Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet :) Smash Book tänään.

Moikkaloikka jälleen! Pahoittelen eilisen kiireitä. En ollut työ- ja muista kiireistä ja kaikesta epäjärjestyksestä johtuen ennättänyt tekemään mitään postauksia etukäteen, ja koska oli mentävä jo aamusta töihin ei vaan pystynyt. Muutenkin kaikki sähköpostit ja muut laahaa pahasti perässä. Kyllä tämä tästä!

Tänään ajattelin vähän esitellä Smash Bookiani. Ei niin, että kokisin sen niin hienoksi, että sitä tulisi kaikelle kansalle esitellä, itse asiassa vähän päin vastoin. Hiukkasen hermostuttaa sitä täällä esitellä, kun se on niin vauhdilla ja ronskilla otteilla tehty. Mutta tähdennettäköön vielä, että minulle tämän projektin on tarkoitus olla nopea, vaivaton ja stressitön. Kun teen Smash Bookia en skräppää. Olen omasta mielestäni tavattoman hidas skräppäämään (vaikken oikeasti edes ole, mutta soisin olevani nopeampi, jotta saisin enemmän aikaiseksi!), mutta tätä kirjaa saan tehtyä vauhdilla.

Tuonne muovitaskuun on hyvä sulloa kaikkea odottelemaan kiinnitystä sivuille. Tätätkin tulen jossain vaiheessa koristelemaan, ehkä.

Tuonne muovitaskuun on hyvä sulloa kaikkea odottelemaan kiinnitystä sivuille. Tätätkin tulen jossain vaiheessa koristelemaan, ehkä.

Olen ottanut tavaksi kirjata muistikirjaani kaikenlaista mitä on tapahtunut, asioita joista pidän, joista en pidä. Sattumuksia jne. Ei päiväkirjatyyliin, vaan enemmän vaan kirjannut niitä ylös. Ei mitään sitoumusta tehdä sitä, teen kun se on hauskaa. Esim. töissä ruokatauolla, jos olen unohtanut kirjan kotiin, saatan kirjoittaa ylös kaikkea mitä on tapahtunut. Ja näitä sitten kirjaan Smash Bookiini. Vaikka merkinnät muistikirjassa ovat sikin sokin ja hujan hajan, kirjaan ne SB:iin järjestyksessä. Esim. kaikki tietyn aiheen tapahtumat yhteen. Ei niinkään siis aikajärjestyksessä, vaikkakin tietty asiat etenevät kuukausittain. Teen tätä siis ikään kuin kuukausi kerrallaan. Tulostan kuvat myös kuukausi kerrallaan, ja tietty jos olen kuvien tilauksen kanssa myöhässä tilaan kerralla enemmän. Mutta pyrin pitämään tämän projektin suht ajantasalla, ettei yht’äkkiä olekkin viiden kuukauden “rästit”. Näin tapahtumat ja muut pysyvät tuoreena mielessä ja ne saa mukavasti ikuistettua.

16890795895_b0823e2541_o

Kirjotan tänne tosiaan kaikenlaista, säästä, tekemisistä, ostoksista sun muista. Sottasin ne, ettette pääse niitä lukemaan. 😀

Itse koen, juurikin tuon helppouden ja stressittömyyden kannalta, että vähemmän on tässä kohtaa enemmän. Ei se tietenkään sitä oikeasti ole, enemmän on aina enemmän, ellei sitten ajattele vaikka niin että vähemmän lainaa on enemmän rahaa käytössä, tai vähemmän koristeita on enemmän tilaa, mutta ei viitsi saivarrella, ok? En siis käytä järin hirveästi erilaisia koristeita tätä tehdessä, toisin kuin skräpätessä, jolloin yhden sivun paino lähentelee kiloa… (ei oikeasti, liioittelen.)

16613445710_c8517384cf_o

Smash Bookissa minua viehättää sen arkipäiväisyys. Ja säännöttömyys. Mitä väliä, vaikkei sun taustapaperisi korostaisikaan valokuvaa? Ei yhtään mitään! Ehkä tää on enemmän sellaista henkilökohtaista, jota ei niin tarviikkaan muille näytellä. Ei siinä, että kukaan mun skräppialbumeitakaan katselisi, mut vois katsella.

16178486384_0b31e3a30c_o 16270786563_0b39b7e909_o

Smash Bookin väliin voi liimata tai muuten vaan sujauttaa melkeinpä mitä vaan, kunhan se ei ole turhan paksua. Skräppialbumissa ne usein tekee epäsiistin ilmeen, jos siellä on liiaksi kuitteja sun muuta, mutta tänne ne sopii! Minä tykkään!

Hauskoja hetkiä liiman, saksien ja valokuvien parissa!

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Puputytön Helpot ja Hauskat Sunnuntaipuhteet :) Smash Book tänään.

 1. Kiitos tästä! Mä olen ostanut sun innoittamana kaksi Smash Bookia mutta en ole ehtinyt kumpaakaan oikein tehdä. Memphisin SB:a kyllä vähän eikä reissukaan ole vielä. Mutta jos tän postauksen innoittamana tänään vähän kattois.. 🙂

  • No loistavaa, jos tästä innostuit työstämään omiasi! Mitä vähemmän lopputulosta stressaa sitä varmemmin niitä alkaa tekemään. Ja just se tekeminen on pointtina! Rohkeasti vaan, askel kerrallaan omia kirjoja työstämään! 😀

   xoxo,
   Raisa

 2. Hei, innostuin tästä kirjaideasta mutta yksi kysymys olisi. Ostatko jostain lisäsivuja siihen vai tarvitseeko niitä edes? 🙂

  • Jee! Kivaa, kun innostuit! Mä oon ite tykännyt tosi paljon, niin on hienoa kun muutkin innostuu!! 😀 Noihin valmiisiin, ja varsinaisiin Smash Bookeihin ei ole mahdollista laittaa lisäsivuja, eikä tarvettakaan – niissä on sivuja paljon! 🙂 Mutta kaipa niihin pystyis halutessaan liimaamaan, tai jotenkin siihen tyyliin sopis myös ihan vaan irtosivutkin. Osassa ainakin tulee mukana sellainen kuminauhavyöte, jolla kirjan saa pysymään kiinni, ja kaiken irtotilpehöörin paikoillaan. Mulla on myös yksi Sn@p albumi, joka ainakin mun mielestä on tyyliltään enemmän smash bookin kaltainen kuin perinteistä skräppäystä, mutta siihen sivut laitetaan muovitaskuihin, joita voi helposti lisätä tarvittaessa. En ole sitä vielä kokeillut, et en osaa suositella sen enmpää. Mut ihanalta vaikuttaa.

   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s