Torstai toivoa täynnä: Happy, shiny vegan

Heipsistä jälleen!

En tiedä mihin aamu on hurahtanut, mutta täällä taas pienessä kiireessä. Tai no, kyllä mä tiedä mihin se aamu on mennyt, siitä lisää kuitenkin vasta huomenna. Tänään olis vuorossa eläinoikeusasioista se toinen puoli, eikä aina vaan sitä surua, syyllistämistä ja ahdistusta. Sillä kuten kaikessa, myös veganismissa kolikolla on kääntöpuolensa. Se kirkas ja kaunis.

Kerroinkin jo siitä, kuinka olin lauantaina aamusta iltaan imemässä itseeni positiivista eläinoikeusenergiaa Animalian Kevätpäivässä. Tapahtuma oli jälleen mainio, voimauttava. Ja vähän hämääväkin, kun ulkopuolinen maailma olikin ihan entisellään, kaupan hyllyt notkuivat paloiteltuja eläimiä ja ihmiset iloisin mielin latoivat niitä kärryihinsä. Mutta, ei mennä nyt siihen. Mennään ennemmin siihen, mitä aina yhtä ihana ja huumaava (sillä sitä hän todella on, huumaava!) Elisa Aaltola meille puhui. Hän, jos kuka, puhuu asiaa. Itse asiassa Elisa puhuu niin, ettei aina edes tiedä mitä hän sanoo, ja silti huomaa nyökyttelevänsä innokkaana. Onko se hyvä vai huono asia? No, jokatapauksessa Elisa puhui siitä(kin) kuinka EO asioita tulisi tuoda esiin myös hyvässä hengessä. Minullahan aika usein täällä pukkaa se ahdistus, ja vihakin läpi, eikä tekstini silloin ole kovin positiivista.

Tällä kertaa haluaisin kuitenkin puhua, Elisan innoittamana siitä, kuinka mahdottoman ihanaa on olla vegaani. Sillä juuri sitä se on! Mahdottoman ihanaa!! Siitä ihan oikeasti tulee hyvä mieli. Vastapainona kaikelle sille kauheudelle, löytyy niin paljon kaikkea hyvää, että ihan meinaa pakahtua. Mitä niitä hyviä asioita sitten on? (huom. osa kuvista pöllitty netistä)

1. Tieto siitä, että itse tekee parhaansa ollakseen tukematta moisia hirveyksiä. Tämä on hyvin vapauttava tunne.

2. Ajatus kaikista niistä eläimistä, jotka eivät kuole ja kärsi sinun vuoksesi.

3. Samanhenkiset ihmiset ja heidän seurassaan vietetty aika, ja sitä kautta uudet kaverit, ystävät, tuttavat, jopa puolisot.

DSC05644

16453460371_672dbae420_k

4. Voi paremmalla omallatunnolla esim. lentää tai shoppailla, kun tietää oman hiilijalanjäljen olevan automaattisesti vegaanina paljon pienempi kuin keskivertosekasyöjän.

13982063591_d78584dfed_k

5. Voi paremmalla omalla tunnolla olla suihkussa pidempään kun tietää, että kuluttaa paljon vähemmän vettä kuin keskivertosekasyöjä. (siis jos katsotaan, että se eläin, jonka sekasyöjä syö, kuluttaa paljon enemmän vettä kuin vastaava määrä kasvissyöjän ravintoa)

6. En tiedä mistä johtuu, mutta tietynlainen asketismi ihan oikeasti tuntuu hyvälle. Se, ettei esim. kaikki maailman kosmetiikka ole “sua varten”, vaan sä joudut vähän tekemään töitä löytääksesi ne “sun jutut” on jo itsessään palkitsevaa. Se kohina, kun vegaaniyhteisö äkkää jonkun uuden, vegaanisen tuotteen – musiikkia korvilleni!

7. Vego.

$_35

8. Melko lailla helppo painonhallinta. Tietenkin on myös ylipainoisia vegaaneita, ja pilvin pimein alipainoisia sekasyöjiä, mutta jotenkin sitä vaan valtaosa näkemistäni vegaaneista on kovin normaalivartaloisia tai hoikkia.

9. Ylläolevaan liittyen myös hyvä terveys. Terve painonhallinta edesauttaa hyvää terveyttä, samoin kuin tietenkin myös kaikki ihanat kasvikset ja hedelmät mitä me suuhumme lapamme. Eikä ruoassamme oli haitallista kolesterolia, eikä monia muita sekasyöjää vaanivia ravintoperäisiä peikkoja.

10. iChoc suklaat, tai ainakin nougat ja keksinmuru.

resize

11. Kukapa ei haluasi omata supervoimia? Ja ainakin Scott Pilgrim vs. the world elokuvan mukaan vegaaneilla on melkoiset voimat puolellaan. 😉

12. Mainitsinko jo Vegon?

$_35

13. Kanat.

14. Siat.

15. Lehmät.

cow-2

16. Lampaat.

17. Loppuun, vaikkakin voisin jatkaa tätä listaani iltaan asti ja jatkaa sitten taas seuraavana aamuna, vielä tämä.

Tästä postauksesta ei nyt ehkä ihan tullut se, mikä mulla oli alunperin mielessä, mut aika on kortilla ja ehkä mulla on vaikeuksia tehdä mitään kovin vakavaa, tai ainakaan vakavasti otettavaa. Pointti mulla on kuitenkin se, vegaanius on mulla omien lasten ja miehen ohella parasta elämässä. Oikeesti. Tää on mahtavaa, melkein joka päivä. Aina ei voi olla mahtavaa, mut melkein aina joo. Välillä tulee sit niitä ahdistuksia, mut ei koskaan harmitusta siitä, mitä en “voi” syödä, tai mistä kaikesta “jään paitsi”. Veganismi antaa, ei ota. Parasta.

Nyt töihin! Tukkakin on ihan hassusti.

xoxo,

Raisa

7 thoughts on “Torstai toivoa täynnä: Happy, shiny vegan

 1. Huippu kirjoitus Raisa! ❤ Oon niin samaa mieltä kohdasta 6. Se on niin kivaa ku löytää jonkun hyvistuotteen. Ja ruoka! Sen jälkeen kun aloin vegaaniks niin ruoka on ollut ihan erilailla merkityksellistä. Siitä jaksaa innostua ja nauttia niin eritavalla. Ja sit veganismin myötä oon saanut tutustuun sinuun. Voi miten kivaa! ❤

  • Kiitos ihana! Mä oon vakaasti sitä mieltä, että me päästään aivan liian helpolla, mitä ruoan hankintaan ja valmistukseen tulee, kun meillä on kaiken maailman kaupat ja einekset ja mikrot ja kaikki. Ja siitä ne ongelmat sitten alkaa, kun meillä on liian helppoa ja ihan liikaa aikaa. Mun mielestä veganismi terveellä tavalla keskittyy ruokaan. Ei tietenkään kenenkään tarvitse, jos ei halua, kikkailla ravintomäärien ja muiden nippelijuttujen parissa, mutta veganismi mukavasti mahdollistaa sen. Ruoka on ihana asia, mitä suotta siihen ujuttaa tappamista ja muuta ikävää! JA kyllä, veganismi kautta tapaa aivan mahtavia ihmisiä! ❤ En ymmärrä miksei kaikki jo ole vegaaneita?!!?
   Kiitos kommentista! Hauskaa pääsiäistä!
   xoxo,
   Raisa

 2. Pingback: Torstai toivoa täynnä: Vegaanit | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s