Torstai toivoa täynnä: Cruelty Free QTs (+ lisää arvonnasta!)

Mua on taas viime aikoina ahdistanut ihan hillittömästi ajatus eläimistä, jotka viruu ahtaissa vankiloissaan vaan päätyäkseen välinpitämättömien ihmisten lautasille, vailla mitään tekemistä, vailla toivoa, vailla yhtään mitään, samalla kun minä itse suunnittelen seuraavan viikon blogipostauksia, shoppailen netistä rintakoruja, juon japanilaista teetä pienen pienestä kupista Théhuoneella, luen kirjaa autiomaan elämästä, syön kallista suklaata katsoessani Breaking Bad -sarjaa koneelta. Eli siis elän elämääni kuten parhaaksi katson. Ja samaan aikaan miljoonat ja taas miljoonat elävät ja tuntevat olennot ovat kytkettyinä paikoilleen, päivästä toiseen, viikosta toiseen, kunnes teurasauto tulee. Ja se, että mä en voi sille yhtään mitään. No, ehkä toivoa, että joku lukee näitä mun blogikirjoituksia ja saa niistä ehkä kenties jonkinlaisen sysäyksen muuttaa omia kulutus- ja ennen kaikkea, syömistottumuksiaan. Oikeesti olis eettisempää käyttää vaikka turkkia kuin juoda maitoa. Siis ei niin, että yksi turkki olisi parempi vaihtoehto kuin juoda lasillinen maitoa, mutta turkki ostetaan todennäköisesti vain kerran elämässä (niin, en siis tiedä, mut ei niitä kait ainakaan joka vuosi osteta uutta?) ja taas maitoa ostetaan viikossa monta litraa, muista maitotuotteista puhuattakaan. Kiloon juustoa menee ehkä noin miljoona litraa maitoa. Ei siis tietenkään oikeesti, mut muistaakseni se kuitenkin kymmeniä litroja oli. Ja ihan yhtä turhia ja järjettömiä, ja julmia ovat molemmat, turkit ja maito. Ja niiden tuotanto.

Mutta! Heh, lähti vähän alamäkeen toi mun alustus. Piti siis, johtuen näistä synkistä aatoksistani, laittaa tälle päivälle jotain oikein kepeää, jotain ehkä vähän yllättävääkin. Tänään haluaisin esitellä teille yhden suosikki vloggeriparini: Cruelty Free QTs.

(kaikki kuvat on pöllitty netistä: cruelty free qts kuvahaulla hain, ja nää sieltä löysin.)

mqdefault

Morgan ja Janie, äiti ja tytär duo New Jerseystä esittelee vegaanisia ja eläimillä testaamattomia tuotteita, enimmäkseen kosmetiikkaa, jonkin verran kodinkemikaaleja ja on mukana myös jonkin verran ruokaankin liittyviä videoita. En ole ihan varma, että oliko alkuaikojen videoiden kaikki tuottee vegaanisia, en jaksa muistaa kauanko ovat olleet vegaaneita, mutta ainakin vähänkään tuoreemmissa videoissa tuodaan esiin myös vegaanisuutta.

Videot on hyvin tehtyjä, vanhemmissa on aika ajoin häikkää kuuluvuuden kanssa, mikä on kyllä tosi häiritsevää. Parivaljakko puhuu selkeästi, joten tälläiset ei-englantia-äidinkielenään-puhuvatkin saavat siitä selvää. Tietenkin tuotteet ja ravintolat ja muut mitä arvostelevat ovat amerikkalaisia, tai siis siellä saatavilla, eikä kaikkea valitettavasti saa tänne meille asti. Esim juurikin 100% Pure (hahaaaa!!!! Maailman parasta! Mähän siis tilasin niiden tuotteita, katsottuani tämän videon. Menin firman sivuille ja harmikseni huomasin, etteivät toimita tietenkään ulkomaille, mokomat. No, mullahan on anoppi Ameriikassa, joten tilasin sille yhden tuubin tota kahvikofeiini-ihmeainetta, ja itselleni sitten vähän muutakin. Viikko pari vierähti ja lopulta ne tupsahti postilaatikkoon täällä puolen maailmaa. Ja nyt tietenkin varjelen aarteitani, ettei ne vaan lopu, kun tuo hankkiminen on niin hankalaa. Ja vähän kiusallistakin. Mutta siis, nyt kun etsin niiden kotisivuja niin vahingossa painoin “store locator” hakua ja sain tietää, että ko. firmalla on myös Euroopassa toimintaa!!! Parasta! Tästä kirjoitan joskus lähiaikoina lisää! Aiemmin en viittinyt, kun niiden tänne saaminen oli noin monen mutkan takana.)

