Puputytön Suosikkituote: Washi -teippi!

Ah! Yksi ihan ehdottomista lemppareistani: washi teippi. Washi teippi on Japanilainen keksintö. Voi voi, mä ihan hiljattain luin siitä sen historiasta – synnystä, mutten enää muista kovinkaan tarkasti. Ryhmä Japanilaisia naisia kuitenkin tarvitsi washi paperista tehtyjä teippejä ja he sitten ottivat yhteyttä japanilaiseen  teippejä tekevään firmaan. Ja sitten teippejä tarvittiin lisää. Ja sitten niistä innostuivat muutkin Japanilaiset. Ja lopuksi koko maailma. Sanoessani koko maailma yleistän tietenkin melkoisesti: veikkanpa, että esim. Amazonin sademetsissä ja Afrikan aavikoilla ei kauheasti washi teipeillä leikitä. Mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.

15765118307_7446cefaf9_k

Melkein kaikki nämä rullat on ostettu viimeisimmältä Japanin reissultani, osa kyllä Teippitarhasta tai Etsystä. Näkyy olevan yksi rulla Sinellistäkin.

Minä itse ostin ensimmäiset rullani Japanista, lentokentältä keväällä 2011. Paljon ennen muita siis. 😀 Tai ainakin ennen massoja. Olen siis edelläkävijä. Voisko saada jotain krediittiä tästä, plz.

10572649583_747ecdc071_k

Tässä kuvassa ensimmäisiä rulliani. JA itse asiassa kaksi ensimmäistäkin näkyy siellä olevan: oik. alakulmassa oleva ja kirkkaan keltainen rulla. Jos kiinnostaa.

No niin, ollaanpa jälleen asiallisia. Washi teippi on paperista teippiä, kestävämpää kuin peruspaperi, kuvioitua taikka yksiväristä. Sitä valmistetaan eri leveyksinä, yleisin kuitenkin se ihan perusteipin levyinen.

15212088164_44153296f9_k

Suomessa teippejä ei ole vielä järin laajalti myynnissä. Sen verran sitä on kuitenkin Sinellistäkin ihan viime aikoina kyselty, että varmaan pian löytyy jo ihan kaikkialta. Sinellistäkin siis sitä saa, mutta mun on nyt rehellisyyden nimissä myönnettävä, että mä en sitä juurikaan sieltä ostais. Kun se ei ole kovinkaan laadukasta. Jotain kimalleteippejä joo, mut eipä sit oikein muuta. Ne laadukkaat teipit saa kaikista parhaiten Teippitarhasta. Teippitarha on kotimainen yritys, joka maahantuo mitä ihanimpia teippejä. Ja sit siinä kohtaa kun Teippitarhakaan ei enää riitä, on aika kurkistaa Etsyyn. Ja sille tielle sitä usein sitten jääkin. Omalla vastuulla sitten menette, Teippitarhaan ja Etsyyn! 😉

16606049259_09072fb6a4_k

Rullien hinta vaihtelee melkoisesti, Japanissa ne on vajaasta eurosta ylöspäin ja Suomessa kahdesta eurosta. Tietenkin laatu vaikuttaa hintaan. Tässä tuotteessa se oikeasti pitää paikkaansa. Ei niin, että ostamalla kalliin pakkauksen tiedät saavasi hyvän, vaan ostamalla merkkituotteen, joka yleensä ottaen on tyyriimpi kuin se “merkitön” tietää saavansa pysyvän teipin. Sillä pysyvyys on näissä juuri se ongelma. Herkästi lähtee teippi “rullaantumaan” päästä. Ei hyvä. Japanilaiset teipit ovat pääsääntöisesti todella laadukkaita. Suosikaa japanilaista. Välillä kyllä on kuviot niin kohdallaan jossain halpisversiossa, että on ostettava niitäkin. Kuluneella viikolla ostin Tigerista jonkin pakkauksen, jossa kolme rullaa. Makso varmaan euron/rulla. Ja sit ostin sellaista leveämpää teippiä sieltä kans, ja ne ei kyllä ainakaan ole kovinkaan pitäviä. Mut kaipa niitäkin voi johonkin käyttää. Vouhotan tästä laadusta sen takia, et jos joku vaikka kokeilee niitä Tigerin teippejä ja pettyy, ja on sit sitä mieltä, että washi teipit on ihan huuhaapuuhaa, niin tiedätte, että ei ne oikeasti ole.

16766319276_d111e96115_k

Mihin niitä teippejä sitten käytetään?

Niin, siis mihin niitä ei käytetä? Niitä ei voi syödä, mutta muutoin ne sopiikin lähes kaikkeen muuhun. Oleelliseen. Sisustukseen. Ja hei siis, mun kuvat ei ehkä ole mitään Pinterest -tasoa, mut saattepa ainakin sen idean. Ja käykää sitten sieltä Pinterestistä katsomassa niitä kauniita kuvia. Ja varmasti myös miljoonia muita ideoita.16766320856_678ccd90b9_o

16766321366_c097941995_k

Koristeluun.16791059071_133a7190ee_k 16604603918_7e689a3e8d_k

Askarteluun, erityisesti paperiaskartelu: skräppäys, Smash Book, artjournal, kortit15741518966_1593bdb261_k

pakettien ja kirjeiden koristeluun/vahvistukseksi 9902020246_666d706470_k

ja tietenkin ihan teippinä. 16604828570_3c88170aed_k

Toivottavasti innostuitte, sillä tää on kyllä niin ihana asia, että on meidän kaikkien innostuksen arvoinen! Niin, se vielä että teippien väri- ja kuviovalikoima on huikea. Vaikka mulla onkin kuvissa vaan ja ainoastaan supervärikkään vaiheeni teippejä, on niitä mustia ja asiallisia, tummia ja hempeitäkin. Ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa. Polkupyöriä, kameroita, viiksiä, planeettoja, mansikoita, sieniä, raidallisia, pilkullisia. Kaikkea!

Askartelun iloa!

xoxo,

Raisa

Edit: Rullat menee sk:lle! 🙂

J.K. Kuulkaa, jos joku haluaa yhden paketin sitä Tigerin washi teippiä (yht. kolme rullaa) niin mä ihan mielelläni annan, kun ostin niitä vahingossa kaksi. Enkä tee sillä toisella mitään. Kunhan saan aukasta paketin, ja laittaa ne irtona kuplakuoreen, niin ei postitus tule maksamaan mulle juuri mitään.  Eli ilmottautuu vaikka kommentin muodossa. Jos useampi halukas löytyy, niin sitten arvon yhden onnekkaan kolmen washi teippi rullan saajan. Siinä paketissa oli siis kolme rullaa, yhdessä oli vesipisaroita, jonka takia mä sen setin ostinkin. Ne kaks muuta tais olla yksivärisiä. En muista.

 

 

2 thoughts on “Puputytön Suosikkituote: Washi -teippi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s