Tiistaina tähtäimessä Théhuone.

Miau!

Tykkään teestä, myönnetään! Tai ehkä ennen kaikkea tykkään teestä silloin kun se on hurjan hyvin tehtyä, ja senchaa. Sanoin hurjan hyvin tehtyä vaikka oikeasti tarkoitin ihan vaan, että kunhan se on oikein tehtyä. Oikean lämpöiseen veteen, oikea määrä ja oikea haudutusaika. Kuulostaa helpolta, mutta se on kuulkaa niin saamarin vaikeaa, ainakin mitä olen kokeillut melkeinpä missä tahansa muualla. Kotona saan teeni nykyään useimmiten oikein, mutta kahviloissa en koskaan. Ne tekee siitä tosi kitkerää, ja siltikin mautonta. Japanilainen vihreä tee on ihan oikeasti teelaaduista kaikista suvaitsemattomin. Siinä on oikeasti oltava joko taito hyppysissä taikka lämpötilamittari ja ajastin käsillä, että sen saa oikein.

15338157427_c8b6c85274_k

Ja Théhuoneella ne osaa hommansa. Teehifistely taitaa olla liian trendikästä, että siitä sopisi tälleen vakavastiotettavassa blogissa puhua, mutta se vaan on niin ihanaa istahtaa penkille ja ottaa ensimmäinen siemaus hyvin valmistetusta teestä. Elämä on aivan liian lyhyt huonon teen juomiseen. Joten tuokaamme arkeenkin pieni pala luksusta ja menkäämme Théhuoneelle. (<–linkki sijainteihin ja aukioloaikoihin.) Aiemmin Helsingissä oli kaksi liikettä, mutta nyt näköjään enää yksi. Tämä ei minua haittaa, päin vastoin selkeyttää, että on vain se yksi osoite, jossa mahdollisesti treffataan kavereitten kanssa, tms.

Palvelu on hyvin asiantuntevaa ja enimmäkseen iloista. Siellä on mielestäni yksi vähän ylimielinen työntekijä, vai olisko toinen(?) omistajista, mutta muutoin olen aina saanut oikein ystävällistä palvelua. Ja viime kerralla mieltymykseni senchaan muistettiin! Ihan parasta! Enkä edes käy siellä kuitenkaan ihan niin usien, ja hiustenväriki oli muuttunut.

16399994282_95439b46e0_k

Vegaani saa olla hivenen varuillaan, sillä teen yhteydessä usein saa joko suklaata tai keksin tms. Eikä ne ole vegaanisia. Kannattaa tilausvaiheessa jo sanoa, ettei tarvitse mitään tilpehööriä siihen lisäksi. Eikä se oikeasti edes kaipaa mitään seuraksi. Turhaan vaan sotkee makuelämystä.

Ihan näiden perusjuttujen lisäksi Théhuoneelta saa teenvalmistuslaitteistoa (linkki vie sivulle, joka ei taida olla ihan vielä valmis?) sekä siellä järjesttetään teenmaisteluiltoja. Itse olen käynyt tuollaisessa illassa kerran, ja oli kyllä aikas mukavaa. 🙂

15338158207_63eab058b9_k

Minä lämmöllä suosittelen Théhuoneella käyntiä ja esim. luomu senchan kokeilemista. Hyvä perustee, jota voi ostaa kotiinkin. Niin, siis ennen kaikkea se on teemyymälä, mutta on siinä siis se pieni tila myös paikan päällä teen juontiinkin.

Myös matcha latte on kokeilemisen arvoinen!

16265646206_d224df1324_k

Oma teeni ennättikin tätä kirjoittaessa jäähtymään, mutta tee on hyvää myös kylmänä!

Paljon puuhaa tälle päivälle! Täytyy mennä tukkuun ja leipomaan ja istuttamaan perunoita ja salaattia, ja illemmalla vielä turkiskeskustelua kuuntelemaan! Tervetuloa muutkin!

xoxo,

Raisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s