Mihin mä jäinkään. Niin, siis kaikkea tietoa, mitä videoillaan tuovat esiiin ei valitettavasti pysty meillä päin hyödyntämään, mutta hauska niitä on siltikin katsoa.

flat,800x800,070,f

Näillä kissoilla on yhteisen Youtube -kanavan lisäksi myynnissä t-paitoja, tarroja ja jotain muuta, käykää katsomassa. Myyntituotteiden tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Ja tämän lisäksi tyttärellä, Morganilla on oma hauska (ei humoristinen, mutta hauska) kanavansa ja elämänsä netissä. Ja se on siis vegaani. Ihan parasta, kun se ei ole yhtään tyypillinen en-meikkaa-ja-syön-vaan-super-terveellistä-ruokaa -vegaani. Vaan päinvastoin.

hqdefault

Mä itse tykkään näissä videoissa just siitä niiden epätyypillisyydestä. Äiti ja tytär yhdessä tuo esiin ihania, hauskoja asioita, sivuten myös kolikon toista, ikävää puolta, mutta ennen kaikkea keskittyen siihen, kuinka ihania on eläimilä testaamattomat, vegaaniset tuotteet.

Ja parina hyvin tasapainottavat toisiaan. Videoilta on myös ihan hauskaa seurata tyttären muodonmuutosta. Johon en ota sen enempää kantaa, kukin tehköön itselleen kuten parhaakseen näkee.

0

Toivottavasti käytte katsomassa leidien videoita! 🙂

Ja sitten vielä siihen arvontaan, josta puhuinkin jo täällä. Tällä hetkellä jo ihan mahdottoman menestynyt arvontani (jo KOLME!! osallistujaa!!) kaipaa lisää huomiota, ihan niin kuin emäntäsäkin. Aina sitä kerjäämässä. Joten, panokset kovenee! Tässä palkinto tällä hetkellä:

16650325831_f6b2b76785_k

Ja tässä mitä se voisi ylläolevan lisäksi sisältää, mikäli arvontaan osallistuu vähintään kymmenen (joo, melko kunnianhimoista, myönnetään) lukijaa:

16650326211_e6d32b859f_k

Eli lisäksi olisi tulossa pari naamiota, näytteitä naamioista ja kuorinta-aineesta sekä Vegan Cuts Beauty Boxista kasvosaippua -näyte sekä edelläkin jo mainittu kahvikofeiini-ihmesilmänympärysvoide-näyte. (Se tuoksuu ihan älyttömän herkulliselle!)

Siis mikäli arvontaa osallistuu vähintään 10 lukijaa on palkintona molempien kuvien ihanat tuotteet! Osallistua voit kommentoimalla tähän blogipostaukseen. Mikäli vähemmän, niin silloin palkintona alkuperäinen paketti ihania Freeman -tuotteita. 🙂

Ihanaa torstaita! Toivottavasti mahdollisimman moni teistä pääsis tänään illalla Animalian Pks-ryhmän Uusien Iltaan! 

Ja mä alan just nyt tekemään sitä “pientä vegaanista tarjoilua” (=maapähkinävoi-hillo -neliöitä, lisäksi meillä on coktail-tikkuja ja popcornia. Ja ihan ok teetä.)

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Torstai toivoa täynnä: Cruelty Free QTs (+ lisää arvonnasta!)

  1. Pingback: Torstai toivoa täynnä: Morgan Joyce | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s