Mitä tänään leivottaisiin? Raparperipiirakkaa!

Moikkaloikka!

Pikkuhiljaa alkaa olemaan aiheellista tyhjentää pakastinta viime kesän antimista, eikö totta? Aika ottaa ne viimeiset raparperinvarret käyttöön. (tietenkin raparperi pakastetaan paloina, mutta kuulostaa paremmalta noin.) Joten tänään leivotaan raparperipiirakkaa!

16515752322_5963ec70bc_k

Raparperipiirakka

pohja:

1 rkl pellavansiemenrouhetta ja 3 rkl lämmintä vettä

100g sinistä Keijua

3/4 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

täyte:

n. 7 dl raparperinpaloja

1 dl sokeria

muruseos pinnalle:

50 g. sinistä Keijua

0,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Sekoita pellavansiemenrouhe lämpimään veteen. Laita sivuun. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri isossa kulhossa. Lisää sekaan turvonnut pellavansiemenrouhe, sekoita hyvin.

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää rasvaseokseen ja sekoita kevyesti tasaiseksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Tasoita kevyesti.

Sekoita muruseoksen ainekset keskenään taikinanypyttimellä tai nypin sormin/haarukalla. Ripottele seos pinnalle suht tasaisesti.

Paista uunin alatasossa 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Tästä tulee niin herkullista, ettet välttämättä tarvitse edes kauravaniljajäätelöä kyytipojaksi, mutta ainahan se tekee piirakasta herkullisempaa. Mutta maistuu erinoimaiselle ihan pelkästäänkin!

Makoisia piirakkahetkiä!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s