Tiistaina tähtäimessä: Ekolo

Moikkaloikka!

Yksi suosikkimestoistani tällä kertaa tähtäimessä: Ekolo. Olen Ekolon suhteen täysin puolueellinen ja kritiikitön, tehtäköön tämä selväksi heti alkuun. Pelkkää propagandaa luvassa! :)(Tämä ei ole kuitenkaan sponsoroitu kirjoitus, minä oikeasti olen tätä mieltä.) Ekolossa on kaksi ja puoli huomautettavaa, ja kaikki muu sulaa suitsutusta. Aloitetaan niistä huomautettavista:

1. Sijainti. Ekolo sijaitsee Jyväskylässä, Helsingin keskustassa sekä Helsingin Hakaniemessä. Minä sijaitsen Ala-Tikkurilassa/Suutarilassa. Matka on pitkä.

2. Kaikki tuotteet eivät ole vegaanisia. 😦 Tiedostavassa kaupassa luulisi tietävän, mitä kauheuksia esim. maidon tuotantoon liittyy, oli se luomua taikka ei. Vaikkakin vegaaniset tuotteet on kiitettävän hyvin merkitty on epävegaanisten tuotteiden esilläpito/myynti mielestäni sopimatonta. Mainittakoon kuitenkin, että Keskustan liike on täysin vegaaninen! (hurraa!! Kiitos Ekolo! <3)

½. Hyllyt ovat liian korkeita. Ymmärrän, että liiketila on erityisesti Helsingissä kovin kallista, ja jotta kustannukset pystyttäisiin kattamaan täytyy esillä olla paljon tuotteita pienessä tilassa. Siltikin mielestäni Ekolon hyllyt ovat liian korkeat. Eikä pelkästään siksi, että tälläisen nysän on hanakala saada ylähyllyiltä tuotteita, vaan myös siksi, että korkeat hyllyt tekevät tilasta pimeämmän ja vähemmän viehättävän.

Niin, kaikki muu onkin sitten pelkkää plussaa! Ekolossa on mainio valikoima, Ekolosta saa parhaimmat suklaat, ihanimmat juustot, ystävällisen palvelun, tuoreita luomukasviksia, vegaanisia “liha”piirakoita ja possumunkkeja, vegaanista ja eläimillä testaamatonta kosmetiikkaa ja kodin puhdistusaineita, ja paljon, paljon! muuta. Ekolossa parasta on sympaattisuus, tai se on siis se, mikä erottaa Ekolon muista vastaavista. Ekolo on sympaattinen, ja silti ammattimainen, selkea ja suht valoisa. Valoisuus, joka mielestäni on erittäin tärkeää liikkeelle kuin liikkeelle, lisääntyi huomattavasti hiljattain (ehkä vuosi sitten?) tehdyn myymälän uudelleen järjestelyn myötä.

16376981223_df76c0ec91_k

Ekolon tuotteiden kulmakiviä ovat luomu ja eettisyys. Myytäväksi päätyvät tuotteet siis valitaan näillä perusteilla. Aivan kaikki ei ole luomua, mutta sitten ne on tavalla taikka toisella eettisiä, ja toisin päin.

Ja kuten jo tuossa aiemmin mainitsin, Ekolon valikoiman parhaimmistoa ovat juustot. Älkää ymmärtäkö minua väärin, minä en ole suuri juustonystävä. En ole nyt, enkä ole koskaan ollutkaan. En pidä ns. aikuisten pahanhajuisista juustoista. Mutta pidän Wilmersburgerin miedoista (mauttomista?) juustoista kyllä kovasti. Ja yllättäen pidän myös Sheesen savustetusta juustosta. Ekolossa kuitenkin on kiitettävä valikoima jos jonkinmoista markkinoilla olevaa juustoa, joka lähtöön jotakin. Luulisin. Kuvan ottohetkellä valitettava juustokato kuitenkin käynyt ja juustohyllyt ikävän tyhjiä. Mutta ei elämäkään ole mikään valintamyymälä, jossa kaikkea on koko ajan tarjolla. Joten nautitaan siitä, mitä kulloinkin hyllyissä on! 16374687664_1a3c36899f_k

Muita Ekolon aarteita ovat tietenkin ihanat, herkulliset lihansyrjäyttäjät! Kaiken maailman nakit ja leikkeleet ja muut. Valikoima niissä on huikea.

