tunnistettavina paloina maistu. Yksinkertaisimmillaan se voi olla jotain niinkin simppeliä kuin keitettyjen porkkanoiden soseuttaminen keitinliemen, kasviskerman, suolan ja rakuunan kera. Siihen kun lisää keitettyjä linssejä, tomaattia, mausteita, juuriselleriä, palsternakkaa…mitä vaan, niin johan saa vaihtelua ja kasviksiakin tulee syötyä ihan huomaamatta. Keitto ruokatermokseen ja mukaan töihin, eikä tarvitse jonottaa mikron luona sitä lämmittääkseen.

Mitä sinä syöt tänään lounaaksi? Mielelläni kuulen lisää lounasideoita, mitä helpompia ja herkullisempia sen parempi! Ja tietenkään mua ei vois vähempääkään kiinnostaa mikään eläinperäinen, mutta ettehän te sellaista edes suuhunne pistäisi, fiksut ja myötätuntoiset ihmiset. 🙂

Katsokaa mitä bongasin viime keskiviikkona pyöräillessäni töihin! Se oli siinä asfaltilla, matkalla ties mihin. Ihan on ihmeellinen helmikuu. (kiikutin öttiäisen sivuun, jonnekin ryteikkään. Toivottavasti pääsi jatkamaan talvilepoaan.)

kuva

Herkullista alkanutta viikkoa!

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Vegaaninen lounas

  1. Kiitos! Menin ostamaan tortilla-ainekset tämän innoittamana. Papuja ja paprikaa ja sibulenkoa ja tomskuja ja semmoista. Niistä teen soosin. Niin ja salad myös. En muista olenko ikinä syönyt tortilloja ennen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s