Puputytön Helpot ja Hauskat askartelut: Skräppääminen

Moikkarallaa!

Ajattelin, kun kerta olen skräppäämäässä olisi sopivaa täälläkin jakaa vähän skräppäämisen riemua. Tai jotain.

3384065069_e913b25f9f_o

Tällä sivulla olen leikkinyt (entisen) kamerani asetusten kanssa, ja saanut kuvasta musta-valkoisen, lukuunottamatta punaista.

Skräppäämistyylejä on lähes yhtä monta kuin on skräppääjiäkin, jokaisella siis omansa. Alkuun voi vallan mainiosti lähteä siitä, että apinoi jonkun muun tyyliä, oman tyylin muhiessa siellä jossain. Ja oikeesti, vaikka sä kuinka kopioisit jonkun toisen sivua, sun omasta tulee kuitenkin oman näköisensä, ihan jo kuvienkin takia.

17148998246_e16b7fab40_k

Jos ala kiinnostaa edes vähäsen, mutta tuntuu että näkemäsi “leiskat” (hassu nimi sivuille, layout) eivät ole sinun mieleen älä luovuta. Sinun ei tarvitse skräpätä viivottimen kanssa, tai ilman viivoitinta. Voit skräpätä mustavalkoisesti tai halutessasi kaikkia sateenkaaren värejä käyttäen. Kaikki on sallittua, kunhan käytät suht pitäviä liimoja ja teippejä, ettei kaikki levähdä hetkessä.

16552514294_2f8c756c3b_k

Huumorin kukkia…

Yksinkertaisimmillaan skräppäys on siis sitä, että taltioidaan valokuvia kartonkisivuihin ja lisätään niihin kuvaan liittyvä teksti. Kaikki muu on plussaa, ja juurikin se plussa tekee skräppäyksestä niin ihanaa. Tai siis valokuvat kans. Valokuvat on keskiössä. Ja kaikki muu on tulemassa sitä kuvaa.

16554759123_8126128f4f_k

Skräppäys ja Smash book eroavat toisistaan sivujen ja albumien koossa, ja itse koen Smash bookin tekemisen vapaammaksi ja nopeammaksi. Myös “sotkuisemmaksi”. Skräpätessä pyritään tekemään “katselun kestäviä” sivuja, kun taas Smash book on enemmän vaan itselle. Jos nää olis kalanetereita niin Smash book olis teinari ja skräppialbumi olis seinäkalenteri.

17174924965_10a2054e55_k

Tässä nyt tämmöinen pikainen selostus aiheeseen. Ehkä joskus vielä palaan, varsinkin jos kiinnostusta lukijoissa ilmenee, perustarvikkeisiin jne.

Askartelun iloa! Muistakaa käydä äänestämässä Emma Karia!!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s