Pidän myös kovasti tarjolla olevista tuoreista kasviksista. Täältä on turha hakea mansikoita keskellä talvea, vaikka tuontihedelmiä tarjolla onkin. Mutta tietenkin luomuna, ja kyllä täällä selkeästi vuodenaikojen vaihtelu on havaittavissa, mistä iso plussa!
16376981033_222a2f5cd4_kSuklaa- ja karkkihyllyiltä minut varmimmin bongaa. Ja usein täällä on suurimmat ruuhkatkin. Sokeri se nyt vaan on niin suurta herkkua.
16995672482_345746d9ad_k Kosmetiikkaa on reilusti esillä, varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Paljon myös meikkejä ja kodinkemikaaleja. Ja kaikki siis ympäristölle ystävällisempiä kuin perusmarkettien tuotteet, ja tietenkin eläimillä testaamattomia. En tiedä miten on täyttöpalvelun laita nykyisin, kun se on niin kovin vaarallista ja sen takia kiellettyä…aiemmin ainakin Ekolossa saattoi ostaa pesuaineita omiin pulloihin. Mikä oli ihanaa.16810878999_ccb8c7ab4a_k Lisää eläin- ja ympäristöystävällistä kosmetiikkaa, koska me, eläimet ja luonto olemme sen arvoisia. 16995672192_2221163854_k Joskus Ekolosta on saanut alennusta, jos on tullut kauppaan (ei siis sisälle asti kuitenkaan!) pyörällä, ja on vaikka pyöräilykypärä siitä todisteena. Ja ikkunasta löytyy tämä! Raisa niiiiiin tykkää!

16376982033_99b6494344_k

Unohdin muuten mainita kokonaan teet ja vauvajutut. Vauvajutuista en osaa sanoa mitään, mutta uskoisin, että Ekolosta saa kestovaippoja ja jotain vauvasälää. Teetä ja kahvia saa tietenkin! Teetä ainakin on ihan huikeat määrät, myös senchaa, joka kelpaa kaltaiselleni teesnobille.

Ekolossa onneksi on melko vähän, eikä lainkaan keskeisesti esillä superfoodeja. Kyllä niitäkin löytyy, mutta tämä ei ole mikään pulveriparatiisi. Ekolo on kaiken kaikkiaan todella asiallinen kauppa, jollaisilla mielestäni saisi korvata kaikki Prismat ja Citymarketit. Kauan eläköön Ekolo!!!

xoxo,

Raisa

J.K. Animalian jäsenkortilla saa Ekolosta 5% alennusta kaikista tuotteista!

5 thoughts on “Tiistaina tähtäimessä: Ekolo

 1. Kaikissa kaupoissa on korkeat hyllyt. Minä, joka haluan ostaa alkoholitonta olutta, joudun pyytämään esimerkiksi myymälävartijaa läheisessä Valintatalossa antamaan sen minulle. Käyn Ekolossa usein, koska minun mielestäni se on lähellä! Asun itse Vantaalla, mutta Hakaniemessä tulee käytyä usein.

  • Mä en tiedä sit mikä se on, jos ei ollutkaan ne korkeat hyllyt, mut joku siitä tekee mielestäni vähän levottoman ja valottoman näköisen tilan. Ehkä se keskiosa vois olla täytetty matalammilla hyllyillä ja pöydillä? No, ihan sama. Ihana paikka se on joka tapauksessa!
   Mä käyn Hakaniemessä vaan ja ainoastaan Ekolon takia, ja Viivoanin myös. Mut muuten aina jään joko Kurvissa pois tai jatkan keskustaan. Nythän siellä on kyllä se pieni liike, että vois siellä alkaa käymään useammin. Siis keskustassa. Tai siis keskustassa olevassa liikkeessä.
   Kiitos kommentista!
   xoxo,
   Raisa

 2. Pingback: Tiistaina tähtäimessä: Top 3 suklaat | PINKKIS of Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s