Puputytön Sekavat Säilytysratkaisut

Huomenta!

Ihan alkuun pieni tiedoite: Mulla on kymmenen (10) nukkea myytävänä, lähes kaikista hintaluokista löytyy jotakin. Jos jotakuta kiinnostaa Blythe nuket, niin sopii ottaa yhteyttä. Maksulla ei suurta kiirettä, kunhan ennen Japanin matkaa sen saan, ja mielellään yhdessä erässä. 🙂 Enimmäkseen nuket on ns. stock -kunnossa, eli ei kustomoituja, mutta on tässä läjässä yksi kustomoitukin. Hinnat alkaen 80 euroa, arvokkaimmat 450 € (plus postikulut.)

Ja sitten päivän aiheeseen. Koska sunnuntai on varattu askartelulle on sitä tänäänkin vuorossa, tavallaan. En ole vielä saanut värisyttävän suuritöistä Hama projektiani, siis sitä toista. Ensimmäinen on valmis, ja seinällä, mutta haluan tehdä toisenkin ja se on edennyt vasta puoliväliin. Niin, tästä syystä esittelen itseäni suuresti kiinnostavaa aihetta: säilytysratkaisuja. Näinkin kaoottiseksi (tai ehkä juuri siksi?) ihmiseksi olen yllättävän kiinnostunut erilaisista säilytysratkaisuista. Haluan, että kaikki on järkevästi, helposti ja nopeasti saatavilla, eikä niin että tavarat ovat hautautuneina kaappien perällä, tavoittamattomissa. Niin, että joudun ostamaan tuplakappaleita, kun en löydä niitä mitä minulla jo on. Tietenkin mitä enemmän on säilytettävää sitä enemmän tarvitsee säilytysratkaisuja. Sen takia minulla onkin niitä niin paljon…Parempi olis, jos tavaraa olis vähän, eikä tarviis niitä järkkäillä koko aikaa.

Kuitenkin, tässä minun säilytysratkaisujani. Ja pliis! Vinkkejä otetaan mielellään vastaan, mielestäni mikään mun ratkaisuista ei ole niin mahdottoman hyvä, etteikö sitä voisi vähän vielä parannella!

Kankaat. Olen näidenkin määrää pyrkinyt (ja siinä kyllä ihan hyvin onnistunutkin) vähentämään. Kaksi kiinteää hyllykköä näiden säilytykseen. Olisi mahtavaa, jos joskus saisin mahtumaan yhteen. Tässä ensimmäisessä kaikki “pulleat” kankaat, fleecet sun muut. Pitäis varmaan jossain vaiheessa jatkaa nukkepussukoiden tekemistä…

12639672454_bb7e8ddf09_k Vastapäätä pullukkakankaita on puuvillakankaat. Näitä olen hyvin saanut karsittua, kun tajusin, etten ole enää 3v. En myöskään ole aikoihin ostanut lisää.12658946895_8fd8e226fe_k

Maalit, hileet, suihkeet ja sen semmoiset.16178484824_c6c8fbbdff_k Niiden alapuolella liimat ja muoviteipit. Tämän vetolaatikon alapuolella pieni hylly, jossa kaksi tasoa. Niiltä löytyy kaikenmaailman paperisälää sekä sprayliima, iso erikeeper, kertakäyttöhanskoja jne.16791056791_98d7e22a73_k

Maalien ja muiden vieressä on tiskikaappi, jossa säilytän enintä osaa leimoistani, sekä kaikkea sälää, millä ei ole omaa paikkaa. Enimmäkseen juuri niitä säilytysratkaisuja, siis tyhjiä purkkeja jne. Mulla on tosiaan meneillään karsinta/mikäiekasvu projekti, ja asiat on vielä vähän liikkeellä. 16606048289_aa88347d1d_k Leimat on ehkä suht fiksusti näissä säilytyssalkuissa. Aakkostarrat on myös näissä salkuissa. En ikinä meinaa muistaa sitä, joten on jäänyt aakkostarrojen käyttö viime aikoina melko vähiin. Hmph.16169866454_a8f21ad15e_k

Näiden alapuolella, tiskipöydällä on keltainen lokerikko, jonka sisältöä en kunnolla muista. Jotain niihin nukkepussukoihin ja niiden postittamiseen liittyvää krääsää. Lokerikonvieressä laatikko pienille muovipusseille, sekä Palaset lokerikko washiteipeille.

16606049259_09072fb6a4_k

Pöydällä on tälläinen kätevä lokerikko. Se on vielä enimmäkseen täynnä nukkepussukoihin käyttämiäni helmiä ja muita pikkutilpehöörejä. Niillekin vois keksiä vähän keskeisemmän paikan, ja ottaa tämä johonkin muuhun käyttöön. Tai sitten ei. Saa nähdä mistä seuraavaksi innostun. Noi tarrat ei pidä enää yhtään paikkaansa.16604599668_21ec5b792a_kPöydän alla Ikean punaisessa vetolaatikostossa säilytän vaikka mitä! Saksilla oma laatikko, kynillä oma, samoin leimoilla ja leimasinmusteilla. Osa laatikoista vielä jaettu pienempiin osiin, joko Ikean tai Clas Ohlsonin pikkulaatikoilla.

