Puputytön helpot ja hauskat askartelut: Hama helmet

Mjau!

En ole vieläkään saanut sitä toista työtä valmiiksi, mutta kun ei mulla ole muutakaan postattavaa tälle päivälle suunnitelmissa, tai ainakaan niihin valokuvia valmiina niin tehdään sitten vähän keskeneräisestä työstä. Ihan sama kai se on.

Kaikki varmaan tuntee Hama helmet, tai ainakin kaikki joilla on lapsia. Hama helmet on niitä muovirinkuloita, joita asetellaan sellaiseen valkoiseen muovialustaan, joka muistuttaa vähän piikkimattoa. Niihin tehdään joku kuvio, aika usein sen alustan mallin mukaisesti. Alustat ovat siis vaikka jonkun eläimen muotoisia. Tai jotain.

Koska mä olen ohittanut lapsellisen prinsessavaiheeni mulle ei kelvannut lapselliset prinsessamuotit, eikä ne eläimetkään oikeen innostaneet ja sitä paitsi silloin kun tämän idean kehittekin olin kovasti innoissani Breakin Bad sarjasta ja kovasti kaikki askarteluajatuksetkin pyöri sarjan ympärillä. Joten oli kehitettävä omat muotit. Kekseliäänä tyttönä älysin kokeilla tulostettua kuvaa ja tarrakalvoa valmiin alustan sijaan. Ja sehän toimi todella hyvin!

Hamahelmiheisenberg.

16584898047_904f42babd_k

Hahhahahha! Musta toi on niin nerokas!! Tein sen siis siitä poliisi(vai miksikä sitä kutsutaan?)kuvasta, joka sarjassa aika ajoin näkyi. Ja käytin C:n lempiväriä, oranssia ja mustaa, koska musta vaan on niin sopiva.

C tykkäsi lahjastaan kovasti. Ehä pitäis tehdä vielä Twin Peaksin Bobin vastaavanlaisesta poliisipiiroksesta työ? Se sopis kyllä hyvin johonkin tuohon Heisenbergin hollille.

16792177935_5a7b5e6848_k

Sitä ennen täytyy kyllä saada tämä nykyinen työ valmiiksi.

16614537289_0ca9e85aa5_k

16432088883_4a5ee23a76_k

Tulee hieno! Niin, tosiaan, näitä voi tehdä jos jonkinmoisen idean pohjalta. Tietenkään kovin pienikokoiseen työhän ei voi olettaa saavansa kovin yksityiskohtaista kuvaa, helmillä on oma muotonsa ja ne ei siitä kovinkaan paljoa jousta. Mutta paljon hauskaa jää vielä jäljelle, näillä vois tehdä vaikka lastenhuoneeseen jotain hauskaa, taikka ah! uutta suosikkiani: timanttikuviota olohuoneeseen tai pääkalloja vessaan tms. Siis oikeesti vaikka mitä!

Ja miten se sitten tehdään, ja mitä siihen tarvitaan?

Prosessi on hyvin yksinkertainen, ja siihen tarvitaan vain muutamia asioita:

Hama helmiä (jos oikein muistan niin A4 kokoiseen työhön käytin kolme pussia). (Helmiä saa mm. Sinellistä, 1,95 €/pss)

tarrakalvoa (saa mm. Sinellistä, en muista hintaa, ehkä euron? A4 kokoinen arkki.)

kuva

silitysrauta ja leivinpaperia

ehkä oiva työkalu vois olla tuommoinen tikku, jolla hyvä sohia helmiä paikoilleen. Ilmankin pärjää mainiosti.

16584898717_3b6c13e3d1_k

Homma etenee niin, että liimaat tarrakalvon valitsemasi kuvan päälle. Ota suojakalvo pinnalta pois ja ala istuttamaan helmiä tarrakalvoon. Suosittelen etenemään yhdestä kulmasta järjestykseesä eteenpäin. Saattaa olla pirun tylsää, mutta koita kuitenkin tehdä näin, niin saat helmet istumaan paremmin. Helmiä voi myös halutessaan puolittaa, jos tuntuu ettei muuten millään sovi. Mutta se ei todennäköisesti ole kovin tarpeellista, helmet kuitenkin sulatetaan pinnasta ja näin ollen ne sulaneet kohdat peittää niitä pieniä aukkojakin. Mutta mitään isoja koloja ei kannata jättää kuitenkaan, muuten se vaan hajoaa.

Tässä työssä ei juuri muuta vaadita kuin kärsivällisyyttä. Itse teen omaa työtäni usein silloin, kun katson maailmanparannusvideoita Youtubesta. Niin ei käy aika niin pitkäksi.

Toivottavasti innostuit tästä hauskasta ja helposta projektista! Mielelläni näkisin, mikäli joskus meinaat moisen työn toteuttaa!! 🙂

Voi että oli kiva ilta eilen! Vieraillakin tais olla tosi hauskaa!

collage-2015-04-12

Oikeesti oli tosi kivaa! Mies oli järjestänyt kaiken! Aivan mahtavaa! Ja oli oikeesti hyvin järjestetty, siivottu ja kokattu! Mulla on niin paras puoliso kyllä!

Nyt täytyy kuitenkin lähteä töihin! Heippamoi! Askartelun iloa! as

xoxo,

Raisa

2 thoughts on “Puputytön helpot ja hauskat askartelut: Hama helmet

  1. Upea Heisenberg! Breaking Bad (ja Twin Peaks myös!) on minunkin suosikkeja. En muista olitko katsonut House of Cardsia, True Detectiveä ja Fargoa? Pitäisit ehkä niistäkin.

    • 😀 Kiitos!! House of Cardsia mun mieskin on mulle suositellut, mut se on sitä mieltä, etten ymmärtäisi siitä ilman tekstitystä mitään, joten pitää katsoa josko sen saisi kirjastosta (tekstitettynä). True Detective ja Fargo molemmat ihan listan kärjesssä myös, siis olen katsonut ja tykkäsin täysillä!
      xoxo,
      Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s