Puputytön Helpot Ja Hauskat Askartelut: Hupaisat minimaailmat kukkaruukussa

Tää on postaus, johon olis voinut panostaa paljon enemmänkin, siis ennen kaikkea noihin kuviin. Niistä olis vähän enemmällä vaivalla saanut varmasti todella hienoja, mutta mulla on nyt niin paljon kaiken maailman kasoja selvitettävänä, asiat alkaa taas kasaantumaan ja tuntuu etten ennätä oikein mitään tekemään kunnolla. Muistatteko kun hehkutin siivonneeni sähköpostilaatikon? Siitä ei edes ole pitkä aika kun sen tein, ja nyt mulla on 67 lukematonta viestiä. Pitäis olla enemmän koneella! 😉

Joo, mutta mennäänpä nyt asiaan. Tarkkaavaisimmat teistä ovat huomanneet, että kosmetiikan lisäksi olen innostunut kasveista. Olen puhunut täällä kaktuksista ja orkideoista, sekä kukkaruukuista, niistä plantereista. Kosmetiikan ohella olen alkanut hamstraamaan myös näitä. Aiemmat huonekasvini olisivat olleet laskettavissa yhden käden sormilla, nyt ei riitä kaksikaan kättä. Kyseessä siis ennenkaikkea katukset ja mehikasvit. Orkideoita lukuunottamatta en edelleenkään tykkää kukkivista kasveista (joo joo, kukkiihan kaktuksetkin), viherkasveista vähän enemmän. Saniaisista eniten. Joulun jälkeen ostin yhden pienen saniaisen ja tapoin sen alle kahdessa viikossa. Hups! Anteeksi. Nypin siitä kaiken pois ja sinnikkäästi jatkoin kastelemista. Mitään ei tapahtunut. Annoin periksi ja ostin uuden. Laitellessani uusia kasveja ruukkuihin ja muuta sellaista viherpeukalotouhua huomasin, että kuolleessa saniaisessa on yks pieni verso! Ja nyt niitä on jo kaksi! Ehkä se sittenkin siitä!

Ai niin, siis mennäänpä nyt niihin ruukkuihin. Tai mitä astioita ne nyt sitten ovatkaan. Ostin kirppikseltä lasiastioita vähävetisille kasveilleni. Tälläisiä. Siis tarkoitan nyt ylärivin kippoja ja alarivissä olevaa lasiastiaa.

16587962605_f543d5516c_k

Ja vaikka astiat olivat ihan somia pelillä kasveillakin koristeltuina halusin laittaa niihin vielä jotain extraa. Ja kun kerta sotkuisessa askarteluhuoneessani sattui olemaan miniatyyrihahmot siina lattialla levällään, niin päätin upottaa niitä mullan sekaan. Ja vähän vielä minimaailmoiden teiden ja puiden tekoaineksia ja johan sain hupaisat pienet maailmat loihdittua, hyvin helposti, vähällä vaivalla. Tämä tietenkin edellyttää, että sinulla sattuu olemaan niitä miniukkeleita saatavilla. Mutta mikä estää tekemästä samaa hieman suuremmassa mittakaavassa, ja käyttämästä esim. pikkueläimiä?

16400937870_b83f33e295_k

Mikälie mehikasvi ja peura/hirvipuisto

16400735948_c5018f7f25_k

Lenkkeilijä lasipurkissa.

16586753391_b534cbbe38_k

Lenkkipolku.

15965797484_288294de51_k

Tätä ei ehkä hyvin näy, mutta peura/hirvipuiston etualalla on tuhma metsästäjä koiransa kanssa.

Näitä miniukkeleita saa ostettua ainakin Hobby Pointista ja sit Hämeentiellä (Hakaniemestä tultaessa ennen Kurvia, tien oikealla puolella) olevasta pienoismallikaupasta. Ja tollasia kippoja on kirpputorit pullollaan. En tiedä miten muiden kuin kaktusten ja mehikasvien istuttaminen tollaisiin onnistuu. Tai siis istuttaminen varmaan, mutta miten muut kasvit viihtyisivät tuollaisessa. Ja tietenkin jos on vähänkään herkkäkastelukäsi, niin silloin ei kannata umpinaiseen astiaan istuttaa oikein mitään. Mulla tuppaa kastelu unohtumaan, niin tää toimii ihan hyvin.

Voi rähmä! Muistatteko miten viikko sitten lopetin askartelupostauksen toteamalla, että nyt lähden kirppikselle tms. No, sehän reissu meni niin reisille kuin mikään voi mennä. Saaterin tietyöt Kehällä sai meidät ihan eksyksiin, ei millään meinattu päästä toiselle puolelle. Oltiin läpimärkiä ja aika alkoi loppumaan pahasti kesken. Suututtiin toisillemme ihan sairaasti, huudettiin vaan kurkku suorana ja lopulta minä menin etuajassa töihin ja C lähti kotiin. Onneksi menin etuajassa, sillä olin todellakin ihan läpimärkä. No, askartelukaupassa kun olin, niin kyllähän sielät löytyy keinot kuivatteluun. Housut pois jalasta ja niitä kuumailmapuhaltimella kuivaamaan. 🙂

Niin, ja nyt mulla oli tarkoitus yrittää uudelleen sinne menoa. Ja ihan yllättäen alkoi satamaan! Saateri soikoon! No, katsotaan.

Mutta joo, moi nyt!

Askartelun iloa!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s