Tiistaina Tähtäimessä: Alpro Natural Kookoksella

Viikko pari sitten törmäsin kaupan jogurttihyllyllä (joiden äärellä en muuten usein hengaile) kauniiseen uutuuteen: Alpron uuteen kookoksen makuiseen jogurttiin. Minä pidän kookoksesta hyvin paljon, joten olihan se koriin laitettava. Onneksi laitoin, oli meinaan ihan super hyvää!

16473245726_d37727a465_k

Koska tämä ei todellakaan ole mikään terveysblogi en puutu millään lailla siihen, kuinka hyväksi taikka pahaksi tälläinen makeutettu jogurtti sinulle on. Ymmärtääkseni tässä kuitenkin oli vähemmän sokeria kuin perusjogurteissa. Joten minä lisäsin siihen agavea. Ihan varmuuden vuoksi. Ja koska kookos on niin pehmeää niin laitoin kyytipojaksi oikein rapsakkaa kotimaista omenaa. Todella herkullinen makunautinto.

Jotenkin sitä välillä saattaa vegaanina harmitella, kuinka aina vaan on ne samat vanhat jutut tarjolla, kun taas sitten epäreilulle eläintuotepuolelle uutuuksia tulee tuhkatiheään. Aina vaan keksitään uusia ja uusia keinoja piilottaa silvottuja eläintenruhoja, palasia niiden suolista ja elimistä. Ja meillä on ne samat vanhat jutut. Ellei sitten käy kaupassa ulkomailla. Mutta kun pitää silmänsä auki, eikä aina vaan kulje kaupassa niitä samoja vanhoja reittejä, niin johan alkaa niitä eläinystävällisiäkin uutuuksia löytymään!! Ihan oikeesti! Just eilen illalla soin uuden makuista jäätelöä!! Niin miljona vuotta on ollut tarjolla ainoastaan pari irtojäätelöä, päärynä ja suklaa-vainilja, vai mikä se toinen oli? Ja nyt Tofulineltä on tullut kaksi tuuttia! Yks kaks yllättäen ilmestyi pakastelaareihin! Wohoo!! Ja ainakin se toffeen makuinen on ihana!! ❤ Nii, tietenkin lähes kaikki suomalaiset vegaanit on niin pirun tiedostavia kaiken maailman terveysjutuista, etteivät voisi kuvitellakaan ostavansa jotain noin kamalan prosessoitua ja epäterveellistä hirvitystä, ja sit kaikki ihanuudet katoaa markkinoilta, kun ainostaan kourallinen vegaaneita jotka syövät muutenkin kuin vaan elääkseen ja sit “lehmänmaitovammaset” (ai kamala, näin ei kai sais missään tapauksessa sanoa? siis laktoosi-intolerantikot, parempi?) ostaa niitä. Oma vika! Mä ainakin aion täyttää meidän marjapakastimen noilla tuuteilla!

Pystyttekö jo kommentoimaan tänne? Kokeilkaa joku ja jos ei onnistu niin ottakaa yhteyttä muhun s.postitse. Plz. Argh. Menee hermot. Mä kirjoitan taas täällä vanhassa blogissa. Ja uudessa. Katsotaan kumpi toimii. Minulle, ja teille.

xoxo,

Raisa

8 thoughts on “Tiistaina Tähtäimessä: Alpro Natural Kookoksella

 1. Alpron makeuttamaton on ilmestynyt myös. Kannattaako toistella noita “tyypillinen vegaani….” ja / tai “kaikki vegaanit ovat…”?

  • Joo, siis onhan niitä makeuttamattomia jogurtteja ollut jo pitkään, mutta ei niistä muuhun ole kuin dippikastikkeeksi, ja ehkä johonkin ruoanlaittoon. Emmä tiedä, ei kai niitä kukaan sellaisenaan syö? Ihan sama.
   Anteeksi, että toistelen jotain. Yritän kyllä välttää toistoa blogissani, mutta väkisinkin niitä tulee, kun postauksia on monelta vuodelta, ja kuitenkin aika paljon samoista asioista kirjoitan, vuodesta toiseen. Mutta myönnän kyllä, että mua hirvittää “tyypillinen suomalainen vegaani”.
   xoxo,
   Raisa

   • Ymmärsin Pulun tarkoittavan toistelulla sitä, että yleistät melko räikeästi mitä kaikki vegaanit ovat, tekevät, jne, eli millainen on mielestäsi tyypillinen vegaani.

   • No kyllähän minäkin sen juuri niin ymmärsin, mutta en ymmärrä sitä, että miksi en voisi tehdä sitä omassa blogissani.

 2. Minkälainen on tyypillinen suomalainen vegaani? Onko oltava irokeesi ja mieltynyt hiivakiljun makuun ollakseen punkkari? Miten on elettävä ollakseen hippi? Jos on mieltynyt kuluttamiseen voiko sanoa olevansa mikään noista edellä mainituista? Mihin vetää vegaaniuden raja? Onko vegaani jos vain syö/ pukeutuu/ pesee vegaanisesti mutta esim. harrastaa valokuvaamista tai matkustelua? Voiko olla vegaani jos lentelee lentsikalla monesti vuodesta? Vai onko se vain luonnonsuojelukysymys? Tekisitkö postauksen?

  • Loistava kommentti! Tätä käsiteltiin joskus jossain filosofialuennolla, just että voiko esim. rasisti olla vegaani? Tai voiko vegaani olla rasisti? Minä pistän tämän korvantaakse muhimaan! (kuulostipa jotenkin vastenmieliseltä, siis korvan taakse muhimaan jätetyt asiat 😉 ) Mutta siis, kiitos! Ihan innostuin tästä! Mun mielestä luokittelu itsessään on hyvin mielenkiintoinen ja monisyinen asia.

   xoxo,
   Raisa

 3. Kyllä vain makeuttamatonta syöpi moni! Jos saa, nimittäin. Alpron maustamattomassa on Alpro-äklö -makeus, makeuttamaton on tervetullut uutuustuote. Rainbowhan lopetti jugurtit.

  • Mitä?! Eikö Rainbown jogurttia enää saa? Mihin ihmeeseen sitä dippinsä nyt tekee?! Tai niin, siis tietenkin sitten siihen uuteen, makeuttamattomaan. No harmin paikka kuitenkin. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s