Mitä tänään leivottaisiin? Linnunpesiä!

Heipä hei ja hyvää huomenta!

Olen ovela ja kirjoitan tämän jo eilen, sillä tänään on aikainen aamuvuoro. Eilen meillä juhlittiin tyttären synttäreitä, jotka olivat kyllä jo alkuviikosta, mutta nyt vasta oli yhteistä aikaa niitä juhlistaa. Tein Piisamin herkkuruokia, ja illalla vielä leivoin linnunpesiä. Ja niitä pesiä kehoitan nyt Sinuakin leipomaan! Sen verran suussasulavia ovat!

DSC05746

Linnunpesä

eli suklaa-vadelmakeksit, n. 40 keksiä (ohje Puputytön Juhlakirjasta)

100 g sinistä Keijua sulatettuna

1,5 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

1 tl kananmunankorviketta sekoitettuna 2 rkl:n vettä/ 1 rkl pellavansiemeniä jauhettuna sekoitettuna 3 rkl:n kuumaa vettä/jätä koko roska pois ja katso mitä tulee 😉

1 tl vanilja-aromia

4 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

200g Reilun Kaupan tummaa suklaata pieniksi paloiksi pilkottuna (mä käytin eilen tekemiini 100g:n levyn taikinaan ja koristeeksi laitoin uusia Pirkka -merkkisiä suklaahippuja, sekä toffeen makuisia hippuja, jotka sain Amerikan-anopilta joululahjaksi. Nykyään on kaikkia huikeita vegaanisia suklaita, koristeeksi voisi sopia hyvin myös joku riisimaitosuklaa. Ihan makunsa puolesta.

1 dl (tai enemmän) vadelmahilloa (ite käytin enimmäkseen mansikka-, kun vadelmahillo loppui heti kättelyssä)

tomusokeria

Sekoita sula margariini ja sokerit huolella. Lisää kananmunankorvikkeesi ja vanilja-aromi. Sekoita keskenään (eri kulhossa) jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot rasva-sokeriseokseen ja sekoita.

Lisää taikinaan 2 dl hienonnettua suklaata (suklaan tulee olla melkolailla hienoa silppua). Jäähdytä taikina jääkaapissa n. tunti.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele pari leivinpeltiä kevyesti margariinilla.

Pyöräyttele taikinasta 40 parisenttistä palleroa pellille, jätä reiluhkot välit. Paina peukalolla palloihin pesät.

Paista 8-10 minuuttia, kunnes pinta saanut vähän väriä. Tarvittaessa paina pesäkolo uudestaan, varo kuitenkin polttamasta peukaloasi.

Pyöräytä vielä lämpimät pesät tomusokerissa, täytä kolot n. puolella teelusikallisella vadelmahilloa seka muutamalla (isommalla) suklaan murulla.

Jäähdytä ritilällä. Säilytä ilmatiiviisti. Syö hyvin.

Herkullista lauantaita!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s