Torstai Toivoa Täynnä: Animalia PKS

Oh, hoh! En ymmärrä miten tästä kirjoittaminen on jäänyt! Animalian PKS -ryhmähän on siis se oma ryhmäni, jossa aktiivisesti toimin. Parantaakseni maailman. Ja hengatakseni ihanien, samanmielisten ihmisten kanssa. Ja ladatakseni akkuja, joiden varassa jaksaa ulkopuolisessa maailmassa. Animalian sivuilta pöllitty lyhyt kuvaus meistä:

“Pääkaupunkiseudun vapaaehtoisista koostuva ryhmämme järjestää tempauksia, retkiä ja opintopiirejä eläinsuojelullisten teemojen ympärillä ja harrastaa mm. kasviskokkausta, kirjallisuus- ja elokuvailtoja sekä muita mukavia yhdessäolemisen, -tekemisen ja -vaikuttamisen muotoja. Kokoonnumme joka toinen torstai (parillisina viikkoina) Animalian toimistolla Suvilahdenkadulla.”

Me siis kokoonnutaan kaksi kertaa kuukaudessa tuolla Animalian toimistolla, aina parillisen viikon torstaisin. Plus siihen päälle sitten ne kaikki tapahtumat ja muut mitä me torstaisin suunnitellaan. Tänäänkin olis kirjakerhon kokoontuminen. Mä en ole ikinä ollut kirjakerhon jutuissa mukana, kun en juurikaan lue sellaisia kirjoja, joita kerhossa käsitellään. En tiedä kyllä miksen. Ei mulla mitään niitä vastaankaan ole. No, sinne voi siis mennä myös ihan kylmiltään, vaikkei olis ko. kirjaa (Kamara) nähnytkään. Ihan vaan kuuntelemaan mitä mieltä muut kirjasta ovat. Tai kattomaan, olisko siellä mitään tarjottavaa.

3653115159_1730b2c8ff_b

Meidän omissa tapaamisissa on aina jotain herkkua tarjolla. Tällä hetkellä tarjoiluvastaavia on kaksi, minä ja ja Rouva P. Rouva P tuo kyllä kauheeta roskaa ja minä tietenkin ihania leivonnaisia. 😀 Ja niiden lisäksi on aina (pussi)teetä. Ja ehkä jotain karkkia tms.

6228804189_9e21370a28_b

Sampo Marjamaan ja Lucky Hellin hellässä otteessa oma Puputyttönne.

9581902038_0f5dd3833d_k

Kaikkialle se raahaakin niitä nukkejaan!

 

Niin, mutta eihän ruoka tietenkään ole pääosassa meidän tapaamisissa. Vaan eläimet. Tämä käy ilmi tempauksien suunnittelusta, joita me aika aktiivisesti tehdään ja toteutetaan. Emmä tiedä saadaanko me maailmaa muutettua, mutta ainakin me yritetään. Ja jos maailma ei ole valmis muuttumaan, niin mitä me sille voidaan? Parempi yrittää, kuin jäädä kotiin itkemään. Toi on mun mielestä meidän ykkös -juttu, siis juuri noi tempaukset ja jollain tapaa näkyvyyden tuominen eläintenoikeus -asialle.  Ai niin, mun on pitänyt ehkä noin miljoona kertaa mainita siitä, että minä täällä blogissa esitän OMIA mielipiteitäni, omia totuuksiani, enkä kenenkään muun. En ole minkään järjestön asialla, joten jos minä sanon pöö! se ei tarkoita sitä, että mikään järjestö taikka muu taho, joista kirjoitan sanoisi myös pöö! Ymmärrättekö? Animalia järjestönä on hyvin vakaa, maltillinen, eikä suinkaan tuputa mitään yhtään kenellekään, toisin kuin vaikka minä. Joka en ole edellä mainituista yhtään mitään.

11055515633_7371475520_k

Hahah! Mun ei kai edes pitänyt julkaista tätä kuvaa missään. Tämä ei millään lailla liity Animaliaan tai PKS:sään, mutta otinpahan Elma messuilla ja sain aikaan melkoisen hälinän. (siis oikeasti ihan pienen, mutta ikimuistoisen)

 

Tempauksien lisäksi järjestetään retkiä erilaisille eläintiloille tms. Mä en kyllä muista, että olisin ollut yhdessäkään mukana. Töiden tai opiskeluiden takia ei ole ikinä vaan onnistunut. On meillä ollut kokkailuiltojakin, kerran tehtiin japanilaista ruokaa meikäläisen opastuksella. Se oli hauskaa. Ja herkullista. Tälle keväälle tulossa kauppakierros, jossa kartoitetaan Kallion tarjontaa. Siitä tulee hauskaa. Ravintolavierailuitakin tehdään, ja joskus järjestetään jotain bileitä. Aika paljon kaikkea, ja ennen kaikkea erilaista. Varmasti jokaiselle jotakin.

Uusia jäseniä kaivataan aina, uusille ideoille ja osaajille ja ihan vaan niille hiljaisillekin, jotka ennemmin vetäytyy sivuun, mutta on sitten auttavana käsiparina kun vaikka telttaa kasataan löytyy aina tilaa. Me ei todellakan olla mikään radikaali ryhmittymä, päin vastoin. Edetään sydämin ja kukkasin. 🙂 Eli ei tarvitse olla huolissaan, että meidän seurassa päätyisi poliisin rekisteriin tai ilta-uutisten kohokohdaksi. Mutta kannattaa ottaa huomioon, että vapaaehtoistoiminta näyttää aina hyvältä CV:ssä! 😉

16474660729_d55543de42_k

Uusien iltaan valmistautumista.

 

Tänään siis tapaaminen kirjakerhon merkeissä, mutta ensi viikon torstaina 19.3 klo 17 alkaen PKS:n kokous – Kaikki lämpimästi tervetuloa! Ei siis tarvitse odottaa mitään uusien iltaa, joka siis hyvin matalan kynnyksen tapahtuma kaikille, vaan rohkeasti mukaan ihan perustapaamisiinkin. Mä luulisin, ettei tarvitse olla edes Animalian jäsen osallistuakseen!

Meillä on myös FB sivut, mutta en käy hakemassa teille sitä linkkiä, mutta jos FB on teidän juttu, niin käykää ihmeessä katsomassa!

xoxo,

Raisa

 

6 thoughts on “Torstai Toivoa Täynnä: Animalia PKS

 1. No ei ne nyt NIIN roskaa ole ne mun tuomat tarjottavat! Jotkut kato käy kokopäivätöissä eikä ehdi kotona istua leipomassa koko päivää!

  • Edellisenä iltana voisit leipoa, niin mäkin teen aina mun skräppiryhmän tapaamisiin, sunnuntaina töitten jälkeen leivon, niin että olis sitten jotain herkullista tarjottavaa maanantaina. Tai sitten vois luulla, että tommosella lakimiehellä olis palkattuna kotiapulainen, joka leipois sun puolesta. Tai sit edellisenä viikonloppuna leivot pakkaseen, ja otat sieltä sitten. Nyt vähän petraat ton homman kanssa hei!

   ( ❤ )

   • En, ku joku meksikolainen, tai muu ulkkari vois hääriä teillä essu päällä. Tän ei siis ollut tarkoitus olla millään tapaa rasistinen kommentti, viittaan vaan elokuviin tms. Suomessa ei taida meksikolaisia paljoa olla.
    x

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s