16604600088_611a0199fc_k Akryylipalat ja puukahvaiset leimat, ja muutama muu.16604600448_8b7cea52a3_k

Pöydän vieressä on Ikean kaunis rullahyllykkö, joka kätkee sisäänsä kaiken sen pikkutilpehöörin, jota aiemmin säilytin pöydällä. Kynät, sakset, paperisilpun jne. Toisella tasolla massat, ja alimmalla kirjeenvaihtotarpeet. Hyllykön takana olevassa kaapissa säilytän paketointitarpeet, kuplamuovit, silkkipaperit ja sen semmoiset, ja skräppipaerit ja ison osan muustakin skräppikamasta. Kaapin toisella puolella on samanmoinen kaappi, jossa säilytän nukkekamoja. Ja taas kaapin toisella puolella mappikaappi, jossa on nukketaloni nukkeineen.

16606047949_537599d9f2_k

Oven vieressä mulla on ompelupöytä, jolla tietenkin ompelukone ja langat jne. Pöydän vieressä on kirppikseltä ostettu kaunis matala kirjahylly. Hyllyssä askartelu- yms. kirjoja, vetoketjut, Big Shot ja jotain laatikkoja. (sorry kuva ei kerro paljoakaan, en ollut huomannut kuvata ihan kaikkea.)

16499244065_b977c3974d_kJonkin verran tavaraa on myös sullottuna pupujen huoneessa olevaan kaappiin (itse asiassa se kaappi on ihan ääriään myöten täynnä kaikkea sellaista, mitä saatan joskus tarvita…) sekä Tehtaan edessä olevaan pieneen eteiseen, sekä vintille. Myönnetään, minulla on ihan liikaa tavaraa. Mutta yritän tehdä tilanteelle jotain. Siitä ne nuketkin myynnissä. Ja kassikaupalla olen laittanut askartelutavaraa Kierrätyskeskukseen menevään kasaan. Kyllä tämä tästä.

Olis ihanaa, jos joskus saisi askartelukamat jotenkin kompaktisti talteen. No, sitä odotellessa keksin erilaisia ratkaisuja näiden tavaravuorten säilyttämiseen.

Hauskaa munajahtia!

xoxo,

Raisa

4 thoughts on “Puputytön Sekavat Säilytysratkaisut

  • Kiitos Katja! Viime käynnillä Japanissa lähti kankaiden kanssa vähän lapasista, kun tosiaan kaikista söpöimmät kankaat tulee just sieltä! Ja Tokiossa on kaupunginosakin nimetty kankaiden mukaan, siellä on yksi katu lähes pelkästään kankaita ja muita ompelutarvikkeita! Aivan mahtavaa!
   xoxo,
   Raisa

 1. Eilen sain pääosan käsityötarvikkeista kaapitettua. Eihän tässä ole kuin keittiö, olohuone, makuuhuone, kirjasto ja työhuone kaikki kompaktisti yksiössä. Huomaan, että meillähän on lähes minimalistista! Mutta että kauniit nukkesi myyt? Oletko ihan varma?

  • Me muutettiin tähän omakotitaloon, nelihenkinen perhe ja iso koira, kaksiosta. Silloin kyllä tuntui, ettei kekseliäisyys enää meinannut riittää sen tavaramäärän säilyttämiseen. Mutta niin se taitaa tilankin kanssa olla, ihan siis kuin rahankin, että se menee mitä on käytettävissä, ja sillä (usein) tullaan toimeen ihan ok. Ja sitten kun saa jostain lisää, tuntuu ettei sillä entisellä tulis enää millään toimeen. Mä rakastan (lähes kaikkia?) mun tavaroita, ja silti samaan aikaan haaveilen mobiilista, pikkiriikkisestä kodista Jenkeissä.
   Ah! Nukeista vain osa menee myyntiin! Ne kaikista rakkaimmat ja ihanimmat, merkityksellisimmät säästän. Mulle aikoinaan kerääntyi noita nukkeja(kin) aivan liikaa, ja nyt olis hyvä tilaisuus laittaa niistä, joihin vähemmän kiintynyt, osa kiertoon. Ehkä kaksi nukkea myytävien kasasta siirtyy takaisin siihen “näitä ei muuten kuin äärimmäisessä hädässä” kasaan. Toisella kun on vähän hassut silmät, enkä raaski sitä myydä. Tavaroissakin ihastun aina siihen reppanaan.
   xoxo,
   Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s